Nigeria | Plan

Nigeria

 • Pääkaupunki: Abuja
 • Kielet: englanti (virallinen kieli), hausa, joruba, igbo, fulani
 • Rahayksikkö: naira
 • Eläinlajeja: simpanssi, gorilla, afrikannorsu
 • Musiikkityylejä: highlife eli afrikkalaistyylinen big band -musiikki ja juju eli kansanmusiikkia muistuttava pop-musiikki
 • Suosittuja ruokia: jollof-riisi eli tomaatilla, pippurilla ja sipulilla maustettu riisi ja akara eli paistettu papukakku
   

Työmme saavutuksia Nigeriassa vuonna 2017

 • Koulutimme 90 terveydenhuollon ammattilaista ja vapaaehtoista
 • Koulutimme opettajia lapsiystävällisistä opetustavoista
 • 375 nuorta osallistui tilaisuuksiimme, joissa kerroimme seksuaali- ja lisääntymisterveydestä

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään koulussa

16-vuotias Salma* joutui pakenemaan kotoaan vuonna 2012, koska länsimaista koulutusta vastustava Boko Haram -terroristijärjestö hyökkäsi hänen kotikyläänsä. Salman koulunkäynti keskeytyi vuosiksi, koska perhe ei voinut palata kotiin. Koska Salma oli vanhin tytär, hän joutui jäämään kotiin huolehtimaan sisaruksistaan ja auttamaan äitiään.

– Olin surullinen, etten päässyt kouluun, Salma muistelee.

Vuodesta 2011 vuoteen 2017 jopa 1,5 miljoonaa lasta on joutunut pakenemaan Nigeriassa kotoaan Boko Haramin vuoksi. Autamme lapsia pääsemään takaisin kouluun. Perustamme turvallisia oppimistiloja lapsille, tarjoamme koulumateriaaleja ja koulutamme opettajia. Vahvistamme perheiden kykyä ruokkia lapsensa monipuolisella ja ravitsevalla ruualla sekä ammattikoulutuksella.

Salman äiti sai tukea leipomon perustamiseen, joten lisätulojen ansiosta Salma pääsi palaamaan kouluun. Hän haluaa kouluttautua sairaanhoitajaksi.

– Olen niin iloinen, että pääsin taas kouluun. Toivottavasti voin palata takaisin kotikylääni, kun tilanne rauhoittuu, Salma sanoo.

* nimi muutettu lapsen suojelemiseksi

 

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

Kun 15-vuotias Ester näki, kuinka usein naiset joutuivat kylässään kärsimään epäoikeudenmukaista kohtelua, hän päätti toimia.

– Koulussani naisopettaja menetti kaiken, koska hänen entisen miehensä sukulaiset veivät perheen omaisuuden, Ester kertoo.  

Ester päätti, että hän haluaa puolustaa naisia. Hän opiskelee ahkerasti, jotta voi isona työskennellä asianajajana ja puolustaa naisten oikeuksia.

– Meidän täytyy rikkoa haitalliset asenteet. Perinteisesti ajatellaan, etteivät tytöt ole arvokkaita.

Ester hyötyy työstämme Nigeriassa. Hän osallistuu koulutuksiimme, joissa autamme teini-ikäisiä tyttöjä vahvistamaan itsetuntoaan, suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja puolustamaan oikeuksiaan.
 
– Plan on muuttanut elämäni. Olen ylpeä, että voin toimia esimerkkinä muille. Haluan nähdä maailman, jossa miehillä ja naisilla on samat mahdollisuudet elämässään, Ester riemuitsee.