Metson ja Planin yhteishanke Intiassa edistää tyttöjen koulunkäyntiä | Plan

20.1.2016

Metson ja Planin yhteishanke Intiassa edistää tyttöjen koulunkäyntiä

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi ja Metso laajentavat yhteistyötään kehitysmaiden lasten hyväksi. Kouluhankkeesta hyötyvät erityisesti tytöt.

Uusi nelivuotinen hanke Alwarin alueella Pohjois-Intiassa on jatkoa kouluhankkeelle, joka tuo laadukkaan koulutuksen myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ulottuville.

Hankkeen ensivaiheessa mukana oli 15 koulua, ja siitä hyötyi 3 000 koululaista ja 90 opettajaa. Nyt hanke laajenee yhteensä 25 kouluun.

Hankkeessa mukana olevat koulut saavat asianmukaiset opetustilat, ja opetuksen laatu paranee opettajien lisäkoulutuksen ansiosta. Hanke pyrkii parantamaan oppimistuloksia tarjoamalla kouluille tiede- ja matematiikkaluokkia, nykyaikaista it-teknologiaa ja koulukirjastot.

Metson ja Planin yhteishanke kohentaa myös koulujen vesi- ja sanitaatiopalveluja ja lisää oppilaiden hygieniatietoutta. Puhdas juomavesi ja asianmukaiset käymälät parantavat oppilaiden terveyden ohella myös koulussa viihtymistä sekä oppilaiden, etenkin tyttöjen, turvallisuutta.

Kouluhankkeen tavoitteena on paitsi parantaa lasten oppimistuloksia myös lisätä alakoulusta yläkouluun siirtyvien oppilaiden määrää. Neljän vuoden aikana hanke tavoittaa noin 8 000 tyttöä ja poikaa 25 koulussa.

  ­– Intian kouluhanke on hyvä esimerkki siitä, miten yritykset lasten koulutukseen panostamalla voivat tukea paikallisen yhteisön pitkäaikaista kehitystä ja käydä vuoropuhelua yhteisön kanssa. Pitkäaikaiset kumppanuudet auttavat kaikkia osapuolia hyödyntämään yhteistyötä paremmin, ja yritykset näkevät kehitysyhteistyön konkreettiset vaikutukset pitkällä aikavälillä myös omassa toimintaympäristössään, sanoo Niina Mikolanniemi, Plan International Suomen yritysyhteistyöstä vastaava päällikkö.

 – Näemme Metsossa paikallisyhteisöjen kehityksen tukemiseen osallistumisen tärkeänä osana globaalin yrityksen toimintaa. Yhteistyöllä Planin kanssa voimme edistää ihmisten hyvintointia paikallisesti Intiassa ja myös osallistaa työntekijöitämme hienoon hankkeeseen. Olemme ylpeitä siitä, että voimme jatkaa pitkäaikaista yritysyhteistyötämme Plan Suomen kanssa, sanoo Metson kestävän kehityksen johtaja Kaisa Jungman.

Lue lisää yritysyhteistyöstämme