Testamentin laatiminen on helppoa myös poikkeusoloissa | Plan

Testamentin laatiminen on helppoa myös poikkeusoloissa

Asiakirjojen tekeminen onnistuu turvallisesti ja tehokkaasti ympäri Suomea.

Poikkeukselliset ajat ovat lisänneet testamenttien laatimista. Testamenttien ja muiden elämän tärkeiden asiakirjojen tekeminen onnistuu pitkälle puhelimitse tai sähköisesti, ja ne voidaan laatia turvallisesti, kertoo Hyvä testamentti -kampanjan lakimies Piia Jeremejeff.

Plan International Suomi on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa, jonka verkkosivuilla voi jättää kysymyksiä ja yhteydenottopyynnön Jermejeffille. Jos haluat keskustella Plan Internationalille jätettävästä testamenttiosuudesta, voit olla yhteydessä Planin Raisaleena Tokkolaan.

Palvelu onnistuu tehokkaasti ympäri Suomea.

– Puhelinneuvottelussa tai muussa sähköisessä neuvottelussa asiakkaan tilanne ja tahtotila käydään huolellisesti läpi, jonka pohjalta asiakirjoja lähdetään laatimaan, Piia Jeremejeff sanoo.

Laadittu asiakirja lähetetään joko sähköpostilla tai perinteisesti postitse asiakkaalle. Läpikäynnin jälkeen voi vielä tehdä muutoksia.

–  Kun asiakirja on lopullinen, sovimme allekirjoituksen toteuttamisesta, tai annan siihen huolelliset ohjeet. Riippuen paikkakunnasta ja tilanteesta voimme kollegani kanssa todistaa fyysisessä tapaamisessa tai sitten testamentintekijä hankkii itse omat todistajat. Tällöin annan toimintaohjeet todistajien valinnan ja asiakirjan säilytyksen osalta, Jeremejeff toteaa.