Tyttöjen päivä | Plan

TYTTÖJEN PÄIVÄ

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10. muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet. Poistetaan esteet tyttöjen tieltä ja luodaan tasa-arvoisempi maailma!

Tyttöjen päivänä 2018 haluamme muistuttaa siitä, että jokainen tyttö voi muuttaa maailmaa. Kerromme lisää lähempänä tyttöjen päivää!

Kun tytöt pääsevät mukaan päättämään, maailmasta tulee parempi kaikille.

- Pääsihteerimme Ossi Heinänen

Mahdollisuuksia maailman tytöille

Tyttösponsorina tuet heitä, joiden tiellä on enemmän esteitä kuin toisten: maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä. Kuukausilahjoituksellasi autat heitä päättämään asioistaan, kouluttautumaan ja tekemään itsenäisiä valintoja.

Tyttösponsoriksi >>

tyttöjen päivänä 2017 juhlittiin

Tyttöjen päivänä tapahtui ympäri Suomen. Katso tunnelmia Facebookista.

Vapaaehtoistyö on minulle tärkeää, koska yhdessä voimme vaikuttaa. Tyttöjen päivä on vuoden kohokohta!

- vapaaehtoisemme Matilda

Raportti: VAPAUTETAAN TYTTÖJEN VOIMAVARAT

Planin vuosittainen raportti tyttöjen asemasta käsitteli vuonna 2017 sitä, miksi sukupuolten välinen tasa-arvo on aikamme tärkein sosiaalinen ja poliittinen asia.

Lue raportti (englanniksi) >>

MAAILMAN TYTÖT TARVITSEVAT JUURI SINUA

Olemme yhdessä tukijoidemme kanssa parantaneet tyttöjen koulutusta ja suojelua 50 maassa. Työtä on silti edelleen tehtävänä, jotta maailman tytöt saavat mahdollisuuden vaikuttaa heitä koskeviin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

  • Tytöt ja nuoret naiset jäävät yhä monella tapaa ulkopuolisiksi. He ovat ulkona tärkeistä tilastoista, jotka auttaisivat päättäjiä edistämään tasa-arvoa viisaasti.
  • 62 miljoonaa kouluikäistä tyttöä ei pääse kouluun.
  • Monesti tytöt eivät saa päättää omaa elämäänsä koskevista asioista, kuten perheen perustamisesta ja ammatinvalinnasta.
  • He jäävät ulos myös poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta päätöksenteosta, vaikka heidän läsnäolonsa ja mielipiteensä edistää tasa-arvon saavuttamista.

Meiltä usein kysytään, miksi tytöt? Tyttöjen aseman parantaminen hyödyttää koko yhteisöä ja yhteiskuntaa. Kun tytöt ja naiset saavat koulutusta ja voivat osallistua työelämään sekä päätöksentekoon, yhteiskunnat vaurastuvat ja voivat tarjota enemmän mahdollisuuksia kaikille. Tyttöjen koulutus ovat avainasemassa, kun köyhyyden kierre halutaan katkaista.

 

Tule mukaan rakentamaan parempaa maailmaa kaikille.

MITÄ SINÄ VOIT TEHDÄ?

#tyttöjenpäivä  #tyttöjenpuolella  #GirlsTakeover