Loppu lapsiäitiydelle | Plan

Loppu lapsiäitiydelle

Tyttösponsorina autat nuoria äitejä palaamaan takaisin kouluun ja torjumaan liian varhaisia raskauksia yhdessä yhteisöjen kanssa.

 

Mosambikilainen 16-vuotias Jen joutui keskeyttämään koulun, kun hän alkoi odottaa vauvaa. Isä ajoi Jenin pois kotoa, ja tyttö kasvattaa nyt vauvaansa anoppinsa luona. Autamme yhdessä paikallisen klinikan kanssa Jeniä huolehtimaan vauvastaan, joka on saanut muun muassa kaikki tarpeelliset rokotteet ja moskiittoverkon. Tuemme Jeniä palaamaan kouluun, kun imetys päättyy. ”Olisi ollut parempi odottaa 20-vuotiaaksi äidiksi tuloa. Aion puhua tyttäreni kanssa ja kertoa hänelle seurustelusta ja ehkäisystä”, Jen sanoo.

Tuemme Mosambikin maaseudulla lapsena äidiksi tulleita tyttöjä palaamaan kouluun, huolehtimaan lapsensa hyvästä varhaiskasvatuksesta ja saamaan toimeentuloa. Kerromme kouluissa ja klinikoilla nuorille heidän oikeuksistaan, seksuaalisuudesta ja ehkäisystä. Teemme vaikuttamistyötä perheissä, kouluissa, terveyskeskuksissa ja paikallishallinnossa, jotta lapset ja nuoret saavat tietoa ja mahdollisuuden päättää itse kehostaan ja tulevaisuudestaan. Tyttöjen aseman parantaminen, tiedon ja avoimuuden lisääminen sekä ehkäisyn saatavuus ovat parhaita keinoja vähentää lapsiäitiyttä.

"Tyttöjen asema on Jangamon alueella vaikein. Tytöt on suljettu marginaaliin yhteisöissään ja perheissään. Juoksemme aikaa vastaan, kun torjumme liian varhaisia raskauksia ja avioliittoja."

Plan International Mosambikin Jangamon aluejohtaja Elisa Langa

 
Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella tuet heitä, joiden tiellä on enemmän esteitä kuin toisten: maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä.

Lue lisää Tyttösponssista >