Ecuador | Plan

Ecuador

 • Pääkaupunki: Quito
 • Korkein huippu: Chimborazo, 6267 metriä
 • Yleisimmät nimet: Gabriela, Carlos
 • Tyypillinen ruoka: ceviche eli mereneläviä limemehussa ja chilissä marinoituna
 • Kielet: espanja, kichwa, yli 20 muuta kieltä
 • Eläinlajeja: mölyapina, andiensilmälasikarhu, myrkkypiikkisammakko
 • Hedelmiä: banaani

 

 

Tervehdys ecuadorilaiselta kummilapselta

työmme saavutuksia Ecuadorissa vuonna 2017

 • 123 263 ihmistä hyötyivät työstämme, jota teimme edistääksemme huhtikuussa 2016 Ecuadorin maanjäristyksen uhreiksi joutuneiden ihmisten eteen. Jaoimme 7088 ruokapakkausta, 5470 hygieniapakkausta ja 5583 suojapakkausta. Paransimme 5171 perheen sanitaatiotilannetta, 3251 lasta osallistuivat koulutukseen liittyviin työpajoihimme ja 2219 veteen, sanitaatioon ja hygieniaan liittyviin työpajoihimme. Jaoimme yhteistyössä Unicefin kanssa Pedernalesin piirikunnan alueella 39 väliaikaistelttaa sekä kolme oppimislaitosta. 480 opettajaa osallistuivat koulutukseemme, ja koulunkäyntiin osallistui 2665 tyttöä ja 2529 poikaa.
 • Rakensimme 743 oppimislaitosta.
 • Koulutusministeriön kanssa yhteistyössä toteuttamamme aloite ”Perheen sisäinen koulutus” (In the Family Education) on hyödyttänyt 455 koululaitosta, 874 opettajaa ja 300 000 perhettä. Aloitteen ansiosta ymmärrys koulutuksen arvosta, koulutuksen merkityksestä ja seksuaalisuudesta on kasvanut.
 • 1846 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
 • 226 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 461 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä kouluttautumaan

 

Vaikka tyttöjen koulutus paranee, tytöt ja naiset ovat aliedustettuina tieteessä, teknologiassa ja matematiikassa. Tuellasi haluamme muuttaa tämän.

– Koulussa lempiaineeni ovat tiede ja äidinkieli. Haluan tutkijaksi, koska haluan tutkia viruksia ja bakteereja, jotta voin pelastaa ihmisten elämiä, sanoo 10-vuotias Nicole.
 
Nicole osallistui tukemaamme tytöille suunnattuun tiedetapahtumaan. Ecuadorissa alle kolmasosa tieteeseen liittyvistä töistä on naisten työpaikkoja. Tapahtumassa tytöt oppivat luonnontieteistä ja matemaattisista aineista erilaisten kokeiden ja leikin avulla. 
 
– Mikroskoopilla näin kaikki vedessä liikkuvat ötökät. Opin, ettei likaista vettä kannata käyttää, koska bakteerien takia voin sairastua, sanoi 9-vuotias Darly.
 
Tuellasi autamme vanhempia tukemaan myös tyttöjen koulutusta ja pääsyä korkeakouluun. Samalla yhteiskunnan tasa-arvo lisääntyy, kun tieteessäkin naisten määrä kasvaa.

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Lapset opettelevat, kuinka pysyä turvassa.

Vuonna 2016 Ecuadorissa oli maanjäristys. 7-vuotias Jose ei uskaltanut mennä takaisin kouluun, koska hän pelkäsi koulurakennuksen romahtavan.

800 koulurakennusta vaurioitui, ja 80 000 koululaista jäi ilman koulua. Avullasi sadat Josen kaltaiset lapset saivat kuitenkin jatkaa koulunkäyntiä. Manabissa autoimme perustamaan väliaikaisia luokkahuoneita telttoihin, jotta asiat säilyisivät mahdollisimman normaaleina kaiken hävityksen keskellä. Koulutimme opettajat auttamaan lapsia käsittelemään tunteita, joita rakkaiden paikkojen ja tavaroiden tuhoutuminen lapsissa herätti. 

Perustimme myös 23 turvallista tilaa, joissa on värikkäitä leluja ja pelejä. Siellä Josen kaltaiset lapset voivat puhua ja leikkiä muiden samassa tilanteessa olevien tyttöjen ja poikien kanssa.
– Pidän lapsiystävällisistä tiloista. Tunnen oloni turvalliseksi. Kun olen täällä, minä en pelkää seinien romahtavan päälleni, Jose kertoo.

Opetimme lapsille, mitä heidän pitäisi tehdä, jos maanjäristys iskee uudelleen. Tällä tavalla he tietävät jatkossa, kuinka toimia maanjäristyksessä. 
 

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Me olemme täällä maamme jokaisen tytön puolesta.” Nohelia, 14, puhuu Ecuadorin kansalliskokouksessa

Tutkimusten mukaan tytöt eivät yleensä tunne oloaan turvalliseksi kaupungeissa. He pelkäävät fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa ja tuntevat, ettei kukaan ymmärrä tai kuuntele heidän huoliaan.

Avullamme 14-vuotias nuorisokokouksen jäsen Nohelia saa tyttöjen äänen kuuluville Ecuadorin kiireisissä kaupungeissa.

Kansainvälisenä tyttöjen päivänä Nohelia ja yli sata muuta nuorta tyttöä osallistui näkyvästi Ecuadorin kansalliskokoukseen. He esittelivät Safe Cities for Girls -ehdotuksen ja pitivät vaikuttavia puheita, joissa vaativat parempaa suojelua tytöille sekä kaupungeissa että maaseudulla.

Nohelia toimi päivänä kansalliskokouksen puheenjohtajana.
– Me olemme täällä maamme jokaisen tytön puolesta: me tarvitsemme turvallisia paikkoja kaupunkeihin, jotta voimme kehittyä ja elää oikeuksiemme mukaan.

Avullasi kansalliskokous hyväksyi yksimielisesti Safe Cities for Girls -ehdotuksen. Nyt Nohelia innostaa myös muita tyttöjä astumaan esille.

 

 

Maajohtajan terveiset

Vuosi on ollut haastava meille kaikille viime vuoden huhtikuun maanjäristyksen vuoksi. Mutta kuten voit lukea, tukesi on merkinnyt valtavasti lukuisille lapsille ja nuorille.

Olet auttanut satoja lapsia palaamaan kouluun, vaikka heidän koulunsa ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet. Lapsilla on nyt turvallisia paikkoja, joissa he voivat leikkiä ilman pelkoa. Ja avullasi myös tytöt saavat paremmin kuin koskaan ääntään kuuluville.

Arvostamme valtavasti, että tuet hankkeitamme. Kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt.

Rossana Viteri
Maajohtaja, Plan International Ecuador