Myanmarin pakolaiskriisi | Plan

Auta lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä

Pakolaislasten terveys ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina leireillä, joille  yli 600 000 ihmistä on paennut Myanmarin väkivaltaisuuksia elokuun lopusta.

Valitse tapasi lahjoittaa

Kymmenettuhannet haavoittuvassa asemassa olevat rohingya-lapset tarvitsevat kiireellisesti apua Bangladeshissa. Maahan on elokuusta lähtien paennut yli 600 000 Myanmarin rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä. Tuhannet perheet ovat majoittuneet Cox’s Bazarin mutaisille kukkuloille. Heillä ei ole riittävää suojaa, puhdasta vettä tai vessoja. Lasten hyvinvointi ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina.

Humanitaarisen avun tarve on valtava. Valtaosa pakolaisista on lapsia ja naisia, jotka ovat ylittäneet rajan kävellen viidakon läpi. Suuri osa tulijoista on sairaita ja aliravittuja päiviä kestäneen pakomatkan jälkeen. Pakomatkan heikentämät lapset ja vanhukset ovat suurimmassa vaarassa sairastua tartuntatauteihin, jotka leviävät helposti leireillä puutteellisen sanitaation ja hygienian vuoksi. Monet ovat myös loukkaantuneet matkalla. Pakolaiset tarvitsevat välitöntä terveydenhoitoa ja lääkkeitä.

Auta Myanmarin pakolaislapsia ja lahjoita hätäapukeräykseen >>

Äkillisesti paenneiden lasten elämä on mullistunut. Lapset ovat menettäneet kotinsa, heidän koulunkäyntinsä on keskeytynyt ja he ovat altistuneet sairauksille ja hyväksikäytölle. Suuri osa lapsista tarvitsee psykososiaalista tukea saavuttaakseen jälleen tunteen perusturvallisuudesta. Yli 400 000 lapsella ei ole pääsyä kouluun. Erityisesti yksin tulleet lapset ovat alttiita ihmiskaupalle, seksuaaliselle hyväksikäytölle, lapsityölle ja lapsiavioliitolle. Heidän lisäkseen teini-ikäiset tytöt, alle viisivuotiaat lapset sekä raskaana olevat ja imettävät naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Lahjoita hätäapukeräykseen >>

Miten lahjoituksesi auttaa?

  • 10 € – vettä kuukaudeksi yhdelle pakolaisperheelle
  • 20 € – hyttysverkot ja huovat yhdelle pakolaisperheelle
  • 35 € – tarvikkeet yhden perheen väliaikaismajoitukseen: pressu, köyttä ja nukkumisalustat
  • 90 € – hygieniatarvikkeet yhdelle perheelle sairauksien ja infektioiden ehkäisemiseksi

 

Mitä teemme Bangladeshissa?

  • Tarjoamme pakolaislapsille ja heidän perheilleen puhdasta vettä, rakennamme turvallisia vessoja ja vesipisteitä sekä jaamme perheille hygieniapaketteja. Sanitaatioprojektimme tavoitteena on tukea 60 000 ihmistä.
  • Koulutamme pakolaisia hygienian tärkeydestä.
  • Jaamme teinitytöille ja nuorille naisille 10 000 pakettia, joissa on kuukautishygieniaan liittyviä tarvikkeita.
  • Rekisteröimme leireille yksin tulevia ja orvoksi jääneitä lapsia sekä varmistamme, että he saavat tarvitsemansa palvelut ja suojelun.
  • Kehitämme yhteistyössä viranomaisten kanssa leirien lastensuojelumekanismeja. Valmistelemme toimia, joiden avulla pystymme paremmin huomioimaan teini-ikäisten tyttöjen erityistarpeet ja estämään seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.

Auta lahjoittamalla

Tekstaa PLAN20 numeroon 16499 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viestiksi "Myanmar")