Nuoret toimijat sai Allianssin tunnustuksen | Plan

10.10.2017

Nuoret toimijat sai Allianssin tunnustuksen

Planin maahanmuuttajanuorille suunnattu koulutusohjelma on saanut Allianssin Vuoden nuori toimija -tunnustuksen.

Allianssi jakoi Vuoden nuori toimija -tunnustuksen Planin Muuttajat!-hankkeen Nuoret toimijat -koulutusohjelmalle.

Planin Nuoret toimijat -koulutusohjelma sai Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin jakaman Vuoden nuori toimija -tunnustuspalkinnon.

Nuori toimija -tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi aktiivisille nuorille sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän hyvinvointiaan edistäneille aikuisille. Yksittäisten henkilöiden lisäksi voidaan palkita myös järjestöjä, hankkeita ja nuorten ryhmiä.

Plan käynnisti Nuoret toimijat -koulutusohjelman kesällä 2017 yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille 15–20-vuotiaille maahanmuuttajanuorille. Koulutusohjelman tavoitteena on tarjota maahanmuuttajanuorille niitä taitoja ja verkostoja, joita yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tarvitaan. Ohjelma tarjoaa nuorille foorumin, josta voi jatkossa ponnistaa mukaan muuhun toimintaan. Koulutusohjelma vahvistaa nuorten itsetuntemusta ja itsetuntoa ja mahdollistaa ensimmäiset vaikuttamiskokemukset suomalaisessa yhteiskunnassa. Samalla koulutusohjelma tuo esiin maahanmuuttajanuorten ääntä yhteiskunnassa.

Koulutusohjelman teemoina ovat muun muassa omat mielipiteet ja niiden ilmaiseminen, puhe- ja esiintymistaito, omat verkostot, vertaisjohtajuus ja vaikuttamistyö. Koulutusohjelmaan kuuluu lisäksi intensiivileiri sekä paljon erilaista tekemistä ja yhdessäoloa. Nuori saa koulutusohjelmasta todistuksen.

Valtakunnallinen nuorisotyön viikko 9.–15.10. nostaa esille nuoret ja nuorten kanssa toimivat aikuiset. Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi jakaa tänäkin syksynä nuorisotyön viikolla Nuori toimija -tunnustuksia nuorille ja nuorisotoimijoille eri puolilla Suomea. 

Lue lisää maahanmuuttajatyöstämme

Tutustu toimintaamme