Ammatti ja koulutus | Plan

Mahdollisuuksia ammattiin ja toimeentuloon

Tyttösponssilla tuet erityisesti nuorten naisten mahdollisuuksia yrittäjyyteen ja itsenäiseen toimeentuloon.

 

Indonesialainen Leny kuuluu nuortenryhmäämme, joka on perustanut oman sikalan. Kun siat ovat kasvaneet tarpeeksi, nuoret myyvät ne. Tuotoilla he hankkivat lisää sikoja. ”Olemme saaneet työtä, paljon uutta tietoa ja taitoa sekä järkevää tekemistä. Aiemmin me vain pelasimme kännyköillämme aamusta iltaan”, Leny kertoo.

Lisäämme nuorten naisten mahdollisuuksia elinkeinon harjoittamiseen ja parannamme heidän sosiaalista ja taloudellista asemaansa. Tuellamme nuoret voivat kouluttautua ja saada mahdollisuuksia esimerkiksi yrittäjyyteen. Indonesiassa tuemme erityisesti nuorten mahdollisuuksia harjoittaa karjataloutta, jotta he voivat rakentaa parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen ja päättää itse omasta elämästään. Koulutamme nuoria myös sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja lastensuojelusta.

”Tyttöjen ei tarvitse lähteä kaupunkeihin työn perään, vaan he voivat jäädä kotiseudulle ja käyttää saamansa toimeentulon oman yhteisön hyväksi. Tämä kannustaa myös muitakin yhteisön jäseniä arvostamaan tyttöjen koulutusta.”

Plan International Suomen ohjelmapäällikkö Anna Salmivuori

 
Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella tuet heitä, joiden tiellä on enemmän esteitä kuin toisten: maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä.

Lue lisää Tyttösponssista >