Teknologia & innovaatiot | Plan

TEKNOLOGIA & INNOVAATIOT

Hyödynnämme tieto- ja viestintäteknologiaa kehitysyhteistyössämme. Tekniikka helpottaa muun muassa tiedonvälitystä ja lasten osallistumista. Lapset voivat käyttää tieto- ja mobiiliteknologiaa koulussa, vanhemmat voivat hoitaa syntymärekisteröinnin digitaalisesta, ja kännykkäsovelluksilla voidaan kerätä tietoa ja koordinoida apua katastrofitilanteissa.

Työssämme on tärkeää, myös vähemmistöasemassa olevat ryhmät, kuten tytöt ja etniset vähemmistöt, hyötyvät tekniikan antamista mahdollisuuksista.

MAAILMAN PARHAITA KOODAREITA

Tytöt uhkaavat jäädä jälkeen globaalista kehityksestä, sillä he pääsevät poikia harvemmin internetiin. Plan tukee Ugandassa tyttöjä käyttämään teknologiaa ja kouluttautumaan sovelluskehittäjiksi.

Lue lisää

Tytöt ja naiset mukaan kehittämään teknologiaa

Sukupuolten tasa-arvo ei toteudu ilman tyttöjä teknologian kehittäjinä.

Lue lisää

Sheboard haastaa tapamme puhua tytöille

Se, miten puhumme tytöille vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten he kokevat itsensä. Sheboard -sovellus kannustaa muuttamaan puhettamme tyttöjä voimaannuttavaksi.

Lue lisää

Naisten riksapalvelu muuttaa asenteita Pakistanissa

Naisten omat riksat parantavat turvallisuutta ja antavat naisille mahdollisuuden hankkia itse toimeentulonsa.

Lue lisää

Tietokoneet houkuttelevat lapset kouluun

Koulutus digitalisoituu kovaa vauhtia myös kehittyvissä maissa. Olemme parantaneet lasten koulutusta tietotekniikan avulla Etiopiassa ja Pakistanissa. Pakistanissa tietokoneet ovat lähes tuplanneet koulua käyvien lasten määrän.

Lue lisää

Aurinkosähköreppu vie mediaN kehitysmaiden olosuhteisiin

Plan on kehittänyt yhteistyössä englantilaisen Aleutia-yrityksen kanssa reppuun mahtuvan mediakeskuksen. Helposti liikutettava mediakeskus on kehitetty kehitysmaiden olosuhteisiin.

Lue lisää

Poimapper kartoittaa avuntarpeen katastrofeissa

Poimapper-mobiilisovellus tekee tietojen käsittelystä ja siirtämisestä nopeaa, luotettavaa ja tehokasta. Poimapper sai alkunsa tarpeesta välittää ja analysoida tietoa helposti, edullisesti ja reaaliajassa, esimerkiksi kriisialueiden veden- ja ruuanjakelusta tai sairauksien leviämisestä ja hoidosta kehitysmaissa.

Lue lisää

Tutustu toimintaamme