Brasilia | Plan

Brasilia

 • Pääkaupunki: Brasilia
 • Suosituimmat nimet: Miguel, Julia
 • Tyypillinen ruoka: feijoada eli papu-lihapata ja moqueca eli kalapata
 • Eläinlajeja: anaconda, vyötiäinen, jaguaari
 • Viralliset kielet: portugali
 • Pisin joki: Amazon
 • Suosituin urheilulaji: jalkapallo
 • Kansallishedelmä: acaimarja, parapähkinä

 

 

Tervehdys brasilialaiselta kummilapselta

työmme saavutuksia brasiliassa vuonna 2017

 • 7367 0–6-vuotiasta lasta ja 2000 huoltajaa osallistuivat koulutuksiimme, joissa he oppivat tapoja edistää lasten oikeuksien toteutumista, kuten oikeutta leikkiin ja oikeutta laadukkaaseen koulutukseen.
 • 6886 7–17-vuotiasta lasta ja 1000 huoltajaa osallistuivat koulutuksiimme, joissa levitimme tietoutta siitä, miten sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa voi ehkäistä ja miten lasten oikeuksien toteutumista voi turvata.
 • 1781 nuorta (yli 1100 naista) osallistuivat koulutuksiimme, joissa he oppivat elämätaitoja ja ammatillisia taitoja, jotta he pääsisivät kiinni työelämään. Näistä nuorista yli 1200 ovat nyt työelämässä.
 • 2083 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
 • 247 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 2490 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Lapset oppivat, kuinka zika-viruksen leviäminen estetään.

Tukesi avulla 11-vuotiaan Tacianan ja hänen ystäviensä kaltaiset lapset johtavat taistelua vaarallista zika-virusta vastaan.

– Isoäidilleni nousi viime viikolla kuume. Koko perhe pelkäsi, että kyse on zika-viruksesta. Yritämme tiedottaa ihmisiä, jottei heidän tarvitse pelätä tulevaisuudessa yhtä paljon, Taciana kertoi meille.

Zika-virus on erityisen vaarallinen raskaana oleville, koska se voi aiheuttaa kehityshäiriöitä syntyville vauvoille. Zika-virusta levittävät moskiitot, jotka lisääntyvät kosteissa oloissa.

Sinun avullasi Säo José de Ribamarin lapset oppivat, kuinka tautia voi estää leviämästä. He opettavat myös muita tässä asiassa.

Taciana ja hänen ystävänsä oppivat Plan Internationalin järjestämissä zika-tietoisuutta lisäävissä tapahtumissa, kuinka moskiitot lisääntyvät seisovan veden altaissa. Sitten lapset tekevät lyhyitä esityksiä, joiden avulla he levittävät tietoisuutta yhteisössään.

Yhteisön toimet eivät vaikuttaisi täysipainoisesti, jos lapset eivät olisi niissä mukana. Sinun avullasi lapset estävät zika-virusta leviämästä.

 

 

Näin tukesi auttaa nuoria oppimaan

Luana esittelee ylpeänä kasvattamiaan tomaatteja

18-vuotiaasta Luanasta tuli kummilapsi jo 7-vuotiaana. Nyt hän on nuori nainen, jolla on suuria suunnitelmia.

Luana muistelee lämmöllä aikaansa lapsena Plan Internationalin Maranhãoon rakennetussa pelikeskuksessa. Siellä hän sai varhaiskasvatusta, jonka avulla hänestä kasvoi se varma nuori nainen, joka hän on nykyään.

Luana on nyt 15 päivää kuusta sisäoppilaitoksessa, jossa hän jatkaa kouluttautumistaan. Muun ajan hän viettää kotonaan, jossa hän oppii avullamme uusia maanviljelytekniikoita.

Hän on nyt ottanut vastuulleen perheensä kasviviljelmän, ja on ylpeä kukoistavista tomaateista, marjoista ja muista hedelmistä ja kasviksista.

Jonain päivänä Luana haluaa tulla journalistiksi. Sitä ennen hän auttaa seuraavaa sukupolvea saamaan parhaat mahdolliset eväät elämään.

– Minulla on pihalla liitutaulu, ja yritän opettaa sisarusteni lapsille asioita, joita olen oppinut koulussa, hän kertoo.

Sinun avullasi Luana vaikuttaa omaan ja hänen ympärillään olevien ihmisten elämiin.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Välitän kaikki Plan Internationalissa oppimani perheelleni ja ystävilleni. Haluan jakaa, että muutkin – myös miehet – voivat oppia.” Charlienne, 17, São Luís

Antamasi tuen ansiosta monilla tytöillä on nyt rohkeutta nousta vastustamaan väkivaltaa tavalla, joka huomataan.

Naisiin kohdistuva väkivalta on juurtunut syvälle moniin Brasilian yhteisöihin. 60 % ihmisistä tietää naisen, joka on kohdannut väkivaltaa.

São Luísista kotoisin oleva 17-vuotias Charlienne kasvoi äärimmäisen perheväkivallan keskellä.

– Isäni oli aina väkivaltainen ja löi äitiäni. Tällaisen elämän näkeminen ei ole hyväksi kellekään, hän kertoo.

Charlienne on opetellut pysyttelemään turvassa ja taistelemaan yhteisössään väkivaltaa vastaan.

– Plan International on kertonut minulle naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja teini-ikäisten väkivallasta, hän kertoo.

Charlienne suhtautuu asiaan intohimoisesti ja onkin nyt ryhtynyt opettamaan muita tyttöjä ja naisia ja kertomaan heidän oikeuksistaan.

Hän näyttää tietä, jota seuraamalla voidaan muuttaa tyttöihin ja naisiin kohdistuvia asenteita hänen yhteisössään.

 

 

Maajohtajan terveiset

Näinä taloudellisesti ja poliittisesti epävarmoina aikoina tuellasi on ollut suuri vaikutus Brasilian lasten elämään. Minua lohduttaa, että niin monet nuoret ovat nyt saaneet työ- ja elämäntaitoja ja toivottavasti työllistyvät pian. Useat pojat ja tytöt ovat nyt merkittävässä osassa yhteisöissään. Kokonaiset yhteisöt ovat oppineet suojaamaan itseään vaaralliselta zika-virukselta.

On mahtavaa, että olemme saaneet sinulta tukea moniin upeisiin hankkeisiin. Kaikkien autettujen lapsien puolesta – kiitos kaikesta.

Anette Trompeter
Maajohtaja, Plan International Brasilia