Paransimme miljoonien lasten elämää vuonna 2019 | Plan

7.2.2020

Paransimme miljoonien lasten elämää vuonna 2019

Kansainvälinen Plan toimi kuluneena vuonna 77 maassa ympäri maailmaa. Paransimme yli 21,6 miljoonan tytön ja yli 18,8 miljoonan pojan elämää. Suomalaisten lahjoittajien ja institutionaalisten tukijoidemme avulla edistimme erityisesti teini-ikäisten tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä.

Plan International Suomi on itsenäinen osa kansainvälistä Plan Internationalia, joka toimii jo 77 maassa. Yhdessä olemme maailmanlaajuinen muutoksentekijä, joka kohdistaa voimavaransa erityisesti tyttöjen aseman parantamiseen. Kansainvälisen Planin sisällä Suomen organisaatio edistää erityisesti työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi sekä teknologisten ratkaisujen hyödyntämistä kehitysyhteistyössä.

Vuonna 2019 työstämme hyötyi suoraan 21,6 miljoonaa tyttöä, kun edellisvuonna määrä oli 18,1 miljoonaa tyttöä. Tuimme ympäri maailmaa miljoonia lapsia, nuoria ja heidän yhteisöjään poistamaan lasten syrjäytymisen ja haavoittuvuuden syitä sekä kitkemään tyttöjen syrjintää. Saimme aikaan pysyviä parannuksia sekä arjen käytännöissä että poliittisessa päätöksenteossa.

Suomalaisten lahjoittajiemme tuella ja kansainvälisen kattojärjestön avulla toteutimme kehitysyhteistyöhankkeita, jotka edistivät Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa tyttöjen koulutusta, nuorten työllistymistä, lasten ja nuorten osallistumista päätöksentekoon, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja oikeuksia, suojelua ja varhaiskasvatusta. Vuoden päättyessä 16 724 Plan-kummia ja 10 788 tyttösponsoria tuki hankkeitamme 50 ohjelmamaassa.

Suomen ulkoministeriön ja tyttösponsoreidemme rahoittama nelivuotinen ohjelma pääsi kunnolla käyntiin Etiopiassa, Laosissa, Mosambikissa, Myanmarissa ja Ugandassa. Ohjelman tavoitteena on, että 10–19-vuotiaat tytöt voimaantuvat ja välttyvät haitallisilta käytännöiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja teiniraskauksilta. Vuoden aikana vahvistimme maiden osaamista etenkin seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksista, digitaalisesta tiedonkeruusta ja vaikuttamistyöstä. Ohjelma on tavoittanut jo yli 46 500 nuorta.

Teimme EU-rahoituksella työtä Indonesiassa, Laosissa, Mosambikissa ja Itä-Timorissa. Nämä hankkeet keskittyvät nuorten, etenkin naisten, työllistymiseen, hallinnon ja nuorten osallisuuden parantamiseen päätöksenteossa sekä naisiin kohdistuvan välivallan poistamiseen.

Lue vuosikertomus 2019

Tutustu toimintaamme