Plan on aloittanut hätäavun Karibialla | Plan

8.9.2017

Plan on aloittanut hätäavun Karibialla

Hurrikaani Irma ohitti Dominikaanisen tasavallan ja Haitin torstaina. Maat säästyivät suurkatastrofilta, mutta aineelliset tuhot ovat suuria. Plan International antaa hätäapua lapsille ja heidän perheilleen.

Planin henkilökunta valmistelee avustustarvikkeiden jakoa Dominikaanisessa tasavallassa.

Karibiaa riepotteleva hurrikaani Irma kulki Dominikaanisen tasavallan ja Haitin pohjoisosien ohi torstaina. Kummassakin maassa hurrikaani vaurioitti rakennuksia sekä aiheutti tulvia ja sähkökatkoksia.

Plan International antaa tarvittavaa hätäapua kummassakin maassa.

– Tärkein huolemme on lasten turvallisuus tuhoalueilla. Lapset, etenkin tytöt, ovat katastrofeissa kaikkein heikoimmassa asemassa. Työskentelemme sen eteen, että he saavat kaiken tarvitsemansa tuen hurrikaanin tuhojen keskellä, Plan Internationalin Dominikaanisen tasavallan maajohtaja Virginia Saiz sanoo.

Hurrikaani Irma on luokiteltu viiden asteen hirmumyrskyksi. Se on historian voimakkain mitattu hurrikaani Atlantilla. Karibialla liikkuu tällä hetkellä myös Jose-hurrikaani. Se voimistui kolmosluokan myrskyksi torstai-iltana Suomen aikaan.

Autamme lapsia ja heidän perheitään saamaan kaiken tarpeellisen tuen katastrofeissa. Hätäavun lisäksi huolehdimme lastensuojelusta.

– Lapsikauppiaat ja muut rikolliset hyödyntävät katastrofin aiheuttamaa kaaosta ja voivat esimerkiksi käyttää tyttöjä seksuaalisesti hyväkseen. Lasten turvallisuus, suojelu, hyvinvointi, psykososiaalinen tuki ja koulutus ovat etusijalla katastrofityössä, Plan International Haitin maajohtaja Marie Therese Frederique Jean-Pierre toteaa.

Suomalaisilla on Haitissa ja Dominikaanisessa tasavallassa hieman yli 800 Plan-kummilasta. Tiedotamme kummeille, mikäli katastrofi vaikuttaa kummilasten tilanteeseen. Hurrikaani saattaa aiheuttaa esimerkiksi katkoksia kummikirjeenvaihtoon.

Tutustu toimintaamme