Plan ja Nokia | Plan

Planin ja Nokian yhteistyö 

 

Mobiiliteknologia tarjoaa yhteisöille mahdollisuuden parantaa itse lapsen oikeuksien toteutumista ja koulutuksen laatua. Plan ja Nokia ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2006 lähtien. Yhteistyössä parannetaan kehitysmaiden lasten ja nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa asioihinsa ja osallistua heitä koskevaan päätöksentekoon. Työ on tähän mennessä auttanut tuhansia lapsia 14 maassa Afrikassa tuomaan esille lapsen oikeuksia ja parantamaan elämäänsä

Plan ja Nokia ovat kehittäneet kännyköiden avulla muun muassa lasten syntymärekisteröintiä Keniassa. Työssä käytetään hyväksi Nokian kehittämää tietojärjestelmää Nokia Data Gatheringia. Nokia on auttanut lapsia, nuoria ja yhteisöjä myös käyttämään erilaisia viestintävälineitä, kuten radiota, musiikkivideoita, internetiä, kännyköitä ja televisiota. Medioiden avulla lapset ja nuoret ovat voineet kertoa lapsen oikeuksista sekä parantaa elämäntaitojaan ja vaikutusmahdollisuuksiaan. Yhteistyössä on kehitetty myös puhelinpalveluja, joihin väkivallan tai hyväksikäytön uhreiksi joutuneet lapset voivat soittaa ilmaiseksi.

Tällä hetkellä yhteistyö keskittyy oppimisen ja koulutuksen parantamiseen. Lisäksi Plan ja Nokia kehittävät uusia, innovatiivisia tapoja hyödyntää mobiiliteknologiaa.

 

Ugandassa ongelma eivät ole lintsaavat oppilaat vaan opettajat. Plan ja Nokia keksivät ongelmaan ratkaisun.

Lukutaitoprojektissa teknologia tukee lasten luku- ja kirjoitustaidon oppimista Keniassa.

Plan ja Nokia ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2006 lähtien.