Tyttöjen päivä | Plan

TYTTÖJEN PÄIVÄ

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10. muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet. Poistetaan esteet tyttöjen tieltä ja luodaan tasa-arvoisempi maailma!

Tyttöjen päivänä 2017 halusimme muistuttaa siitä, että tytöillä ja nuorilla naisilla on oikeus päättää omasta elämästään ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Kun he tulevat kuulluksi ja saavat osallistua päätöksentekoon, he pystyvät parantamaan paitsi omaa tulevaisuuttaan myös kokonaisten yhteisöjen ja yhteiskuntien tulevaisuutta.

Kiitos kaikille tyttöjen päivään osallistuneille! Voit edelleen tukea kanssamme tyttöjen oikeusia, katso vaihtoehdot alta.

Kun tytöt pääsevät mukaan päättämään, maailmasta tulee parempi kaikille.

- Pääsihteerimme Ossi Heinänen

OSALLISTU LASTEN KERÄYKSEEN TYTÖILLE

Planin lastenhallitus tempaisi pystyyn oman keräyksen maailman tyttöjen hyväksi. Osallistu keräykseen verkossa tai lahjoita 10 € helposti tekstiviestillä: Tekstaa PLAN numeroon 16499.

Lahjoita keräykseen >>

Liity lahjoittajaksi

Tytöt kokevat syrjintää ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä takia. Tuellasi muutos on mahdollinen. Kun tyttöjen oikeudet toteutuvat tasavertaisesti, maailma on parempi paikka kaikille. Kuukausilahjoittajana edistät tyttöjen oikeuksia.

Liity mukaan nyt >>

Haluaisiko yrityksenne edistää tyttöjen oikeuksia?

 

Tapoja on monia. Lue lisää! >>

tyttöjen päivänä juhlittiin

Tyttöjen päivänä tapahtui ympäri Suomen. Katso tunnelmia Facebookista ja Instagramista.

Vapaaehtoistyö on minulle tärkeää, koska yhdessä voimme vaikuttaa. Tyttöjen päivä on vuoden kohokohta!

- vapaaehtoisemme Matilda

Raportti: VAPAUTETAAN TYTTÖJEN VOIMAVARAT

Planin vuosittainen raportti tyttöjen asemasta käsittelee vuonna 2017 sitä, miksi sukupuolten välinen tasa-arvo on aikamme tärkein sosiaalinen ja poliittinen asia.

Lue raportti (englanniksi) >>

MAAILMAN TYTÖT TARVITSEVAT JUURI SINUA

Olemme yhdessä tukijoidemme kanssa parantaneet tyttöjen koulutusta ja suojelua 50 maassa. Työtä on silti edelleen tehtävänä, jotta maailman tytöt saavat mahdollisuuden vaikuttaa heitä koskeviin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

  • Tytöt ja nuoret naiset jäävät yhä monella tapaa ulkopuolisiksi. He ovat ulkona tärkeistä tilastoista, jotka auttaisivat päättäjiä edistämään tasa-arvoa viisaasti.
  • 62 miljoonaa kouluikäistä tyttöä ei pääse kouluun.
  • Monesti tytöt eivät saa päättää omaa elämäänsä koskevista asioista, kuten perheen perustamisesta ja ammatinvalinnasta.
  • He jäävät ulos myös poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta päätöksenteosta, vaikka heidän läsnäolonsa ja mielipiteensä edistää tasa-arvon saavuttamista.

Meiltä usein kysytään, miksi tytöt? Tyttöjen aseman parantaminen hyödyttää koko yhteisöä ja yhteiskuntaa. Kun tytöt ja naiset saavat koulutusta ja voivat osallistua työelämään sekä päätöksentekoon, yhteiskunnat vaurastuvat ja voivat tarjota enemmän mahdollisuuksia kaikille. Tyttöjen koulutus ovat avainasemassa, kun köyhyyden kierre halutaan katkaista.

 

Tule mukaan rakentamaan parempaa maailmaa kaikille.

MITÄ SINÄ VOIT TEHDÄ?

Osallistu tyttöjen päivään sosiaalisessa mediassa

Edistä tyttöjen oikeuksia seuraamalla somekanaviamme ja jakamalla somejulkaisujamme. Postaa myös itse omia tyttöjen päivän tunnelmiasi!

Voit myös liittää Facebook-profiilikuvaasi tyttöjen päivän "I stand with girls" -leiman osoitteessa facebook.com/profilepicframes (käytä hakusanaa Because I am a Girl).

#tyttöjenpäivä #jokatytönoikeudet #GirlsTakeover