Indonesia | Plan

Indonesia

 • Pääkaupunki: Jakarta
 • Suosituimmat nimet: Siti, Muhammad
 • Tyypillinen ruoka: nasi goreng eli paistettu riisi, bakso eli naudanlihapulla
 • Eläinlajeja: oranki, jättiläisvaraanilisko, tiikeri
 • Kasveja: orkidea, mangrovepuu
 • Tulivuorten lukumäärä: 140
 • Valuutta: rupla
 • Pisin joki: Kapuas
 • Hedelmiä: banaani, mango

Työmme saavutuksia Indonesiassa vuonna 2018

 • 1 878 naista ja 590 miestä sai tietoa vanhemmuudesta. 
 • 2 128 tyttöä ja 1 624 poikaa sai tietoa ilmastonmuutoksesta ja oppi keinoja siitä selviytymiseen.
 • 1682 tyttöä ja 1 588 poikaa oppi keinoja, miten selviytyä ja toimia katastrofeissa.
 • 1 394 tyttöä, 1 244 poikaa ja 3 624 aikuista sai tietoa varhaisten avioliittojen ja teiniraskauksien vaaroista Yes I Do -hankkeessamme. Hanke tavoitti epäsuorasti lisäksi 4 182 tyttöä, 3 732 poikaa ja 10 872 aikuista.
 • 2 839 tyttöä ja 2 978 poikaa hyötyi syntymärekisteröintihankkeestamme.

 

Näin tukesi auttaa lapsia katastrofitilanteissa

Voimakkuudeltaan 7,4 magnitudin maanjäristys ja sitä seurannut tsunami vaikuttivat yli 2,4 miljoonan ihmisen elämään Sulawesissa lokakuussa 2018.

– Olin maanjäristyksen aikaan rukoilemassa rukoushuoneessa. Yhtäkkiä enoni otti minua kädestä ja sanoi meriveden nousevan. Kaikki tapahtui äkkiä, kertoo 10-vuotias Selsi.

Maanjäristys vaikutti yli puolen miljoonan lapsen elämään. Selsi menetti parhaan ystävänsä.

– Wulan oli rukoilemassa vieressäni, mutta en ehtinyt ottaa häntä kädestä. Hän jäi rukoushuoneeseen, jonka katto romahti. Sain pelastettua vain itseni, Selsi kertoo surullisena.

Yli 1500 koulua tuhoutui katastrofissa, ja noin 184 000 koululaista jäi ilman opiskelupaikkaa. 

Selsi asuu väliaikaisessa evakuointikeskuksessa lähellä entistä kotiaan, jonka tsunami huuhtoi mukanaan. Hän on onneksi saanut uusia ystäviä kiertävästä leikkipuistostamme. Olemme perustaneet yhdeksän autoilla siirrettävää leikkipaikkaa ympäri Sulawesia. Leikkiessään lapset voivat hetkeksi unohtaa murheensa ja olla lapsia. Sadat lapset ovat hyötyneet leikkipaikoistamme.

Lapset ovat oppineet leikkipaikoillamme myös hygieniataitoja, kuten käsien pesua ennen ruokailua. Lisäksi olemme opettaneet keinoja ennakoida katastrofit ja kuinka toimia hätätilanteissa.

 

Maajohtajan terveiset

Viime vuosina olet auttanut Indonesian lapsia lukuisilla tavoilla.

Kun kuivuus kuivatti vesivarannot, autoit toimittamaan perheille puhdasta vettä. Olet myös auttanut meitä hyödyntämään uutta syntymän rekisteröintiä koskevaa lakia, jonka avulla suojellaan syrjäytyneitä lapsia. Lisäksi olet auttanut pienimpiä lapsia saamaan parhaimman mahdollisen alun elämäänsä tukemalla heitä tärkeinä ensimmäisinä vuosina.

Avullasi olemme pystyneet olemaan läsnä myös lasten kasvaessa: olemme antaneet heille tietoa, jonka avulla he pysyvät turvassa, ja taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen. Ennen kaikkea avullasi lapset ovat saaneet mahdollisuuden toteuttaa unelmansa. Kiitos.

Myrna Remata-Evora
Maajohtaja, Plan International Indonesia

Nuorille naisille toimeentuloa ja vaikuttamismahdollisuuksia

 
Indonesiassa maaseudulla asuvat kouluttamattomat naiset ovat haavoittuvassa asemassa. Heidän mahdollisuutensa hankkia toimeentulo ja päättää elämästään ovat rajalliset. Maatalous on edelleen yksi Indonesian talouden tärkeimpiä tukipilareita ja työllistää yli 46 miljoonaa indonesialaista. Vaikka naiset työskentelevät maataloudessa, maan ja karjan omistavat usein miehet.
 
Tuemme Indonesiassa nuorten naisten mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä erityisesti maataloudessa. Naiset saavat myös tukea yrittäjyyden aloittamiseksi. Samalla parannamme kestävää karjataloutta ja sen tuottavuutta. Autamme naisia myös osallistumaan maataloutta koskevien lakien suunnitteluun ja päätöksentekoon. Teemme työtä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa vuosina 2016–2019.