Valokuvanäyttelyt | Plan

NÄYTTELYN JÄRJESTÄMINEN

Näyttelyvapaaehtoisena tilaat maksuttoman valokuvanäyttelyn paikkakuntasi kirjastoon, nuorisotalolle tai muuhun sopivaan tilaan. Voit järjestää näyttelyn myös vaikkapa työpaikkasi henkilöstöravintolaan.

Näyttelyvapaaehtoisena vastaat näyttelyn esillepanosta ja purkamisesta. Lainattava näyttely pystytysohjeineen toimitetaan sinulle kätevästi matkahuollon kautta suoraan haluamaasi osoitteeseen.

Näyttelyiden järjestäminen on helppo keino kertoa lapsen oikeuksista.

Lisää tietoa näyttelyiden varaustilanteesta saat sähköpostitse osoitteesta kotimaa@plan.fi.

Lainattavat näyttelyt

 

Unelma tulevaisuudesta

Miljoonat ihmiset ovat paenneet Syyrian sisällissotaa. Heistä arviolta 1,4 miljoonaa elää Jordaniassa. Plan International tukee Jordaniassa pakolaisperheitä Azraqin pakolaisleirillä ja Itä-Ammanissa. Kuvasimme ja haastattelimme tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

 

Meeri Koutaniemi: Vapaita unelmia

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja lastenoikeusjärjestö Plan toteuttivat valokuvaushankkeen yhdessä orjatyöstä vapautuneiden nepalilaistyttöjen kanssa. Työpajaan osallistuneet tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön, jossa perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kamalari-orjien määrä on vähentynyt roimasti viime vuosina Planin ja muiden järjestöjen sekä Nepalin hallituksen työn ansiosta. Nykyään heitä arvioidaan olevan enää 600, kun vielä 2006 määrä oli 12 000. Koutaniemi valokuvasi tyttöjen tarinoista näyttelyn Vapaita unelmia. Näyttely koostuu 17 taulusta, jotka ovat kahta kokoa (7 kpl 600x335mm ja 10kpl 335x335mm).

 

Meeri Koutaniemi: Kaukana kotoa

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti vuonna 2013 Nigeriin Tabareybareyn pakolaisleirille, jossa hän kuvasi viittä kotoaan paennutta malilaistyttöä ja heidän elämäänsä leirillä. Näyttely koostuu 16 taulusta (600x350mm). 

 

Lastenhallitus: Global Youth

Global Youth -näyttely esittää tuokiokuvia nuorten elämästä Vietnamissa ja Suomessa. Näyttely kertoo eri puolilla maailmaa asuvien lasten ja nuorten elämien yhtymäkohdista. Planin lastenhallitus toteutti valokuvanäyttelyn yhteistyössä vietnamilaisen nuortenryhmä Young Media Clubin kanssa. Ryhmien yhteisenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta lasten oikeuksista ja lasten asemasta. Näyttelyyn sisältyy 14 kpl 430x297mm kokoista kuvaa ja 5 kpl 297x297 mm kuvaa.
 

Mitä-verkosto: Riittääkö ahkeruus?

Mitä-verkosto haastoi 15–30-vuotiaat nuoret kuvaamaan nuorten työllisyyttä Suomessa ja maailmalla. Kuvissa pohditaan nuorten unelmia, työttömyyttä, syrjäytymistä ja arkea. Näyttely koostuu 14 taulusta (A3). 

 

Koska olen tyttö 

Näyttely esittelee Planin Koska olen tyttö -kampanjaa, joka parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen koulutusta, terveyttä ja suojelua. Kuvat esittävät tyttöjen kohtaamia esteitä sukupuolensa takia. Näyttely koostuu 11 taulusta (A3). 

 

Lapsellakin on oikeus!

Kuvat kertovat lapsen oikeuksista ja Planin työstä. Näyttely sisältää tietokilpailun lapsen oikeuksista, joten se soveltuu hyvin esimerkiksi kouluihin, oppilaitoksiin ja kirjastoihin. Näyttely koostuu 14 taulusta (A3). 

 

Keskiviikkona kello 12 

Näyttely esittelee välähdyksiä lasten ja heidän yhteisöjen arkipäivästä Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Erilaisia lapsia yhdistävät samat asiat: halu leikkiä ja saada kavereita sekä päästä turvalliseen kouluun. Näyttely koostuu 14 taulusta (A3).