Indonesia | Plan

Indonesia

 • Pääkaupunki: Jakarta
 • Suosituimmat nimet: Siti, Muhammad
 • Tyypillinen ruoka: nasi goreng eli paistettu riisi, bakso eli naudanlihapulla
 • Eläinlajeja: oranki, jättiläisvaraanilisko, tiikeri
 • Kasveja: orkidea, mangrovepuu
 • Tulivuorten lukumäärä: 140
 • Valuutta: rupla
 • Pisin joki: Kapuas
 • Hedelmiä: banaani, mango

Työmme saavutuksia Indonesiassa vuonna 2017

 • 5 849 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
 • 410 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 20 681 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä pysymään koulussa

 

Sanita auttaa tyttöjä pysymään koulussa.

Sanita esti oman avioitumisensa alaikäisenä. Nyt hän taistelee lapsiavioliittoja vastaan Indonesiassa.

– Kun olin 13-vuotias, perheeni halusi naittaa minut, koska olimme köyhiä. Kysyin vanhemmiltani, kuinka arvokas olen. Jos pysäytätte häät ja voin jatkaa koulutustani, maksan takaisin kaiken, mitä olen teille maksanut. Naimisissa minulla ei ole mitään arvoa, Sanita sanoo.
 
Vanhemmat peruivat avioliiton. Koska Sanita joutui lähes lapsiavioliiton uhriksi, hän päätti taistella lapsiavioliittoja vastaan ja ryhtyä kylänsä roolimalliksi. Hän on puhunut haitallista tapaa vastaan yhteisöjen lisäksi kansainvälisissä tilaisuuksissa. Sanita opiskelee nyt yliopistossa.
 
– Kun vierailen kylässäni, vanhemmat osoittavat minua lapsilleen ja sanovat: olkaa kuin Sanita, hän on rohkea, viisas ja hankki itselleen koulutukseen.
 
Sanita rohkaisee kaikkia tyttöjä olemaan rohkeita ja sanomaan avioliitoille ei. Koulutus on tytöille ainoa tapa lopettaa köyhyyden kierre.

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Berta hoitaa kasvejaan

Itäisestä Nusa Tengarran maakunnasta kotoisin olevan 16-vuotiaan Bertan oli kasvettava nopeasti aikuiseksi, mutta nyt hänellä on kaikki tarvittavat taidot elannon hankkimiseksi.

Vaikka Berta piti koulunkäynnistä, hänen perheellään ei ollut enää varaa pitää häntä koulussa. Siksi hän joutui viettämään päivänsä kotona isoäidin kanssa.

Paikallinen nainen Aksmina rohkaisi Bertaa liittymään perustamaamme maanviljelyryhmään.
– Toivoin, että se auttaisi häntä saavuttamaan hänen unelmansa palata kouluun ja että hänen mielialansa paranisi, Aksmina selittää.

Nykyään Bertasta on mukavaa kasvattaa vesimeloneja, munakoisoja ja kurkkuja. Hän on myös saanut koulutusta ja tukea ansiotason nostamiseksi.
Sato myy hyvin, joten Berta laittaa rahaa sivuun tulevaisuuden varalle.
– Olen iloinen, että olen päässyt tähän ryhmään. Haluaisin silti takaisin kouluun. Säästän rahaa, jotta pääsisin joskus takaisin kouluun, hän kertoo.

Sinun avullasi voimme auttaa useampia Bertan kaltaisia nuoria naisia uskomaan tulevaisuuteen.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Kun se tapahtuu minulle, minun ei tarvitse pelätä. Kuukautiset ovat aivan normaali asia tytön elämässä.” Putri, 11, Enden alue

Vaikka murrosiästä puhuminen on Indonesiassa yhä tabu, monet tytöt varttuvat nyt tietoisempina omista vartaloistaan.

Annisaa pelotti, kun hän löysi hameestaan veritahroja koulussa. Hänen ystävänsäkin hätääntyivät. ”Hänellä on jokin sisäinen vamma”, he sanoivat.

Bernadette tekee yhteistyötä kanssamme ja kertoo tytöille ja pojille murrosiästä. Hän kertoo, ettei tytöillä ollut aavistustakaan, että Annisan ensimmäiset kuukautiset olivat alkaneet.
– Monet tytöt eivät tiedä mitä tehdä, kun kuukautiset alkavat. He ovat ahdistuneita ja heitä hävettää, hän kertoo.
– Liian usein he eivät uskalla edes mennä kouluun.

Me autamme poistamaan häpeää ja muuttamaan oppilaiden asenteita Enden alueen viidessä koulussa. Putri selittää:
– Nyt tiedän, miten kuukautisten alkaessa toimitaan. Myös pojat ymmärtävät, mitä tapahtuu, eikä kukaan saa pilkata meitä.

Avullasi olemme voineet vähentää häpeää ja parantaa tyttöjen turvallisuutta, terveyttä ja hygieniaa.

Maajohtajan terveiset

Viime vuosina olet auttanut Indonesian lapsia lukuisilla tavoilla.

Kun kuivuus kuivatti vesivarannot, autoit toimittamaan perheille puhdasta vettä. Olet myös auttanut meitä hyödyntämään uutta syntymän rekisteröintiä koskevaa lakia, jonka avulla suojellaan syrjäytyneitä lapsia. Lisäksi olet auttanut pienimpiä lapsia saamaan parhaimman mahdollisen alun elämäänsä tukemalla heitä tärkeinä ensimmäisinä vuosina.

Avullasi olemme pystyneet olemaan läsnä myös lasten kasvaessa: olemme antaneet heille tietoa, jonka avulla he pysyvät turvassa, ja taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen. Ennen kaikkea avullasi lapset ovat saaneet mahdollisuuden toteuttaa unelmansa. Kiitos.

Myrna Remata-Evora
Maajohtaja, Plan International Indonesia

Nuorille naisille toimeentuloa ja vaikuttamismahdollisuuksia

 
Indonesiassa maaseudulla asuvat kouluttamattomat naiset ovat haavoittuvassa asemassa. Heidän mahdollisuutensa hankkia toimeentulo ja päättää elämästään ovat rajalliset. Maatalous on edelleen yksi Indonesian talouden tärkeimpiä tukipilareita ja työllistää yli 46 miljoonaa indonesialaista. Vaikka naiset työskentelevät maataloudessa, maan ja karjan omistavat usein miehet.
 
Tuemme Indonesiassa nuorten naisten mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä erityisesti maataloudessa. Naiset saavat myös tukea yrittäjyyden aloittamiseksi. Samalla parannamme kestävää karjataloutta ja sen tuottavuutta. Autamme naisia myös osallistumaan maataloutta koskevien lakien suunnitteluun ja päätöksentekoon. Teemme työtä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa vuosina 2016–2019.