Tyttöjen oikeuksia tukeva Girls Can -lahjoituskortti myyntiin K-Citymarketeihin | Plan

11.12.2017

Tyttöjen oikeuksia tukeva Girls Can -lahjoituskortti myyntiin K-Citymarketeihin

Plan International Suomi ja K-ryhmä tuovat K-Citymarketeihin myyntiin Girls Can -lahjoituskortin, jolla tuetaan tyttöjen tasa-arvoa kehitysmaissa. Kortteja voi ostaa kaikista K-Citymarketeista 11.12.2017 alkaen.

Kehitysmaissa tytöillä on usein sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. Siksi lastenoikeusjärjestö Plan International parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Girls Can -lahjoituskorteista saatavilla varoilla tuetaan tyttöjen suojelua ja koulutusta edistäviä hankkeita kehitysmaissa.

– Tällainen yhteistyö tekee hienolla tavalla mahdolliseksi muuttaa yhdessä monen kehitysmaan tytön elämä pysyvästi ja tehdä maailmasta tasa-arvoisempi paikka. Tyttöjen koulutus on tutkitusti yksi parhaista keinoista poistaa köyhyyttä ja siitä seuraavia ongelmia, Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo.

K-ryhmä on sitoutunut tukemaan toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joilla edistetään muun muassa vastuullista kuluttamista, ihmisarvoista työtä, talouskasvua ja ilmastotekoja. K-ryhmä ja Plan International Suomi ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia.

– Vastuullisuus on K-ryhmässä osa jokapäiväistä työtämme. Girls Can -lahjoituskortti on luontevaa jatkumoa pitkäjänteiselle yhteistyöllemme Planin kanssa. Kortin avulla asiakkaamme saavat kaupassa käyntinsä yhteydessä mahdollisuuden tukea tyttöjen tasa-arvoa helpolla ja luotettavalla tavalla, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kertakäyttöisen lahjoituskortin hinta on 10 euroa. Kortti jää muistoksi lahjoituksesta itselle tai sen voi antaa lahjana eteenpäin.

– Girls Can -lahjoituskortti on oiva aineeton lahja esimerkiksi ystävälle, päiväkotiin tai opettajille, Ossi Heinänen toteaa.

Lue lisää K-ryhmän vastuullisuudesta

Lue lisää tyttöjen oikeuksien tukemisesta