Brasilia | Plan

Brasilia

 • Pääkaupunki: Brasilia
 • Suosituimmat nimet: Miguel, Julia
 • Tyypillinen ruoka: feijoada eli papu-lihapata ja moqueca eli kalapata
 • Eläinlajeja: anaconda, vyötiäinen, jaguaari
 • Viralliset kielet: portugali
 • Pisin joki: Amazon
 • Suosituin urheilulaji: jalkapallo
 • Kansallishedelmä: acaimarja, parapähkinä

 

 

Tervehdys brasilialaiselta kummilapselta

työmme saavutuksia brasiliassa vuonna 2019

 • 227 185 alaikäistä tyttöä ja 218 307 poikaa hyötyi seksuaali- ja lisääntymisterveyshankkeistamme.
 • Olimme mukana vaikuttamassa siihen, että alle 16-vuotiaiden avioliitot kiellettiin Brasiliassa. Aiemmin alle 16-vuotiaan oli mahdollista mennä naimisiin esimerkiksi raskauden takia. Varhaiset avioliitot ja teiniraskaudet ovat suuri ongelma Brasiliassa. Maalla on neljänneksi korkeimmat luvut lapsiavioliittojen määrässä koko maailmassa.
 • 331 tyttöä ja 239 poikaa osallistui jalkapallotreeneihimme La League -hankkeessa. Sen tarkoitus oli voimauttaa tyttöjä ja lisätä tasa-arvoa. 809 yhteisöjen jäsentä tavoitettiin tapahtumissa ja turnauksissa. 60 isää ja miespuolista roolimallia oli mukana lisäämässä tietoa lapsiavioliitoista ja teiniraskauksista.
 • Yhteensä 238 922 alaikäistä tyttöä ja 228 342 poikaa hyötyi hankkeistamme. 142 kummilapsiyhteisöä hyötyi tekemästämme työstä.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

Juliaa inspiroi erityisesti hänen oma äitinsä Dalila, jonka taistelua toimeentulon eteen Julia seurasi koko lapsuutensa.

Girls Leadership -hankkeemme voimauttaa tyttöjä tavoittelemaan unelmiaan Brasiliassa.

–Isoäitini sanoi aina, että tytöt voivat leikkiä vain tyttöjen kanssa. Kerroin hänelle, ettei se pidä paikkaansa. Tytöt voivat leikkiä poikienkin kanssa ja kenen kanssa tahansa, Julia sanoo.

ulia on osallistunut tytöille järjestämäämme Girls Leadership -johtajuushankkeeseen. Siinä tytöt saavat seksuaalikasvatusta sekä tietoa tasa-arvosta ja tyttöjen mahdollisuuksista vaikuttaa. Hankkeen avulla Julia on päässyt toteuttamaan ideoitaan tyttöjen hyväksi.

Julia ei ole vain sattumalta kiinnostunut tyttöjen asioista. Julian suurin inspiraatio on hänen oma äitinsä Dalila, joka on myös hänen tärkein roolimallinsa. Dalila tuli nuorena raskaaksi ja joutui keskeyttämään koulunkäyntinsä. Aikuisena Dalila palasi koulun penkille ja opiskeli kaikki illat työpäiviensä jälkeen. Lopulta hän pääsi kokiksi koulun ruokalaan ja paransi perheen tulotasoa. Julia kasvoi seuraten äitinsä jokapäiväistä taistelua.

– Planin ansiosta minusta on tullut viestinviejä yhteisössäni. Haluan olla yksi rohkeista naisista ja inspiroida muita. Haluan saada yhä useammat tytöt luottamaan siihen, että he osaavat ja voivat tehdä asioita, Julia sanoo.

 

Maajohtajan terveiset

Näinä taloudellisesti ja poliittisesti epävarmoina aikoina tuellasi on ollut suuri vaikutus Brasilian lasten elämään. Minua lohduttaa, että niin monet nuoret ovat nyt saaneet työ- ja elämäntaitoja ja toivottavasti työllistyvät pian. Useat pojat ja tytöt ovat nyt merkittävässä osassa yhteisöissään. Kokonaiset yhteisöt ovat oppineet suojaamaan itseään vaaralliselta zika-virukselta.

On mahtavaa, että olemme saaneet sinulta tukea moniin upeisiin hankkeisiin. Kaikkien autettujen lapsien puolesta – kiitos kaikesta.

Anette Trompeter
Maajohtaja, Plan International Brasilia