Plan tuo pakolaistyttöjen äänen SuomiAreenaan | Plan

6.7.2017

Plan tuo pakolaistyttöjen äänen SuomiAreenaan

Olemme näkyvästi mukana SuomiAreenassa. Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään Porissa 10.–14.7.

SuomiAreena kerää Poriin kymmeniätuhansia tapahtumavieraita. Kuva: SuomiAreenan uutisarkisto

Teltassamme SuomiAreenan Kansalaistorilla kerromme Planin humanitaarisesta työstä erityisesti tyttöjen näkökulmasta. Yleisö voi vierailla virtuaalilasien avulla pakolaisleirillä ja tutustua syyrialaisten pakolaistyttöjen unelmiin, joista kertoo Jordaniassa kuvattu valokuvanäyttelymme Unelma tulevaisuudesta. Kutsumme myös ihmisiä mukaan maailmanlaajuiseen liikkeeseen tyttöjen oikeuksien edistämiseksi.

Osastomme löytyy telttapaikalta 45 Eteläkauppatorin ja Yrjönkadun kulmasta ja on auki ma 10.7. klo 9–17, ti–to 11.–13.7. klo 10–17 ja pe 14.7. klo 10–15. Pääsihteerimme Ossi Heinänen vastaa teltassa yleisön kysymyksiin ke ja to klo 12–13. Lastenhallituksen edustajat Nea Baarman ja Aino Vehkavaara ovat puolestaan tavattavissa pe klo 12–13.

Syyriasta Jordaniaan paennut Ghina haaveilee matkustamisesta. Hänen kuvansa ja tarinansa ovat osa näyttelyä Unelma tulevaisuudesta. Kuva: Mikko Toivonen

 

Päättäjät tyttötentissä

Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen kohtaa perhe- ja peruspalveluministerin Annika Saarikon (Kesk.) ja SDP:n varapuheenjohtajan ja kansanedustajan Maarit Feldt-Rannan Porin Kauppatorin MTV-lavalla keskiviikkona 12.7. klo 15.40. Heinänen testaa poliitikkojen tietoja tyttöjen asemasta ja haastaa heidät edistämään tyttöjen oikeuksia.

Planin lastenhallituksen edustajat Nea Baarman ja Aino Vehkavaara ovat mukana Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan järjestämässä tilaisuudessa Keinokohtuja ja muita utopioita? – Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä, joka pidetään pe 14.7. klo 10 Porin kaupungintalon pihalla. Tasa-arvosta keskustelevat kansanedustaja Eva Biaudetin (RKP), johdolla presidentti Tarja Halonen, Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen, kansanedustaja Sari Raassina (Kok.) ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

 

Suurtapahtuma juhlii satavuotiasta Suomea

MTV:n ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan jo 12. kertaa. Tänä vuonna SuomiAreena juhlii satavuotiasta Suomea. Viime vuonna SuomiAreenan tapahtumiin osallistui 63 000 kävijää, ja tänä vuonna SuomiAreenasta odotetaan vähintään yhtä suurta.

Tutustu SuomiAreenan ohjelmaan ja seuraa tapahtumaa Twitterissä: #suomiareena.

Tutustu toimintaamme