Koska olen tyttö -kampanja tukee kehitysmaiden tyttöjä

Maailmanlaajuisesti 62 miljoonaa tyttöä ei pääse kouluun. Planin kansainvälinen ja monivuotinen Koska olen tyttö -kampanja keskittyy kehitysmaiden tyttöjen elämän ja koulutuksen parantamiseen.

Työssämme puramme esteitä tyttöjen koulunkäynnin tieltä ja lisäämme tyttöjen suojelua esimerkiksi väkivallalta ja haitallisilta perinteiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja sukupuolielinten silpomiselta. Koska olen tyttö -kampanja varmistaa koulutuksen neljälle miljoonalle tytölle. Välillisesti esimerkiksi lakimuutosten kautta se parantaa jopa 500 miljoonan tytön elämää ja oikeuksia.

Tähän mennessä kampanja on parantanut tyttöjen koulutusta jo 50 maassa.

Tuotamme myös tutkimustietoa maailman tyttöjen ja nuorten naisten arjesta. Julkaisemme vuosittain raportin, joka kertoo, millaista tyttöjen elämä eri puolilla maailmaa on ja miten syrjintä vaikuttaa tyttöjen elämään. Kampanja jatkuu vuoteen 2016 saakka.

 

 

Miksi tytöt?

Kaikilla lapsilla on oltava yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet elämässään. Tytöillä on kuitenkin sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. Tytöt kärsivät poikia useammin aliravitsemusta, huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, väkivallasta, lapsikaupasta ja hiv/aidsista. Tytöt kokevat kolminkertaista syrjintää ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä takia.

 

Entäs pojat?

Tasa-arvoisesta maailmasta hyötyvät niin tytöt kuin pojatkin. Tasa-arvo auttaa poikia menestymään koulussa, ilmaisemaan tunteitaan ja osallistumaan perhe-elämään. Haitalliset miehiset stereotypiat altistavat pojat riskialttiille käyttäytymiselle, kuten väkivallalle ja päihteille. Esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa 15–29-vuotias mies joutuu henkirikoksen uhriksi 28 kertaa naisia todennäköisemmin. Työskentelemme sen eteen, että tytöt ja pojat saavat itse valita tulevaisuutensa ja elää terveellisesti ja turvallisesti ilman sukupuolirooleille asetettuja haitallisia käsityksiä.

 

Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä tai soittamalla

Lahjoita 20 € lähettämällä tekstiviesti PLAN20 numeroon 16499

 

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi 10€/kk soittamalla numeroon 0600-900600 (puhelun hinta 0,49 € + pvm)

 

Wings to Fly -kampanja tukee tyttöjä

Wings to Fly – Haaveille siivet on eri alojen taiteilijoiden kansainvälinen projekti, joka kerää varoja tyttöjen suojeluun ja koulutukseen.

Tutustu kampanjaan