Dominikaaninen tasavalta | Plan

Dominikaaninen tasavalta

 • Pääkaupunki: Santo Domingo
 • Korkein huippu: Duarte Peak, 3175 metriä
 • Rahayksikkö: Dominikaanisen tasavallan peso
 • Tyypillinen ruoka: la bandera Dominicana, plátanos
 • Eläinlajeja: kilpikonna, flamingo, krokotiili
 • Kielet: espanja
 • Pisin joki: Yaque del Norte River
 • Kansallishedelmä: papaija, banaani

 

 

Tervehdys Dominikaanisen tasavallan kummilapsilta

Työmme saavutuksia Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 2019

 • 849 yhteisöjen jäsentä ja vapaaehtoista sai tietoa lastensuojelusta.
 • Dominikaanisessa tasavallassa on korkea luku lapsiavioliitoissa. Yli 35 prosenttia 20–24-vuotiaista naisista on mennyt naimisiin alaikäisinä. Plan on kampanjoinut näkyvästi lapsiavioliittojen kieltämisen ja teiniraskauksien vähentämisen puolesta muun muassa Girls Not Wives -kampanjassa.
 • 168 yhteisöjen jäsentä sai tietoa sukupuolten tasa-arvosta. Lisäksi 50 tyttöä oppi johtajuutta ja sai tietoa sukupuolten tasa-arvosta, sukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta ja seksuaalioikeuksista Girls Get Equal -kampanjassa.
 • 117 kummilapsiyhteisöä hyötyi tekemästämme työstä.
 • Toteutimme yhteistyössä Samsungin kanssa teknologiahankkeen, jossa koululaisia ja opettajia opastettiin käyttämään uutta tekniikkaa.
 • Yhteisöihin perustamamme varhaiskasvatuskeskukset tavoittivat yli 5000 lasta perheineen.

 

Näin tukesi auttaa nuoria naisia

Estefany sai työpaikan Planin ja TUIn hankkeen kautta, ja pystyy nyt tukemaan perhettään taloudellisesti.

Hankkeemme TUIn kanssa auttaa nuoria naisia työllistymään Dominikaanisessa tasavallassa.

– Jouduin lopettamaan koulunkäynnin, kun poikani syntyi. Sen jälkeen hoidin häntä ja veljiäni ja tein kotitöitä. Sitten sain tietää Planin ja TUIn hankkeesta, kertoo Estefany.

Estefanyn elämä muuttui 22-vuotiaana, kun hän pääsi siskojensa kanssa mukaan Planin ja matkanjärjestäjä TUIn hankkeeseen. Nuoret naiset saivat hankkeen avulla koulutusta ja työkokemusta ruoanvalmistuksessa.

Dominikaanisessa tasavallassa on korkeat luvut lapsiavioliitoissa ja teiniraskauksissa. Yksi viidestä nuoresta on ollut raskaana tai mennyt naimisiin alle 18-vuotiaana. Monella tytöllä ei ole mahdollisuutta kouluttautua, koska lapsille ei löydy hoitoapua. Yli 31 prosenttia nuorista on työttömiä, mikä on korkein luku latinalaisessa Amerikassa.

Suurin osa Dominikaanisen tasavallan työttömistä nuorista on tyttöjä. Planin ja TUIn hankkeen tarkoitus oli tukea etenkin tyttöjä, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia päästä eteenpäin.

Aiemmin Estefanyn kotona vain isällä oli palkkatuloja. Nyt Estefany ja hänen siskonsa ovat töissä Blue Diamond Resorts -hotelleissa.

– Ennen olin ujo, mutta nyt uskallan olla esillä. Koulutuksen jälkeen sain työpaikan. Nyt voin maksaa poikani koulunkäynnin, auttaa äitiäni ostamaan lääkkeitä ja käydä englannin tunneilla. Voin myös auttaa isääni perheen menoissa, Estefany iloitsee.

Estefanylla on monia haaveita ja tavoitteita tulevaisuuteen.

– Viiden vuoden päästä olen toivottavasti kokki omassa ravintolassani. Silloin voin auttaa vanhempiani rakentamaan uuden talon, Estefany sanoo.

 

Maajohtajan terveiset

Tuellasi yhä useampi tyttö ja poika Dominikaanisessa tasavallassa saa paremman alun elämälleen.

Ravitseva ruoka, hyvä terveydenhuolto ja mahdollisuus oppia turvallisessa ympäristössä – nämä ovat tärkeimmät tekijät, joiden avulla lapsi saa kaikki kykynsä käyttöön. Sinun avullasi voimme luoda kestävän perustan.

Kun lapset kasvavat, autat heitä suojautumaan vaaroilta, annat heille mahdollisuuden käydä koulua ja varmistat sen, että he oppivat taitoja, joiden avulla he voivat menestyä aikuisina.

Kiitos, että olet auttanut lapsia!

Brechtje van Lith
Maajohtaja, Plan International Dominikaaninen tasavalta