”Tyttöjen ei pitäisi joutua pelkäämään, jos he kohtaavat verkkoväkivaltaa” | Plan

”Tyttöjen ei pitäisi joutua pelkäämään, jos he kohtaavat verkkoväkivaltaa”

19-vuotias Kirti kouluttaa nuoria torjumaan seksuaalista häirintää verkossa.

Intialainen Kirti, 19, on yksi Plan Internationalin Safer Cities for Girls -ohjelman nuorisojohtajista. Hän kouluttaa muita tyttöjä sukupuoleen perustuvaan väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä ja siinä, mitä tytöt voivat tehdä seksuaalisen häirinnän torjumiseksi.

– Kannustan heitä puhumaan ongelmistaan ja olemaan pelottomia, Kirti sanoo.  

Panostamme Safer Cities for Girls -ohjelmassa julkisten tilojen käytettävyyden ja turvallisuuden lisäämiseen, tyttöjen äänen voimistamiseen kaupunkikehityksessä ja -hallinnossa sekä tyttöjen itsenäisyyden ja liikkuvuuden lisäämiseen kaupungeissa.

Vaikka tytöille annetaan välineitä erilaisten väärinkäytösten torjumiseksi, verkkohäirinnän raportointimekanismit eivät ole vielä tehokkaita.

– Maailman on huomioitava tämä asia, koska se aiheuttaa vakavia ongelmia. Lähes jokainen tyttö käyttää älypuhelimia ja verkkosovelluksia, hän sanoo.

Kirti on myös itse kohdannut verkkohäirintää.

– Loin tilin Instagramiin ja julkaisin kuvan. Eräs poika latasi minun kuvani ja hän käytti sitä omassa Instagram-profiilissaan, Kirti kertoo.

– Sain tietää siitä, mutta en mennyt paniikkiin. Sen sijaan pyysin kaikkia Instagram-ystäviäni raportoimaan Instagramille, että pojalla on valeprofiili. Hän poisti koko profiilin, ei pelkästään minun kuviani. Olin vihainen, mutta hoidin asian pelottomasti.

Tyttöjen ääni pitää saada kuuluviin. Tuemme maailman heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulutusta ja itsemääräämisoikeutta sekä heidän äänensä kuulumista yhteiskunnissa.
Tule mukaan tukemaan maailman tyttöjä >

 

 
Yhteisöllisyyttä ja taitoja puolustautua

Kirti kiittelee Safer Cities for Girls -ohjelman koulutusta, sillä sen avulla hän on oppinut puolustamaan itseään verkossa ja tuntemaan yhteisöllisyyttä.

– Tyttöjen ei pitäisi joutua pelkäämään, jos he kohtaavat verkkoväkivaltaa, hän sanoo.

– Sen sijaan kannattaa tutustua tietosuoja-asetuksiin ja raportoida asiasta verkkorikoksia hoitaville tahoille. Me kannustamme tyttöjä raportoimaan ja jakamaan tietoa. Yhdessä voimme puuttua tähän ongelmaan.

Kavennamme sukupuolten välistä digikuilua ja edistämme tasa-arvoa, jotta tyttöjen oikeudet toteutuvat verkossa ja muualla.
Tule mukaan tyttösponsoriksi >

 
Kirti tekee myös turvallisuustarkastuksia naapurustoissa ja esittää suosituksia viranomaisille ja paikallishallinnolle.  

– Uskon, että Safer Cities -ohjelma on lisännyt tyttöjen itseluottamusta ja mahdollisuuksia liikkua naapurustoissaan, Kirti sanoo.

Kirti etäopiskelee parhaillaan Delhin yliopistossa. Hän on ollut aktiivinen osallistuja Planin työssä jo useita vuosia.  

Kirtillä on myös viesti sosiaalisen median yrityksille:

– Haluan pyytää Facebookia, Instagramia ja muita sosiaalisen median alustoja tarjoamaan korkean tason suojausominaisuuksia sovelluksissaan, jotta voimme estää ei-toivottuja ihmisiä kommentoimasta ilman lupaa.