Filippiinit | Plan

Filippiinit

 • Pääkaupunki: Manila
 • Korkein huippu: Mount Apo, 2954 metriä
 • Suosituimmat nimet: Michael, Maricel
 • Tyypillinen ruoka: lechón, kare-kare
 • Alkuperäisiä eläinlajeja: palm civet kissa, dugong eli merinisäkäs ja filippiiniläinen kummituseläin
 • Paikallisia kielet: filipino, englanti, 182 paikallista kieltä
 • Pisin joki: Cagayan-joki
 • Alkuperäisiä hedelmälajeja: kookospähkinät, mango

 

 

Tervehdys Filippiinien kummilapsilta

työmme saavutuksia Filippiineillä vuonna 2017

 • Tuimme 879 yhteisön säästöryhmän toimintaa. Ryhmissä toimii 20 375 henkilöä (15 756 naista, 2020 miestä, 1737 tyttöä ja 862 poikaa). Ryhmät mahdollistavat naisille oman omaisuuden hallitsemisen ja säästämisen hätätilanteita ja elinkeinojaan varten.
 • 2 944 nuorta (1 475 miestä, 1 469 naista) osallistuivat ammatilliseen ja teknilliseen koulutukseen, ja heistä 2642 (90 %) läpäisivät koulutuksen. Koulutuksen suorittaneista 1 099 (628 miestä, 471 naista) ovat päässeet työelämään ja 675 (172 miestä, 503 naista) ovat ryhtyneet pienyrittäjiksi.
 • 3 987 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
 • 3 032 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 3 529 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

Näin tukesi auttaa lapsia ilmastonmuutoksessa

Louisa istuttaa muiden kyläläisten kanssa eroosiolta suojelevia mangrovepuita.
Ilmastonmuutos lisää luonnonkatastrofien voimakkuutta. Tuellasi lapset oppivat Filippiineillä ilmastonmuutoksesta ja työskentelevät sen hillitsemiseksi. 

– Olemme siivonneet rantoja ja istuttaneet mangrovepuita rannalle. Aloitamme seuraavaksi myös kierrättämisen, sanoo 15-vuotias Louisa.
Louisa on yksi ilmastonmuutosaktivisteista Itä-Visayasin saarella, jossa Hayian-taifuuni teki tuhoja vuonna 2013.
– Pelkäämme, että menetämme kotimme, koska nouseva vesi ja rantojen eroosio pienentää kotirantojamme, Louisa sanoo. 
 
Nuorista ja lapsista onkin tullut ilmastonmuutoksen vastaisen työn edistäjiä. Puiden istuttamisen lisäksi he kiertävät yhteisöissä ja koulussa kertomassa ilmastonmuutoksesta ja siitä, kuinka muutoksiin voi varautua.
 
Tukesi ansiosta lapset osaavat nyt paremmin varautua ilmastonmuutokseen. 
 

Näin tukesi auttaa lapsia selviytymään katastrofitilanteissa

Arabella kuuluu koulunsa kriisiryhmään

Olet ollut mukana auttamassa oppilaita varautumaan luonnon katastrofeihin, ja oppilaat ovat saaneet lisää itseluottamusta ja taitoja.

11-vuotias Arabella asuu Tanayn alueella.
– Taifuunin aikana tulvavesi nousi polviin asti, hän muistelee.

Taifuunit ovat Filippiineillä yleisiä. Kiitos avustasi, sillä Arabellan koulun kaltaisissa kouluissa on nyt varhaisvaroitusjärjestelmät, ja kouluissa opetetaan oppilaille mitä tehdä, kun hälytys annetaan. Nämä käytännölliset neuvot auttavat lapsia pysymään rauhallisina onnettomuuden aikana.

– Siskoni ja minä olemme opettaneet vanhempiani sitomaan haavoja ja elvyttämään. Kun katastrofi on lähestymässä, me osaamme estää onnettomuuksia, hän kertoo.
Arabella on saanut itseluottamusta myös siitä, että liittyi koulun kriisiryhmään.

– Koulutus on auttanut paljon. Opettajani on kertonut, etten ole enää ujo. Olen mielestäni auttanut myös muita lapsia, kertoo Arabella.
 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Haluan, että muutkin lapset – erityisesti tytöt – saavat kokeilla jotain uutta. Ehkäpä heillä on lahjakkuutta, josta he eivät vielä tiedä.” Cindie, 15

Kun 15-vuotiaan Cindien perhe menetti kaiken taifuunissa, me autoimme häntä ja hänen yhteisöään toipumaan erikoisella tavalla.

Ajat olivat kaikille huonoja, mutta kun ihmiset alkoivat rakentaa elämiään uusiksi, Cindie tallensi kaiken tapahtuneen filmille osana Youth Reporters -hankettamme.
Kyse ei ollut pelkästään videokuvaamisesta. Kuvaamisen avulla Cindie pystyi ilmaisemaan pelkojaan ja käsittelemään tapahtuneita asioita.

Hänen itseluottamuksensa alkoi kasvaa, erityisesti koska hän oppi taidon, jota hänen yhteisönsä tytöt eivät olleet päässeet yleensä harjoittelemaan.
– Pojat eivät ole ainoita, jotka osaavat käyttää kameraa. Myös tytöt pystyvät siihen, Cindie kertoo.

Cindie opettaa nyt muille kuvaamista ja journalismia, jotta muutkin nuoret voivat kertoa tarinansa.

 

Maajohtajan terveiset

Olet vaikuttanut monen filippiiniläisen tytön ja pojan elämään.

Äärimmäisten sääolosuhteiden maassa lapset pysyvät turvassa valmistautumalla tulevaan. Avullasi perheet ovat saaneet erittäin tärkeää apua onnettomuuden jälkeen ja lisäksi lukuisilla lapsilla on nyt taitoja, joiden avulla he pysyvät suojassa tulevaisuudessa.

Yhä useammalla taaperolla on turvallisia ja iloisia paikkoja, joissa he voivat leikkiä ja oppia. Yhä useammalla lapsella on puhdasta vettä, kunnolliset käymälät käytössään ja ravinteikasta ruokaa.

Kiitos tuestasi.

Dennis O’Brien
Maajohtaja, Plan International Filippiinit