Myanmarin pakolaiskriisi | Plan

Auta rohingya-lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä

Pakolaislasten terveys ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina leireillä, joille yli 500 000 rohingya-siviiliä on paennut Myanmarin väkivaltaisuuksia.

Valitse tapasi lahjoittaa

Olemme valmiina aloittamaan avustustyön Bangladeshissa, jonne sadat tuhannet rohingya-muslimit ovat paenneet viime viikkoina Myanmarista. Tuhannet perheet ovat majoittuneet Cox’s Bazarin mutaisille kukkuloille. Heillä ei ole riittävää suojaa, puhdasta vettä tai vessoja. Lasten hyvinvointi ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina.

Valtaosa pakolaisista on lapsia ja naisia, jotka ovat ylittäneet rajan kävellen viidakon läpi. Suuri osa tulijoista on sairaita ja aliravittuja päiviä kestävän pakomatkan jälkeen. Pakomatkan heikentämät lapset ja vanhukset ovat suurimmassa vaarassa sairastua tartuntatauteihin, jotka leviävät helposti leireillä puutteellisen sanitaation ja hygienian vuoksi. Monet ovat myös loukkaantuneet matkalla. Rohingya-pakolaiset tarvitsevat välitöntä terveydenhoitoa ja lääkkeitä.

Äkillisesti paenneiden lasten elämä on mullistunut. Lapset ovat menettäneet kotinsa, heidän koulunkäyntinsä on keskeytynyt ja he ovat altistuneet sairauksille ja hyväksikäytölle. Suuri osa lapsista tarvitsee psykososiaalista tukea saavuttaakseen jälleen tunteen perusturvallisuudesta.

Erityisesti yksin tulleet lapset ovat alttiita ihmiskaupalle, seksuaaliselle hyväksikäytölle, lapsityölle ja lapsiavioliitolle. Heidän lisäkseen teini-ikäiset tytöt, alle viisivuotiaat lapset sekä raskaana olevat ja imettävät naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Mitä teemme Bangladeshissa?

  • Tarjoamme pakolaislapsille ja heidän perheilleen suojaa, ravintoa, puhdasta vettä ja terveydenhoitoa.
  • Kehitämme spontaanisti syntyneille leireille lastensuojelumekanismeja. Huomioimme teini-ikäisten tyttöjen erityistarpeet ja ehkäisemme seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.
  • Rakennamme leireille turvallisia vessoja ja vesipisteitä.
  • Tarjoamme pakolaislapsille psykososiaalista tukea ja mahdollisuuden jatkaa koulunkäyntiä.

 

Miten lahjoituksesi auttaa?

  • 10 € – vettä kuukaudeksi yhdelle pakolaisperheelle
  • 20 € – hyttysverkot ja huovat yhdelle pakolaisperheelle
  • 35 € – tarvikkeet yhden perheen väliaikaismajoitukseen: pressu, köyttä ja nukkumisalustat
  • 90 € – hygieniatarvikkeet yhdelle perheelle sairauksien ja infektioiden ehkäisemiseksi

Auta lahjoittamalla

Tekstaa PLAN20 numeroon 16499 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viestiksi "Myanmar")