Niger | Plan

Niger

 • Pääkaupunki: Niamey
 • Korkein huippu: Mont Idoûkâl-n-Taghès, 2 022 metriä
 • Rahayksikkö: Länsi-Afrikan CFA frangi
 • Tyypillinen ruoka: efo eli kasviskeitto, kuskus eli jauhetusta viljasta tehty lisuke
 • Eläinlajeja: kirahvi, virtahepo, krokotiili
 • Kielet: ranska, hausa, djerma
 • Tärkeimmät kasvit: hirssi, durra
 • Alle 14-vuotiaiden osuus väestöstä: 50 prosenttia

 

 

Tervehdys Nigerin kummilapsilta

työmme saavutuksia Nigerissä vuonna 2017

 • Jaoimme 3 315 401 hyttysverkkoa kolmella eri alueella (Tillabery, Dosso ja Diffa) estääksemme malarian leviämistä.
 • 600 koulusta pudonnutta tyttöä osallistuivat koulutukseemme, jossa he oppivat erilaisia ammatillisia taitoja ja elämäntaitoja sekä vaikuttamaan lapsiavioliittojen vähenemiseen ja sukupuoleen perustuvaan väkivaltaan. Tyttöjen tekemien teatteriesitysten ja radio-ohjelmien ansiosta tärkeä viesti on tavoittanut 210 000 ihmistä (74 970 naista, 72 030 miestä, 32 130 tyttöä ja 30 870 poikaa).
 • 3 905 miestä ja 4 706 yhteisön johtajaa osallistuivat koulutukseemme, jossa he oppivat syntymärekisteröinnistä, minkä ansiosta 3 017 lasta syntymärekisteröitiin Dossossa ja Tillaberyssa.
 • Järjestimme 54 kylässä tilaisuuksia, joissa levitimme tietoutta koulutuksen tärkeydestä. Näihin tilaisuuksiin osallistui yhteensä yli 10 000 ihmistä.
 • Jaoimme 7 719 koulukirjaa ja muita opiskelu- ja opetusmateriaaleja.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Agadezin seudun ihmiset saavat henkiä pelastavia moskiittoverkkoja

– Olemme sitoutuneet käyttämään verkkoa joka yö, jotta lapset pysyisivät turvassa, kertoo Makaya Barmou iloisesti.

Dosson alueen kyläläiset, kuten Makaya Barmou lapsineen, nukkuvat nyt yönsä turvassa sadekausina. Tämä on moskiittoverkkojen ansiota, sillä ne ovat suojanneet kyläläisiä hengenvaarallisilta taudeilta, kuten malarialta.

Alle 5-vuotiaat lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa: sadat tuhannet ympäri maailman kuolevat joka vuosi kyseiseen tautiin.

Kyläläisille toimitetut verkot tarjoavat entistä parempaa suojaa nukkuville lapsille malariaa kantavilta moskiitoilta. Verkot on käsitelty pitkäkestoisella hyönteismyrkyllä, joten lapset ovat varmasti turvassa.

Verkot hylkivät moskiittoja ja jopa tappavat niihin koskevat moskiitot. Sen lisäksi ne ovat – toisin kuin muut verkot – tehokkaita useiden vuosien ajan.

– Olen todella iloinen, että saimme verkot jo sadekauden alussa. Kiitos Nigerin Plan Internationalille, sanoo Makaya Barmou.

Ja kiitos myös sinulle, että olet auttanut suojelemaan lapsia.
 

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Naiset ottavat vettä aurinkovoimalla toimivista pumpuista

Tillabérin alueen lapset käyttävät vähemmän aikaa vedenhakuun ja enemmän koulunkäyntiin. Tämän mahdollistavat juuri asennetut aurinkopaneelit.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, jota tarvitaan vesipumppuihin. Naisten ja lasten ei tarvitse enää kulkea pitkiä matkoja hakeakseen vettä, koska kylän pumpusta saadaan puhdasta ja turvallista vettä suoraan ämpäreihin ja jerrykannuihin.

Koska viljelmien kastelu on nyt niin paljon helpompaa, yhteisöt pystyvät kasvattamaan riittävästi vihanneksia ruokkiakseen perheensä ja osa jää vielä myytäväksikin. Kokonaiset kylät voivat kasvaa ja kukoistaa.

Tästä on iloa etenkin alueen lapsille. Aiemmin heidän piti käyttää paljon aikaa siihen, että he auttoivat perheitään hakemaan vettä. Nyt heillä on aikaa käydä koulua: äiti ja isä työskentelevät viljelysmaalla ja lapset koulussa.

Kun perheiden ei enää tarvitse käyttää kaikkea aikaansa veden hakemiseen, perheet menestyvät ja lapsilla on aikaa opiskella.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Unelmani on tulla opettajaksi ja todistaa, että tytölle tärkein asia on koulutus.” Fadi, 15, Dosson alue

15-vuotias Fadi pärjää hyvin koulussa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Asiat olisivat hyvin voineet mennä toisinkin.

Fadi oli kauhuissaan, kun hän kuuli vanhempiensa suunnittelevan hänen naittamistaan ventovieraalle. Nigerissä joka neljäs tyttö menee naimisiin ennen kuin täyttää 15 vuotta. Tytöt eivät voi itse vaikuttaa asiaan, ja heidän pitää usein keskeyttää koulunkäynti.

Me olemme työskennelleet yhteisössä, jotta he ymmärtäisivät, miksi tyttöjen oikeudet ovat tärkeitä. Kun avioliittoaikeet tulivat yhteisön tietoon, tytöt ja kylän johtajat liittyivät yhteen ja suostuttelivat Fadin vanhemmat luopumaan suunnitelmistaan.

Fadi on nyt päättänyt kertoa muille lapsiavioliiton vaaroista ja tyttöjen kouluttamisen tärkeydestä.

Hyväksikäyttötapaukset ja tyttöjen varhaiset avioliitot ovat nyt laskussa toiminta-alueidemme yhteisöissä. Tämä on mainio uutinen.

 

 

Maajohtajan terveiset

Kuten olet lukenut, tukesi merkitsee valtavasti Nigerin lapsille ja nuorille.

Lukemattomat lapset saavat nyt nukkua suojassa hengenvaarallista malariaa levittäviltä moskiitoilta. Lapsilla on enemmän aikaa opiskella ja leikkiä koulussa. Lisäksi tyttöjen varhaiset avioliitot ovat laskussa toiminta-alueidemme yhteisöissä. Tämä on mainio uutinen.

Olet tehnyt tämän kaiken mahdolliseksi ystävällisyytesi ja anteliaisuutesi avulla. Ansiostasi yhä useammat lapset ovat onnellisia ja odottavat tulevaisuutta, joka on täynnä mahdollisuuksia. Kiitos.

Johnson Bien-Aime
Maajohtaja, Plan International Niger