Dominikaaninen tasavalta | Plan

Dominikaaninen tasavalta

  • Pääkaupunki: Santo Domingo
  • Korkein huippu: Duarte Peak, 3175 metriä
  • Rahayksikkö: Dominikaanisen tasavallan peso
  • Tyypillinen ruoka: la bandera Dominicana, plátanos
  • Eläinlajeja: kilpikonna, flamingo, krokotiili
  • Kielet: espanja
  • Pisin joki: Yaque del Norte River
  • Kansallishedelmä: papaija, banaani

 

 

Tervehdys Dominikaanisen tasavallan kummilapsilta

Työmme saavutuksia Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 2017

  • 5541 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
  • 497 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 8457 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Nuori tyttö nauttii lounaastaan leikkiryhmässä Azuan maakunnassa.

Lapsen elämän ensimmäisillä vuosilla on suuri merkitys tulevalle hyvinvoinnille. Avullasi yhä useampi lapsi saa nyt hyvän alun elämälleen.

Tukemissamme leikkiryhmissä pienet lapset saavat oppia ja leikkiä yhdessä valoisissa ja turvallisissa tiloissa, joissa on leluja, värikyniä ja pelejä. Siellä he voivat aloittaa tulevaisuudessa tarvitsemiensa kykyjen kehittämisen.

Koulutetut vapaaehtoistyöntekijämme keksivät lapsille tekemistä ja pitävät heidät tyytyväisinä. He myös varmistavat, että lapset saavat ravitsevaa ruokaa leikkiryhmässä ollessaan.

Jos vauvat ja pikkulapset ovat aliravittuja, he voivat vielä myöhemmälläkin iällä olla alipainoisia tai heillä voi olla terveysongelmia, vaikka he söisivät terveellisesti.

Me näytämme vanhemmille uusia tapoja tukea lapsiaan myös kotona: kerromme hyvästä ravinnosta ja terveydenhoidosta ja annamme vinkkejä lapsille tarjottavista virikkeistä.

On ilo nähdä, kun lapset saavat leikkitauollaan terveellisen aterian. Tässä luodaan perustus koko loppuelämää varten.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia ja nuoria katastrofeissa

Dahirennys turvallisuudesta kertovalla kesäleirillä.

Usein toistuvien tulvien, maanvyöryjen ja hurrikaanien vuoksi Dominikaaninen tasavalta on vaikea kasvuympäristö. San Cristóbalissa käytetyn mallin avulla sinäkin autat lapsia ja heidän yhteisöjään oppimaan, kuinka pysyä turvassa.

Dahirennys kertoo itseluottamusta uhkuen, miten osaa nykyään suojautua luonnonkatastrofeilta. Hän on saanut oppinsa kesäleiriltä, jonka järjestämisessä olemme olleet mukana.

Leirillä lapset ilmaisivat leikeillä, maalaamalla ja musiikilla tunteensa katastrofin iskemisestä ja tutkivat erilaisia selviämistapoja. Tämä on hieno tapa oppia yhdessä, ja opit jäävät varmasti mieleen.

Dahirennys käy jakamassa turvatietouttaan myös naapureilleen. Hän selittää, miten perheen hätäsuunnitelma tehdään, mitä varoitushälytykset tarkoittavat ja mitä vaarallisissa tilanteissa pitää tehdä.

Avullasi Dahirennysin kaltaiset lapset sekä perheet ja yhteisöt tietävät nyt, mitä tehdä onnettomuuden iskiessä.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

Joka kerta, kun nainen ottaa askeleen, me kaikki pääsemme eteenpäin. Tällainen on tämän nuoren tytön viesti, kun hän kohottaa ylpeänä tyttöjen oikeuksia mainostavaa kylttiään.

Dominikaanisessa tasavallassa tytöt altistuvat väkivallalle ja syrjinnälle. Sinä olet kuitenkin auttamassa heitä, jotta he tuntevat olonsa vahvemmaksi ja turvallisemmaksi. Uusi itseluottamus näkyy myös heidän hymyissään.

Growing Up Happy -hankkeemme auttaa suojelemaan tyttöjen oikeuksia ja tarjoaa heille tietoja ja taitoja, joiden avulla he voivat suojautua hyväksikäytöltä ja väkivallalta.

Me myös tuemme heitä itsenäisemmiksi, jotta he voisivat tehdä itse rahaa koskevia päätöksiä sekä kotonaan että yhteisöissään. He saavat taitoja, joiden avulla he voivat itse ansaita elantonsa, ja me tuemme heitä myös oman yrityksen perustamisessa.

Kaikista tärkeintä on kuitenkin, että me autamme heitä rakentamaan itsetunnon, jonka avulla he voivat ilmaista itseään ja ottaa vastuun omasta elämästään.

Tukesi ansiosta yhä useammat Dominikaanisen tasavallan tytöt tulevat nähdyiksi, kuulluiksi ja arvostetuiksi.

 

 

Maajohtajan terveiset

Tuellasi yhä useampi tyttö ja poika Dominikaanisessa tasavallassa saa paremman alun elämälleen.

Ravitseva ruoka, hyvä terveydenhuolto ja mahdollisuus oppia turvallisessa ympäristössä – nämä ovat tärkeimmät tekijät, joiden avulla lapsi saa kaikki kykynsä käyttöön. Sinun avullasi voimme luoda kestävän perustan.

Kun lapset kasvavat, autat heitä suojautumaan vaaroilta, annat heille mahdollisuuden käydä koulua ja varmistat sen, että he oppivat taitoja, joiden avulla he voivat menestyä aikuisina.

Kiitos, että olet auttanut lapsia!

Brechtje van Lith
Maajohtaja, Plan International Dominikaaninen tasavalta