Yhdessä kesätyöhön -hanke työllistää yli 200 nuorta | Plan

31.5.2017

Yhdessä kesätyöhön -hanke työllistää yli 200 nuorta

Nuoret työskentelevät tapahtumissa, museoissa, järjestöissä sekä taidekursseilla ja -leireillä. Liikuntavuosi luonnossa -hanke puolestaan rohkaisee maahanmuuttajataustaisia nuoria ja heidän perheitään vahvistamaan luontosuhdettaan.

Yhdessä kesätyöhön -hankkeessamme maahanmuuttajanuoret ja kantasuomalaiset nuoret tekevät kesätyötä yhdessä työparina tai pienenä ryhmänä. Kulttuurirahaston kannatusyhdistyksen rahoittaman ja Plan International Suomen toteuttaman hankkeen avulla yli 200 nuorta pääsee kesän 2017 aikana harjoittelemaan työelämätaitoja ja oppimaan uutta kulttuurialan töissä.

Nuoret työskentelevät eri puolilla Suomea muun muassa kulttuuritapahtumissa, museoissa, kulttuurijärjestöjen toimistoilla sekä lasten taidekursseilla ja -leireillä. Työnantajat edustavat suomalaista kulttuurikenttää aina klassisen musiikin tapahtumista sirkukseen ja museoista lasten kuvataidekouluihin.

Tärkeässä roolissa ovat Suomen nuorisoseurat ja nuorisoseurojen aluetoimistot, jotka työllistävät yli 20 nuorta. Esimerkiksi Jyväskylässä nuoret pääsevät Luova lava -leireille apuohjaajiksi ja Lappeenrannassa tapahtumatöihin lasten Voltti-tapahtumaan.

– Lähdimme yhteistyöhön mukaan todella mielellämme. Hyvä, että nuorilta ja työnantajilta kerätään palautetta kesätyöjakson jälkeen. Mielenkiintoista nähdä, kuinka saumattomasti kantasuomalaisten ja maahanmuuttajataustaisten nuorten yhteistyö saadaan toimimaan, toteaa  toimialajohtaja Hannu Ala-Sankola Suomen Nuorisoseuroista.
 

Maahanmuuttajaperheet oppivat liikkumaan lähiluonnossa

Uusi hankkeemme Liikuntavuosi luonnossa puolestaan rohkaisee maahanmuuttajataustaisia nuoria ja heidän perheitään liikkumaan lähiluonnossa ja vahvistamaan luontosuhdettaan. Hanke nostaa esiin myös luonnonsuojelua ja ilmastokysymyksiä.

Maahanmuuttajat tutustuvat luontoliikuntaan muun muassa retkien ja vierailijoiden avulla. Hanke tutustuttaa myös jokamiehen oikeuksiin ja rohkaisee kiinnittämään huomiota arkiliikuntaan ja sen merkitykseen peruskunnon ja hyvinvoinnin lisääjänä.

– Kiinnitämme erityistä huomiota eri kulttuuriryhmistä tulevien nuorten tasavertaisiin osallistumismahdollisuuksiin. Korostamme tyttöjen ja poikien tasa-arvoisia oikeuksia ja mahdollisuuksia osallistua toimintaan, kertoo Plan International Suomen maahanmuuttajatyön päällikkö Hanna Nurmi.

Hankkeen osallistujat ovat jo retkeilleet luonnossa ja kokeilleet ratsastusta. Kesällä luvassa on kalastusta, luonnon tarkkailua, puutarhaviljelyä sekä retkiä metsiin ja pääkaupunkiseudun lähisaariin.

Pääkaupunkiseudun lisäksi toiminta leviää Lohjalle, Siuntioon ja Karkkilaan. Hanke on osa Suomi 100 -juhlavuotta, ja sen päärahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lue lisää

Tutustu toimintaamme