Kapuajat matkalle Boliviaan | Plan

3.9.2015

Kapuajat matkalle Boliviaan

Kapua 2015 Bolivia -ryhmä kerää varoja tyttöjen ja naisten tukemiseksi.

Kapua 2015 Bolivia -hankkeen kohokohta on 5.9. alkava Bolivian-matka, jonka aikana ryhmä tutustuu avustuskohteisiin, joihin varoja on kerätty. Ryhmä kiipeää myös Huayna Potosi -vuoren (6088 m) huipulle.

– On hienoa päästä näkemään, kuinka arvokasta työtä Boliviassa tehdään ja kuinka siellä pyritään varmistamaan erityisesti tytöille turvallisempi lapsuus, Kapua 2015 Bolivia -ryhmään kuuluva Sirpa Turves-Mankila kertoo.

Kapua-hankkeessa joukko suomalaisia kerää varoja kehitysmaiden tyttöjen ja naisten tukemiseksi sekä valloittaa vuoren.

Kapuajat ovat keränneet tempauksillaan ja kampanjoillaan varoja koko vuoden 2015 ajan. Tähän mennessä 100 000 euron tavoitteesta on kerätty jo 65 000 euroa. Ryhmä jatkaa keräystä palattuaan Suomeen. Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä Huayna Potosin huipulle Boliviassa, yhteensä 6 088 euroa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa.

– Kapua-vuosi on ollut mukavaa työntäyteistä uurastamista ja erilaisten rahankeräysmuotojen keksimistä ja kokeilua. Ihmisten kohtaamiset ja juttutuokiot ovat olleet antoisia ja mielenkiintoisia, Marja-Leena Elomäki sanoo.

Kapua 2015 Bolivia -hankkeen tavoitteita ovat suomalaisten tiedon lisääminen tyttöjen ja naisten asemasta kehitysmaissa sekä varojen kerääminen tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen tähtäävään työhön.

Kerätyillä varoilla Kynnys ry vahvistaa vammaisten naisten oikeuksia Etiopiassa ja Keski-Aasiassa. Plan tarjoaa tuhansille lapsille laadukasta varhaiskasvatusta Boliviassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Taksvärkki ry tukee katulasten ja -nuorten koulutusta ja turvallista arkea Sambiassa ja Keniassa. Väestöliitto tukee nuorten seksuaaliterveyttä Nepalissa ja Malawissa.

Lue lisää Kapuan kotisivuilta

Lahjoita Kapua-hankkeeseen