Plan jakaa hätäapua Ecuadorissa | Plan

21.4.2016

Plan jakaa hätäapua Ecuadorissa

Jaamme maanjäristyksen tuhoalueilla ruokaa, vettä, peittoja, patjoja ja hygieniatarvikkeita.

Plan International jakaa hätäapua 75 000 ihmiselle Manabin maakunnassa, joka on yksi pahiten kärsineitä alueita Ecuadorissa lauantaina 16. huhtikuuta koetussa maanjäristyksessä. 7,8 magnitudin maanjäristys tappoi yli 600 ihmistä ja tuhosi lukuisia taloja ja koteja.

Jaamme Manabin alueella hätäapuna ruokaa, vettä, peittoja, patjoja ja hygieniatarvikkeita. Valmistelemme myös turvallisten päiväkerhotilojen ja väliaikaiskoulujen rakentamista lapsille. Autamme myös tuhansia raskaana olevia naisia ja vastasyntyneitä vauvoja.

– Suurin osa taloista on vaurioitunut. Maanjäristyksen jälkeen kaikki nukkuivat peloissaan ulkona aukeilla paikoilla, kuten puistoissa ja toreilla. Suurin osa ei saanut unta. Nyt olemme toimittaneet telttoja suojiksi ihmisille, kertoo Elizabeth Chacon, Planin ohjelmapäällikkö Manabissa.

Suomalaisilla on Ecuadorissa noin 900 kummilasta. Planin työntekijät kartoittavat kummilasten ja heidän perheidensä vointia, ja kummit pidetään tilanteesta ajan tasalla.

Kummilapsi Marcosin, 16, koti tuhoutui maanjäristyksessä täysin. Marcosin 11-henkinen perhe asuu nyt ystäväperheen luona.

– Olen todella surullinen, koska menetin kotini ja tavarani. On hirveää nähdä vanhempani itkemässä. Haluan kaiken entisen takaisin, Marcos sanoo.