Plan auttaa Pakistanin tulvista kärsiviä lapsia | Plan

27.7.2015

Plan auttaa Pakistanin tulvista kärsiviä lapsia

Rankat monsuunisateet ovat aiheuttaneet vakavia tulvia Pakistanissa. Plan auttaa tulvasta kärsiviä perheitä jakamalla hätäapua, kuten ruokaa, puhdasta juomavettä ja suojia.

Perheet pakenevat kodeistaan tulvien takia Pakistanissa.Pahat tulvat vaikeuttavat ihmisten elämää laajoilla alueilla Pakistanissa. Yli 260 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan tulvavesien tieltä ja useita ihmisiä on kuollut. Tulvat ovat tuhonneet kouluja, teitä ja koteja.
Alueella jatkuvat rankkasateet vaikeuttavat tilannetta edelleen.

– Monet yhteisöistä elävät jo valmiiksi äärimmäisessä köyhyydessä. Pakenevat perheet ovat kaikista heikoimmassa tilanteessa Pakistanissa, sanoo Planin Pakistanin maajohtaja Rashid Javed.
– Erityisesti lapset ovat haavoittuvaisessa asemassa paetessaan perheidensä kanssa kotoaan. Tärkein tehtävämme on varmistaa, että turvaamme lasten ensisijaiset tarpeet, kuten suojan, ruuan ja veden jakelun sekä suojelun.

 

Plan vie avun perille tehokkaasti

Plan auttaa perheitä turvallisille alueille Pakistanissa.Plan auttaa perheitä siirtymään pahimmilta tulva-alueita turvallisille alueille. Järjestö on jakanut hätäaputarvikkeita eri puolille maata.
– Toimimme monissa yhteisöissä jo valmiiksi, joten voimme toimittaa olemassa olevien yhteyksiemme kautta apua nopeasti ja tehokkaasti perille, sanoo Javed.

Pakistan kärsii usein pahoista tulvista. Vuonna 2010 tulvat vaikuttivat yli 20 miljoonan ihmisen elämään ja tuhosivat yli kaksi miljoonaa kotia. Tänä vuonna tulviminen alkoi jo sadekauden alussa, joten Plan pelkää tilanteen pahenevan lähipäivinä.

Auta Pakistanin lapsia ryhtymällä kummiksi
 

Tutustu toimintaamme