Sri Lanka | Plan

SRI LANKA

Plan International työskenteli Sri Lankassa vuosina 1981–2020. Kuluneen 38 vuoden aikana olemme työskennelleet Sri Lankassa sadoissa yhteisöissä viidessä provinssissa ja parantaneet yli 500 000 srilankalaisen lapsen elämää.

Plan International on työskennellyt Sri Lankassa lähes neljä vuosikymmentä yhdessä yhteisöjen, kumppanijärjestöjen ja hallituksen kanssa. Työmme on edistänyt yhteiskunnan vakautta ja monimuotoisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa sekä tukenut yhteisöjä toipumaan konflikteista. Olemme tukeneet heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria, erityisesti tyttöjä.

Työn lopettaminen Sri Lankassa johtuu maan talouden ja elintason merkittävästä vahvistumisesta. Inhimillisen kehityksen indeksi, joka ottaa huomioon muun muassa eliniän odotteen ja koulutustason sekä lukuisia muita kehityksen mittareita, sijoittaa Sri Lankan sijalle 71 yhteensä 189 valtiosta.

Plan Internationalin globaali strategia määrittelee, että meidän on keskityttävä työssämme edistämään maailman heikoimmassa asemassa olevien yhteisöjen ja ihmisten oikeuksia. Siksi tarkastelemme säännöllisesti toimintamaidemme tilannetta ja sitä, missä meidän on syytä toimia saadaksemme aikaan merkittävimpiä globaaleja vaikutuksia.

Todettuamme, että Sri Lanka on ottanut viime vuosina merkittäviä harppauksia muun muassa yhteisöjen elintason parantamisessa ja lastensuojelussa, päätimme lopettaa työmme maassa. Tämän ratkaisun ansiosta voimme keskittää työmme maihin, jossa avun tarve on suurempi.

Olemme syvästi kiitollisia paikalliselle henkilökunnallemme, kumppaneillemme, lahjoittajillemme, yhteisöille ja lapsille, jotka kaikki ovat osaltaan mahdollistaneet työmme pysyvät vaikutukset. Olemme ylpeitä saavutuksistamme ja kiitämme lämpimästi kaikkia, jotka ovat olleet mukana vuosikymmenten yhteistyössä.

Lue työstämme lasten oikeuksien ja tyttöjen tasa-arvon edistämiseksi.