Planin ja Pajat Solutionin yhteishanke palkittiin Ratkaisun paikka -tapahtumassa | Plan

17.5.2013

Planin ja Pajat Solutionin yhteishanke palkittiin Ratkaisun paikka -tapahtumassa

Planin ja mobiiliteknologiayhtiö Pajat Solutionin yhteishanke palkittiin vuoden suurimmassa vastuullisen yritystoiminnan tapahtumassa.

Lähes 900 yritysvastuun asiantuntijaa osallistui tiistaina Ratkaisun paikka 2013 -tapahtumaan Helsingin Wanhassa Satamassa. Yritysvastuuverkosto Finnish Business Society (FiBS) järjesti tapahtuman nyt toista kertaa. Tapahtuman teemana oli strateginen vastuullisuus eli miten kytkeä yhteiskuntavastuullisuus osaksi koko yrityksen liiketoimintaa. Plan osallistui tapahtumaan tuomalla paikalle yritysyhteistyön asiantuntijansa, jotka esittelivät erilaisia yhteistyömahdollisuuksia Planin kanssa.

Tapahtumassa palkittiin ensimmäistä kertaa järjestetyn European CSR Award -yritysvastuukilpailun suomalaisvoittajat. Yrityksiä palkittiin innovatiivisista, ei-kaupallisten toimijoiden kanssa toteutetuista yhteistyöhankkeista, jotka samalla ovat auttaneet ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja tuoneet liiketoiminnallista hyötyä yrityksille.

Pk-yritysten sarjan voitti mobiiliteknologiayhtiö Pajat Solutions Poimapper-mobiilisovelluksellaan. Sovellus on kehitetty yhdessä Plan Suomen kanssa, ja sitä käytetään jo kymmenessä Planin ohjelmamaassa.
Poimapper sai alkunsa tarpeesta välittää ja analysoida tietoa helposti, edullisesti ja reaaliajassa, esimerkiksi kriisialueiden veden- ja ruuanjakelusta tai sairauksien leviämisestä ja hoidosta kehitysmaissa. Sovellus tekee tietojen käsittelystä ja siirtämisestä nopeaa, luotettavaa ja tehokasta.

Thaimassa Plan käyttää mobiiliteknologiaa seuratessaan reaaliaikaisesti tuberkuloosista kärsivien siirtotyöläisten sijaintia, terveydentilaa ja pääsyä terveyspalveluiden äärelle. Keniassa Poimapper-sovelluksella on kehitetty tietokantoja, joilla kartoitetaan esimerkiksi koulujen ja terveyskeskusten sijaintia, kuntoa ja hoitohenkilökunnan määrää. Sovellusta voi käyttää myös laajojen tiedostojen ja kuvien keräämiseen ja jakamiseen. Poimapper-sovellus on auttanut Plania vähentämään projektin kuluja Thaimaassa jopa 30 prosenttia.

– Tässä on tuote, joka vastaa globaaliin yhteiskunnalliseen ongelmaan ja jolla selvästikin on kansainvälistä markkinapotentiaalia. Jo nyt tällä on saavutettu merkittäviä tuloksia, perusteli palkintoa kilpailusarjan tuomariston puheenjohtaja Nuorkauppakamarin toimitusjohtaja Timo Wallenius.

Palkintojenjakotilaisuudessa puhunut kehitysministeri Heidi Hautalan mielestä yritysten rooli yhteiskuntien hyvinvoinnissa on merkittävä, ja liiketoiminnan ja kaupan merkitys kehitykselle kasvaa koko ajan.

– Planilla on paljon yritysyhteistyötä, ja se on tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme tällä saralla. Uskon, että yritysvastuu ei enää ole pelkästään hyväntekeväisyyttä, vaan yritykset toimivat liiketoiminnassaan vastuullisesti ja haluavat olla mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta. Toivon, että tällainen kilpailu innostaa monia yrityksiä sitoutumaan yritysvastuuseen, kannusti Hautala.

Yritysvastuukilpailun kansainvälisten hankkeiden sarjan voitti Nokia ja suuryritysten sarjan Manpower. European CSR Awardsin kilpailu järjestettiin 29 Euroopan maassa.

Lue lisää palkinnosta

Lue lisää Planin yritysyhteistyöstä