Myanmarin pakolaiskriisi | Plan

Auta lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä

Pakolaislasten terveys ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina leireillä, joille yli 688 000 ihmistä on paennut Myanmarin väkivaltaisuuksia elokuun lopusta.

Valitse tapasi lahjoittaa

Kymmenettuhannet haavoittuvassa asemassa olevat rohingya-lapset tarvitsevat kiireellisesti apua Bangladeshissa. Maahan on elokuusta lähtien paennut yli 688 000 Myanmarin rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä. Tuhannet perheet ovat majoittuneet Cox’s Bazarin mutaisille kukkuloille. Heillä ei ole riittävää suojaa, puhdasta vettä tai vessoja. Lasten hyvinvointi ja turvallisuus ovat vakavasti uhattuina täyteen ahdetuilla leireillä.

Humanitaarisen avun tarve on valtava. Valtaosa pakolaisista on lapsia ja naisia. Äkillisesti paenneiden lasten elämä on mullistunut. Lapset ovat menettäneet kotinsa, heidän koulunkäyntinsä on keskeytynyt ja he ovat altistuneet taudeille ja hyväksikäytölle. He kokevat olonsa turvattomaksi leirien huterissa teltoissa ja yhteiskäytössä olevissa käymälöissä. Suuri osa lapsista tarvitsee psykososiaalista tukea saavuttaakseen jälleen tunteen perusturvallisuudesta. Yli 450 000 lapsella ei ole pääsyä kouluun. Erityisesti yksin tulleet lapset ovat alttiita ihmiskaupalle, seksuaaliselle hyväksikäytölle, lapsityölle ja lapsiavioliitolle. Heidän lisäkseen teini-ikäiset tytöt, alle viisivuotiaat lapset sekä raskaana olevat ja imettävät naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Auta Myanmarin pakolaislapsia ja lahjoita hätäapukeräykseen >>

Miten lahjoituksesi auttaa?

  • 10 € – vettä kuukaudeksi yhdelle pakolaisperheelle
  • 20 € – hyttysverkot ja huovat yhdelle pakolaisperheelle
  • 35 € – tarvikkeet yhden perheen väliaikaismajoitukseen: pressu, köyttä ja nukkumisalustat
  • 90 € – hygieniatarvikkeet yhdelle perheelle sairauksien ja infektioiden ehkäisemiseksi

 

Mitä teemme Bangladeshissa?

  • Tarjoamme pakolaislapsille ja heidän perheilleen puhdasta vettä, rakennamme turvallisia vessoja ja peseytymispaikkoja sekä jaamme perheille hygieniapakkauksia.
  • Olemme jakaneet teinitytöille ja nuorille naisille 10 000 päivittäistavarapakettia, joissa on kuukautishygieniaan liittyviä tarvikkeita ja vaatteita.
  • Koulutamme pakolaisia hygienian tärkeydestä.
  • Tuemme viranomaisia leireille yksin tulevien ja orvoksi jääneiden lasten rekisteröinnissä sekä pyrimme varmistamaan, että he saavat tarvitsemansa palvelut ja suojelun.
  • Kehitämme yhteistyössä viranomaisten kanssa leirien lastensuojelumekanismeja. Tavoitteemme on varmistaa, että teini-ikäisten tyttöjen erityistarpeet tulevat huomioiduksi ja estää seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.

Auta lahjoittamalla

Tekstaa PLAN20 numeroon 16499 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viestiksi "Myanmar")