Ryhmät | Plan

JOHTO- JA SUUNNITTELURYHMÄ ON VERKOSTON TOIMINNAN MOOTTORI

Mitä-verkoston johto- ja suunnitteluryhmä (JOS-ryhmä) ideoi ja koordinoi verkoston toimintaa yhdessä Planin kanssa. Syksyisin ryhmään haetaan uusia jäseniä. Valinnoissa huomioidaan monimuotoisuus ja alueellinen edustus. Johto- ja suunnitteluryhmä tapaa noin 2 kuukauden välein, ja tapaamisten välillä suunnittelee toimintaa sekä pitää yhteyttä pienemmissä tapaamisissa, skypen välityksellä ja sosiaalisessa mediassa. Ryhmä muotoilee kannanottoja, kehittää kampanjoita ja ideoi toimintaa.

 

Mitä-verkoston johto- ja suunnitteluryhmässä pääsee muun muassa:

  • ideoimaan ja toteuttamaan verkoston vaikuttamistoimintaa
  • oppimaan lisää vaikuttamistyöstä ja globaalin vastuun kysymyksistä
  • saamaan kokemusta järjestötyöstä ja muuttamaan maailmaa loistotyyppien kanssa

Edellisten vuosien aikana JOS-ryhmä on työskennellyt esimerkiksi ilmastonmuutosteeman ja gender-kysymysten parissa.

Lisätietoja: Vapaaehtois- ja lähettilästyön koordinaattori Anna Juhola: anna.juhola@plan.fi tai 050 463 8887

YRITYSVASTUUN TEEMARYHMÄ

Temaattisissa toimintaryhmissä voit vaikuttaa erityisesti sinulle tärkeän aiheen puolesta.

Tällä hetkellä verkostossa toimii yritysvastuun teemaryhmä. Ryhmän tavoite on tutustua yritysvastuukysymyksiin tarkemmin ja antaa temaattista taustatukea verkoston kampanja- ja tapahtumasuunnitteluun. Teemaryhmän osaamista ja asiantuntemusta pyritään hyödyntämään verkoston vaikuttamistyön lisäksi myös Planin työssä, sillä ryhmä työskentelee yhteistyössä Planin yritysyhteistyötiimin kanssa. Tarpeen ja kiinnostuksen mukaan teemaryhmiä voidaan perustaa myös muiden aiheiden ympärille.

PAIKALLISRYHMÄT TOIMIVAT SINUA LÄHELLÄ

Mitä-verkoston paikallisryhmien kautta voit vaikuttaa globaaleihin kysymyksiin ja tyttöjen oikeuksiin paikkakunnallasi.

Ryhmän jäsenet ideoivat tempauksia ja tapahtumia vapaamuotoisesti. Voit vaikka järjestää elokuvaillan, ideoida flash mob- tempauksen, kirjoittaa mielipidekirjoituksen tai keksiä jotain aivan uutta ja ennennäkemätöntä. Jos olet kiinnostunut toimimaan paikkakunnallasi, paikallisryhmä on juuri sinua varten! Mitä-verkoston paikallisryhmät toimivat tällä hetkellä Turussa ja Jyväskylässä. Jos olet kiinnostunut perustamaan paikallisryhmän paikkakunnallesi, ota yhteyttä vapaaehtois- ja lähettilästyön koordinaattori Anna Juholaan (anna.juhola@plan.fi).

Ota yhteyttä paikallisryhmävastaaviin:
Turku: mitaturku@plan.fi
Jyväskylä: mitajyvaskyla@plan.fi