Auta ja pysäytä takapakki - kriisit uhkaavat tyttöjen oikeuksia | Plan

kriisit uhkaavat tyttöjen oikeuksia – AUTA JA PYSÄYTÄ TAKAPAKKI!

Koulutus on tehokkain tapa auttaa tyttöjä toteuttamaan unelmansa. Nyt tyttöjen oikeuksia uhkaa ennennäkemätön takapakki, kun maailmanlaajuinen koronakriisi romuttaa jo saavutettua edistystä tyttöjen asemassa ja koulutuksessa.

Ilman välittömiä toimia 130 miljoonaa tyttöä ei ehkä enää koskaan palaa pulpetteihinsa. Koulutus voi muuttaa kaiken. Ilman sitä tyttöjen toiveet ja mahdollisuudet pyyhkiytyvät pois.

Yhdessä voimme pysäyttää takapakin. Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella autat tyttöjä turvaamaan tulevaisuutensa.

unelmana koulutus

Nepalilainen Bhumika viettää päivänsä kuten kaikkien lasten kuuluukin: leikkien, oppien ja unelmoiden, vapaana huolista.

Bhumikan kotiseudulla 90 prosenttia tytöistä joutuu kuitenkin naimisiin ennen täysi-ikäisyyttä. Ilman koulutusta, Bhumikaa voi uhata sama kohtalo.

Jatkuvien kriisien takia yhä useammat tytöt joutuvat seuraamaan sivusta, kun heidän unelmansa pyyhitään pois. Pysäytä takapakki ja tue tyttöjen koulutusta.

Tytöt kriiseissä – Rauli Virtasen 360-virtuaalinäyttely

Toteutimme yhdessä toimittaja Rauli Virtasen kanssa ainutlaatuisen 360-valokuvanäyttelyn. Uransa aikana Virtanen on vieraillut kaikissa maailman maissa, myös useilla kriisialueilla ja nähnyt mitä tapahtuu, kun tytöiltä evätään mahdollisuus koulutukseen.

Tutustu vaikuttavaan virtuaalinäyttelyyn tästä.

NÄIN pysäytämme takapakin

Avullasi varmistamme, ettei työ Bhumikan kaltaisten tyttöjen tulevaisuuden turvaamiseksi pyyhkiydy pois. Ryhtymällä tyttösponsoriksi:

  • tuet työskentelyämme lasten, perheiden, yhteisöjen ja paikallisten hallitusten kanssa sen varmistamiseksi, että tytöillä on pääsy koulutukseen.
  • autat vahvistamaan lastensuojelujärjestelmiä ja perheiden toimeentulon turvaamisessa, jotta tytöillä olisi paremmat mahdollisuudet välttyä lapsiavioliitoilta ja teiniraskauksilta.
  • autat varmistamaan, että tytöillä ja nuorilla naisilla on jatkuva pääsy seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvään tietoon ja palveluihin.