Tyttöjen päivä | Plan

TYTTÖJEN PÄIVÄ


Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10. muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet. Poistetaan esteet tyttöjen tieltä ja luodaan tasa-arvoisempi maailma!

Tyttöjen päivänä 2017 haluamme muistuttaa siitä, että tytöillä ja nuorilla naisilla on oikeus päättää omasta elämästään ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Kun he tulevat kuulluksi ja saavat osallistua päätöksentekoon, he pystyvät parantamaan paitsi omaa tulevaisuuttaan myös kokonaisten yhteisöjen ja yhteiskuntien tulevaisuutta.

Lue Girls Takeoverista >>

Kun tytöt pääsevät mukaan päättämään, maailmasta tulee parempi kaikille.

- Pääsihteerimme Ossi Heinänen

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Työmme lasten hyväksi on mahdollista ainoastaan vapaaehtoistemme ja muiden tukijoidemme avulla. Tule mukaan ja osallistu tyttöjen päivään vapaaehtoisenamme – järjestä vaikka oma tapahtuma!

Lue lisää ja ilmoittaudu >>
Järjestä tapahtuma >>
Tapahtumakalenteri >>

 

Perusta keräys tyttöjen hyväksi

Laita pystyyn oma keräys tyttöjen päivän kunniaksi, joko yksin tai porukalla. Keräyksen käynnistäminen, siitä kertominen ja potin kasvamisen seuraaminen on helppoa. Voit halutessasi myös lahjoittaa jo olemassa oleviin keräyksiin.

Perusta oma keräys >>

Yritykset mukaan tyttöjen päivään

Yrityksesi voi osallistua tyttöjen päivään ja edistää tyttöjen oikeuksia. Saat käyttöösi valmiit kampanjamateriaalit. 

  • Järjestä hinnanpyöristyskampanja
  • Lahjoita työhömme osuus päivän tuotosta tai jonkin tuotteenne myynnistä
  • Valmista omia kampanjatuotteita
  • Tee yrityslahjoitus >>

Ilmoittaudu osoitteeseen tyttojenpuolella@plan.fi. Jätä ilmoittautumisesi yhteydessä yhteystiedot sekä yrityksesi logo, niin näyt kampanjaviestinnässämme.

Vapaaehtoistyö on minulle tärkeää, koska yhdessä voimme vaikuttaa. Tyttöjen päivä on vuoden kohokohta!

- vapaaehtoisemme Matilda

TYTTÖJEN PÄIVÄ 2016

Tyttöjen päivänä 2016 vapaaehtoisemme järjestivät yli 120 tapahtumaa. Sosiaalisen median kampanjamme tavoitti lähes miljoona ihmistä.

Katso, mitä kaikkea tapahtui viime vuoden tyttöjen päivänä.

MAAILMAN TYTÖT TARVITSEVAT JUURI SINUA

Olemme yhdessä tukijoidemme kanssa parantaneet tyttöjen koulutusta ja suojelua 50 maassa. Työtä on silti edelleen tehtävänä, jotta maailman tytöt saavat mahdollisuuden vaikuttaa heitä koskeviin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

  • Tytöt ja nuoret naiset jäävät yhä monella tapaa ulkopuolisiksi. He ovat ulkona tärkeistä tilastoista, jotka auttaisivat päättäjiä edistämään tasa-arvoa viisaasti.
  • 62 miljoonaa kouluikäistä tyttöä ei pääse kouluun.
  • Monesti tytöt eivät saa päättää omaa elämäänsä koskevista asioista, kuten perheen perustamisesta ja ammatinvalinnasta.
  • He jäävät ulos myös poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta päätöksenteosta, vaikka heidän läsnäolonsa ja mielipiteensä edistää tasa-arvon saavuttamista.

Tule mukaan rakentamaan parempaa maailmaa tytöille.

MITÄ SINÄ VOIT TEHDÄ?

Seuraa tyttöjen päivää sosiaalisessa mediassa

#tyttöjenpäivä #jokatytönoikeudet #GirlsTakeover