Valokuvanäyttelyt | Plan

Järjestä valokuvanäyttely

 
Näyttelyvapaaehtoisena tilaat maksuttoman valokuvanäyttelyn paikkakuntasi kirjastoon, nuorisotalolle tai muuhun sopivaan tilaan. Voit järjestää näyttelyn myös vaikkapa työpaikkasi henkilöstöravintolaan.

Näyttelyvapaaehtoisena vastaat näyttelyn esillepanosta ja purkamisesta. Lainattava näyttely pystytysohjeineen toimitetaan sinulle kätevästi matkahuollon kautta suoraan haluamaasi osoitteeseen.

Näyttely Lapsen oikeudet todeksi on saatavissa myös sähköisenä näyttelynä. Lähetämme sinulle linkin näyttelyyn, jonka voi helposti esittää sopivalta näytöltä. 

Näyttelyiden järjestäminen on helppo keino kertoa lapsen oikeuksista.

Lisää tietoa näyttelyiden varaustilanteesta saat sähköpostitse osoitteesta kotimaa@plan.fi.

 

Lainattavat valokuvanäyttelyt

 

Turvallinen alku elämälle

Turvallinen alku elämälle -näyttely kertoo työstämme Mosambikissa, jossa edistämme tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä -oikeuksia ja tuemme tyttöjen koulutusta yhteistyössä paikallisten yhteisöjen ja klinikoiden kanssa. Työtämme tukevat ulkoministeriö ja kuukausilahjoittajamme. Merkittävässä roolissa ovat myös paikalliset terveysvapaaehtoisemme, jotka jakavat tietoa perhesuunnittelusta ja ehkäisystä.

Näyttely koostuu 12 taulusta (550x366mm) sekä pienistä, kuvien alle sijoitettavista tekstitauluista.

Kuvat: Mikko Toivonen | Tekstit: Iida Riekko

Lapsen oikeudet todeksi

Lapsen oikeudet ovat ihmisoikeuksia, jotka kuuluvat kaikkien maiden lapsille. Erityisesti maailman köyhimmissä maissa ja konfliktien keskellä elävät tytöt jäävät usein vaille perusoikeuksiaan, kuten koulutusta, suojelua, terveyttä ja leikkiä. Lapsen oikeuksista kertova valokuvanäyttely kuvaa lasten tilannetta Guatemalassa, Intiassa, Ugandassa ja Jordaniassa sekä työtämme lasten aseman parantamiseksi.

Näyttely koostuu 16 taulusta (559x453mm) ja sen tekstitys on suomeksi ja englanniksi. Näyttely on saatavissa myös sähköisenä versiona. Näyttelyyn on saatavilla tehtävämateriaali peruskouluille ja toiselle asteelle. Lataa materiaali tästä.

Kuvat: Mikko Toivonen | Tekstit: Minttu-Maaria Partanen

Unelma tulevaisuudesta

Miljoonat ihmiset ovat paenneet Syyrian sisällissotaa. Heistä arviolta 1,4 miljoonaa elää Jordaniassa. Me tuemme Jordaniassa pakolaisperheitä Azraqin pakolaisleirillä ja Itä-Ammanissa. Kuvasimme ja haastattelimme tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

Näyttely koostuu 14 taulusta. Se on saatavilla pienempänä (580x470mm) ja suurempana  (1118x453mm) versiona. Näyttelyyn on saatavilla tehtävämateriaali yläkouluille ja toiselle asteelle. Lataa materiaali tästä.

Kuvat: Mikko Toivonen | Tekstit: Iida Riekko

Meeri Koutaniemi: Vapaita unelmia

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa toteutimme valokuvaushankkeen yhdessä orjatyöstä vapautuneiden nepalilaistyttöjen kanssa. Työpajaan osallistuneet tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön, jossa perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kamalari-orjien määrä on vähentynyt roimasti viime vuosina meidän ja muiden järjestöjen sekä Nepalin hallituksen työn ansiosta. Nykyään heitä arvioidaan olevan enää 600, kun vielä 2006 määrä oli 12 000.

Näyttely koostuu 17 taulusta, jotka ovat kahta kokoa (7 kpl 600x335mm ja 10kpl 335x335mm).

Kuvat: Meeri Koutaniemi | Tekstit: Iida Riekko

Meeri Koutaniemi: Kaukana kotoa

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti syksyllä 2013 Nigeriin Tabareybareyn pakolaisleirille, missä hän tapasi kuusi Malin levottomuuksia paennutta tyttöä. Valokuvanäyttely kertoo näistä tytöistä ja näyttää heidän arkensa monet puolet. Safarau, 20, sai lapsen aviottomasta suhteesta. Zainabu, 14, puolestaan toimii pakolaisleirillä nuorena aktivistina tyttöjen koulutuksen puolesta. Tabareybareyn pakolaisleirillä elää noin 9 000 malilaista, joista 60 prosenttia on lapsia. Työskentelemme leirillä tyttöjen ja nuorten aseman parantamiseksi. 

Näyttely koostuu 16 taulusta (600x350mm).

Kuvat ja tekstit: Meeri Koutaniemi

Toivoa etsimässä

Ilmastonmuutos ei ole vain tulevaisuuden uhka. Se vaikuttaa jo elämään kehittyvissä maissa, kuten Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodžassa. Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Kun sadot heikkenevät, tytöt joutuvat monesti jäämään pois koulusta mennäkseen töihin tai avioon. Työskentelemme Kambodžassa, jotta lapset, erityisesti tytöt, pystyvät sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja jotta heidän perustarpeensa ja tulevaisuutensa voidaan turvata.

Näyttely koostuu 16 taulusta (65x44cm), aloitustaulusta (43x43cm) sekä tekstitauluista (n. 30x30cm). Näyttelyyn on saatavilla ääniraita ja tehtävämateriaali yläkouluille ja toiselle asteelle. Lataa materiaali tästä.

Kuvat: Karoliina Paatos | Tekstit: Iida Riekko

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoja tai tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn?