Tyttöjen päivä | Plan

TYTTÖJEN PÄIVÄ

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10. muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet.

Tyttöjen päivän 2020 teemamme oli verkkohäirintä. Tyttöjen häirintä verkossa on este tasa-arvolle. Tyttöjen täytyy päästä käyttämään internetiä vapaasti ja turvallisesti. Sen avulla he voivat parantaa tulevaisuuttaan ja muuttaa maailmaa.
 

Tyttöjen häirintä verkossa on este tasa-arvolle

Tytöt viettävät kaikkialla maailmassa yhä enemmän aikaa internetissä. Kun tytöt osallistuvat internetissä julkiseen keskusteluun, he kohtaavat verkkoväkivaltaa, kuten kiusaamista, häirintää ja fyysisiä uhkauksia.

Ole tyttöjen puolella, myös verkossa!

Allekirjoita tyttöjen avoin kirje verkkohäirinnän lopettamiseksi. Tytöt ympäri maailmaa vetoavat sosiaalisen median alustoihin turvallisuutensa parantamiseksi verkossa. Yhdessä autamme vahvistamaan tyttöjen ääntä!

Tutkimus: Yli puolta tytöistä häiritty sosiaalisessa mediassa

Vuoden 2020 Maailman tyttöjen tilaan -raporttiin olemme haastatelleet 14 000 tyttöä 22 maassa ympäri maailmaa verkkohäirinnästä. Yli puolta heistä on häiritty ja hyväksikäytetty sosiaalisessa mediassa.

Lue koko kansainvälinen tutkimus (englanniksi) >
Lue tutkimuksen tiivistelmä (suomeksi) >
Lue Suomen tutkimus >
Lue Suomen tutkimuksen tiivistelmä >

Tue tyttöjä lahjoittamalla

Lisää tasa-arvoa lahjoittamalla tytölle koulutus. Jokainen lahjoitettu euro on tärkeä.

Lahjoita mobiililla

Tekstaa TYTTÖ numeroon 16155 (viestin hinta 10 €) tai lahjoita Mobilepaylla numeroon 80500

Jaa tietoa

Osallistu keskusteluun ja tyttöjen oikeuksien edistämiseen sosiaalisessa mediassa. #tyttöjenpuolella #tyttöjenpäivä @plansuomi

 

 


Osallistu tyttöjen päivän keräykseen

Tyttöjen päivän kunniaksi keräämme kouluvuosia tytöille. Tyttöjen koulutus lisää tasa-arvoa, vähentää köyhyyttä ja kehittää yhteiskuntia. Koulutetut tytöt tietävät oikeutensa ja voivat puolustaa niitä. Tasa-arvoisissa yhteiskunnissa häirintä verkossa ja muualla vähenee, ja siihen voidaan puuttua paremmin. 40 euron lahjoituksella tuemme yhden tytön koulutusta.​ Tue tasa-arvoa ja lahjoita tytölle koulutus.