Nigeria
- Pääkaupunki: Abuja
- Kielet: englanti (virallinen kieli), hausa, joruba, igbo, fulani
- Rahayksikkö: naira
- Eläinlajeja: simpanssi, gorilla, afrikannorsu
- Musiikkityylejä: highlife eli afrikkalaistyylinen big band -musiikki ja juju eli kansanmusiikkia muistuttava pop-musiikki
- Suosittuja ruokia: jollof-riisi eli tomaatilla, pippurilla ja sipulilla maustettu riisi ja akara eli paistettu papukakku
Työmme saavutuksia Nigeriassa vuonna 2018
11 085 lasta ilmoittautui kouluihin ja 938 koululaista sai opiskelumateriaaleja. 2 300 tyttöä ja naista hyötyi kylien säästö - ja lainaryhmistä. Taloudellisen voimautumisen ansiosta he saavat myös äänensä paremmin kuu luviin yhteisöissään. 488 syntymärekisteröintikeskusta perustettiin. 1 090 virkailijaa koulutettiin tekemään lasten syntymärekisteröintejä ja rekisteröimään äitiys - ja lapsikuolleisuutta. 22 356 lasta tutkittiin aliravitsemuksen varalta ja 1 719 kriittisessä tilanteessa olevaa lasta sai apua. 10 270 ihmistä sai tietoa lasten ravitsemuksesta ja hygieniasta.
Näin tukesi auttaa lapsia pysymään koulussa
Koillis-Nigeria on kärsinyt terroristijärjestö Boko Haramin aiheuttamista väkivaltaisuuksista vuodesta 2009 alkaen.
14,8 miljoonaa ihmistä on pakolaisina kotimaassaan ja tämän lisäksi ihmisiä on lähtenyt pakoon myös naapurimaihin. Arviolta 20 000 lasta asuu erossa perheestään kriisin takia. On suuri riski, etteivät yhteisöt saa pidettyä huolta näistä lapsista.
17-vuotias Zainabon yksi väkivaltaa kokeneista nuorista tytöistä. Boko Haramin kapinalliset saapuivat hänen kotikyläänsä Gwozan yhteisöön, ja väkivaltaisuuksien lisäksi he tuhosivat myös koulut maan tasalle.
– Minut pakotettiin naimisiin hyväksikäyttäjäni kanssa. Kun vastustelin hänen raiskausyrityksiään, sain 30 kepiniskua, Zainab kertoo.
Zainab yritti paeta kolme kertaa leiriltä ja sai joka kerta rangaistuksen. Neljännellä kerralla hän pääsi pakoon.
– Pääsin pakoon toisten siepattujen tyttöjen kanssa, kun kapinalliset olivat päivällä pelloillaan. Kävelimme päiviä, kunnes näimme miehen Nigerian armeijasta. Hän vei meidät takaisin kotikylään. Isäni kuuli, että kylään on tullut ihmisiä leiriltä, jolloin hän tuli paikalle ja löysi minut. Aloimme itkeä, kun näimme toisemme, Zainab kertoo.
Zainab sai tämän jälkeen erityistä tukea ja psyykkistä apua. Hän pääsi mukaan myös opiskeluohjelmaamme muiden lasten kanssa, jotka eivät ole olleet vuosiin koulussa.
– Haluan oppia lukemaan, kirjoittamaan ja puhumaan hyvin englantia. Olen iloinen, kun osaan nyt kirjoittaa oman nimeni ja perheenjäsenteni nimet. Osaan myös jo vähän lukea ja kirjoittaa. Haaveilen olevani tulevaisuudessa opettaja, Zainab kertoo.
Tuellasi voimme auttaa Zainabin kaltaisia lapsia, joiden elämää Boko Haramin aiheuttama konflikti on järisyttänyt. Kiitos, että mahdollistat työmme Nigerian lasten auttamiseksi myös tulevaisuudessa.