”Minua surettaa aina kun näen, että tyttöjä ahdistellaan verkossa” | Plan

”Minua surettaa aina kun näen, että tyttöjä ahdistellaan verkossa”

KC, 17, työskentelee lasten seksuaalista verkkohyväksikäyttöä vastaan Filippiineillä.

Filippiiniläinen KC, 17, tietää, että verkkohäirintä on todellinen ongelma, joka kohdistuu valtavaan määrään tyttöjä. Hän on nähnyt sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa verkossa monta kertaa.

– Olen itse nuori nainen ja kannatan kyberturvallisuutta. Siksi minua surettaa aina, kun näen, että muita tyttöjä seksualisoidaan ja ahdistellaan verkossa, KC sanoo.

KC on vanhin perheensä viidestä sisaruksesta. Vuonna 2017 hän tuli mukaan Plan Internationalin työhön lasten ja nuorten seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi ja heidän turvallisuutensa lisäämiseksi verkossa.

KC on viimeiset kolme vuotta johtanut Tondossa, Pohjois-Manilassa kampanjaa seksuaalista verkkohyväksikäyttöä vastaan. Hän on nuorten verkkoturvallisuuteen liittyvän tukiryhmän jäsen ja suorittanut nuorten auttamiseen, digitaalisten todisteiden säilyttämiseen ja sukupuolisensitiivisyyteen liittyvän koulutuksen.

Tyttöjen ääni pitää saada kuuluviin. Tuemme maailman heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulutusta ja itsemääräämisoikeutta sekä heidän äänensä kuulumista yhteiskunnissa.
Tule mukaan tukemaan maailman tyttöjä >

 
– Olen oppinut, että verkkohäirintää kokeneen henkilön pitäisi ottaa kuvakaappaus keskustelusta, oli se sitten julkaisu, kommentti tai viesti, ja kertoa siitä sitten luotettavalle aikuiselle, viranomaisille tai poliisille, KC kertoo.  

 
Jokaisen turvallisuus varmistettava

KC asuu yhdessä Filippiinien köyhimmistä yhteisöistä. Koronaviruspandemia on pahentanut tilannetta, sillä hänen isänsä lomautettiin, kun Manilan alue asetettiin karanteeniin. Koulut suljettiin, ja tytöt ja nuoret naiset joutuivat viettämään yhä enemmän aikaa verkossa.  

Kavennamme sukupuolten välistä digikuilua ja edistämme tasa-arvoa, jotta tyttöjen oikeudet toteutuvat verkossa ja muualla.
Tule mukaan tyttösponsoriksi >

 
– Jos verkkoalustoilla näkee niiden käytäntöjen vastaisia sisältöjä, niistä on raportoiva, jotta ne voidaan poistaa. Verkkohäirintää kokeneiden pitäisi puhua asiasta ja raportoida viranomaisille.

– Hyödyntäkää kokemuksianne ja auttakaa muita, KC muistuttaa muita tyttöjä.

KC toivoo myös sosiaalisen median yritysten huomioivan ongelman paremmin:

– Kehotan teitä seuraamaan verkkoalustojanne paremmin, varmistamaan jokaisen tytön turvallisuuden ja vastaamaan välittömästi kaikille, jotka kokevat verkkohäirintää.