Plan seuraa tilannetta Ecuadorissa | Plan

18.4.2016

Plan seuraa tilannetta Ecuadorissa

Olemme valmiina auttamaan maanjäristyksestä kärsineitä lapsia ja perheitä.

Plan on valmiudessa antamaan hätäapua Ecuadorissa, jonka pohjoisrannikolla koettiin lauantaina 7,8 magnitudin maanjäristys. Maanjäristys on tappanut yli 400 ihmistä ja tuhonnut lukuisia taloja ja koteja.

– Näin talojen heiluvan ja romahtavan edessäni. Tilanne oli toivoton. Minun täytyi rauhoitella ihmisiä, kaikki olivat paniikissa. Oli vaikea päästä aukealle paikalle, koska romua oli kaikkialla. Paikalliset viranomaiset veivät meidät lentokentälle, jossa nukuimme. Monet ihmiset ovat menettäneet kotinsa, kertoo työntekijämme Manabin maakunnasta.

Katastrofeissa etenkin lapset ovat kaikkein heikoimmassa asemassa.

– Lapset voivat haavoittua, joutua erilleen vanhemmistaan tai jäädä orvoiksi, Plan Internationalin Ecuadorin maajohtaja Rossana Viteri sanoo.

Katastrofitilanteessa lapset tarvitsevat ruokaa, suojaa ja puhdasta vettä. Lisäksi he tarvitsevat psykososiaalista tukea ja väliaikaiskouluja, mikäli koulurakennukset ovat tuhoutuneet. Väliaikaiskoulussa lapset pääsevät nopeasti takaisin turvalliseen arkirytmiin.

Tällä hetkellä viranomaiset selvittävät Ecuadorissa tuhojen laajuutta ja niiden vaikutuksia. Seuraamme tilannetta Ecuadorissa ja olemme valmiita auttamaan maanjäristyksestä kärsineitä lapsia ja heidän perheitään.

Suomalaisilla on Ecuadorissa noin 900 kummilasta. Selvitämme kummilasten tilannetta ja otamme kummeihin tarvittaessa yhteyttä.