El Salvador | Plan

El Salvador

  • Pääkaupunki: San Salvador
  • Korkein huippu: Cerro el Pital, 2730 metriä
  • Yleisimmät nimet: Elisa, Roberto
  • Tyypillinen ruoka: pupusas ja tortillat, yuca frita
  • Eläinlajeja: jaguaari, tapiiri, vyötiäinen
  • Kielet: espanja
  • Suurin vientituote: kahvi
  • Paikallisia puulajeja: setri, mangrove, kumi

 

 

Tervehdys elsalvadorilaiselta kummilapselta

Työmme saavutuksia El Salvadorissa vuonna 2017

  • 4232 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
  • 76 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 4232 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Lapset marssivat paraatissa lopettaakseen zikaviruksen leviämisen

Kostea sää tuo mukanaan vaarallisia moskiiton levittämiä tauteja, kuten denguekuumeen, chikungunyan ja nykyään myös zikaviruksen. Tuellasi lapset ovat kuitenkin näyttämässä tietä näiden tautien torjumisessa.

Zikavirus on erityisen vaarallinen naisille, jotka haluavat saada lapsia, koska se voi aiheuttaa kehityshäiriöitä syntyville vauvoille.

Teemme yhteistyötä El Salvadorin terveysministeriön kanssa, jotta voisimme levittää tietoa vesiperäisistä taudeista, jollainen zikaviruskin on. Loppujen lopuksi lasten merkitys on tälle asialle kaikkein suurin.

Lapset oppivat järjestämissämme zika-tietoisuutta välittävissä tapahtumissa, kuinka moskiitot lisääntyvät seisovan veden altaissa.

Chalatenangossa lapset osallistuivat paraatiin ja järjestivät teatteriesityksiä jakaakseen tietoa zikaviruksesta yhteisössään.

Sinun avullasi autamme lapsia – myös niitä, jotka eivät vielä ole syntyneetkään – suojautumaan vaarallisilta vesiperäisiltä taudeilta.
 

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Luceli työn touhussa leipomossaan

22-vuotiaan Lucelin tarina osoittaa, kuinka paljon tukesi merkitsee lukuisille lapsille, perheille ja yhteisöille.

Luceli oli kummilapsi aina 18-vuotiaaksi asti. Hän on tehnyt valtavasti töitä, ja nyt hänellä on oma erinomaisesti menestyvä leipomo.

Luceli kiinnostui leipomisesta järjestämällämme kokkikurssilla Santa Teclassa. Me autoimme rahallisesti, jotta hän pystyisi aloittamaan oman liiketoimintansa.

– Uskon, että kaikki nuoret voivat tehdä hyviä asioita ja saavuttaa päämääränsä, jos he työskentelevät kovasti ja peräänantamattomasti, Luceli sanoo.

Ihmiset jonottavat ostaakseen Lucelin leipää. Nyt hän käyttää työstään saamat tulonsa jatkaakseen leipuriopintojaan, palkatakseen perheenjäseniä ja maksaakseen myös veljensä koulutuksen.

Hän jopa suunnittelee kouluttavansa nuoria leipureiksi ja aikoo varmistaa, että hänen tuotteensa ovat riittävän edullisia yhteisönsä jäsenille.
 

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Me haluamme tuntea, että meillä on tulevaisuus, jonka me voimme itse luoda.” Vicky, 19, tyttöjen oikeuksien puolestapuhuja

19-vuotias Vicky näyttää mallia tytöille El Salvadorissa. Tuellamme hän pitää työpajoja yhteisössään ja joka puolella maata. Hän on jopa kertonut kokemuksistaan World Humanitarian Summit -huippukokouksessa.

Erityisesti koulutus on lähellä Vickyn sydäntä. El Salvadorissa tyttöjen odotetaan useimmin jäävän kotiin siivoamaan ja kokkaamaan. Myös koulu voi olla vaarallinen paikka jengiväkivallan vuoksi.

Viime vuonna miltei 69 000 tyttöä ja poikaa lopetti koulun kesken. Vicky yrittää muuttaa tilanteen järjestämällä työpajoja, joissa käsitellään ihmisoikeuksia, suojelua, sukupuolten tasa-arvoon liittyviä asioita ja kansalaistoimintaa.

– Minä haluan keskittyä tyttöihin ja nuoriin naisiin, koska heitä ei tueta riittävästi. Me haluamme tuntea, että meillä on tulevaisuus, jonka me voimme itse luoda, hän sanoo.

Työpajojensa kautta Vicky antaa tytöille itseluottamusta, jonka avulla he voivat selviytyä kohtaamistaan haasteista ja muuttaa tulevaisuutensa.

– Minusta he ovat hiomattomia timantteja, hän toteaa. Vicky auttaa nyt heitä loistamaan.

 

 

Maajohtajan terveiset

Toivottavasti lukemasi tarinat ovat innoittaneet sinua ja osoittaneet, että tuellasi on ollut suuri merkitys El Salvadorin lasten elämään.

Olet auttanut pienimpiä lapsia kasvamaan ja oppimaan paremman lastenhoidon avulla. Lisäksi tuhansia lapsia ja vielä syntymättömiä lapsia on suojattu zikavirukselta. Nyt myös monilla nuorilla on työpaikka ja jopa oma yritys, minkä ansiosta he pystyvät auttamaan perheitään ja laajemmin yhteisöään.

Ennen kaikkea jokainen näistä lapsista ja nuorista voi nyt suhtautua luottavaisesti tulevaisuuteen, joka näyttäytyy onnellisena ja terveempänä. Kiitos sinulle.

Rodrigo Bustos
Maajohtaja, Plan International El Salvador