Nuoret tasa-arvovaikuttajat 2024

Haluatko oppia lisää sukupuolten tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta? Haluatko toimia tasa-arvon puolesta? Tule mukaan löytämään oma tapasi vaikuttaa yhteiskunnassa. Hae mukaan vuoden 2024 Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ohjelmaan 19.5. mennessä täällä!

mikä on nuoret tasa-arvovaikuttajat?


Nuoret tasa-arvovaikuttajat on lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen ja Naisjärjestöjen keskusliiton toteuttama vaikuttajaryhmä, joka toteutaan nyt 5. kertaa! Ryhmän tavoitteena on löytää ja toteuttaa uusia tapoja edistää sukupuolten tasa-arvoa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Osallistujana tutustut tasa-arvoon syvällisesti, tutkit itsellesi mieluisia tapoja vaikuttaa yhteiskunnassa ja kokeilet konkreettisesti vaikuttamista toteuttamalla tasa-arvoprojektin.

Aiempien vuosien osallistujat ovat kokeneet saaneensa ryhmästä itsevarmuutta ja -luottamusta omiin kykyihinsä vaikuttaa, löytäneet itselleen tärkeitä näkökulmiä ja opinneet perustelemaan näkemyksiään. Tässä palautteita aiemmilta vuosilta:

”Parasta oli samanmieliset osallistujat sekä tsemppaavat ohjaajat, joilla oli aikaa mentorointiin. Ryhmässä oli lämmin ja turvallinen ilmapiiri.”

”Opin tunnistamaan ilmiöitä, joissa epätasa-arvoisuus esiintyy. Sain myös rohkeutta vaikuttamiseen ja tiedän paremmin, millä keinoilla on vaikuttaa.”


”Oli parasta tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja nähdä kaikkien onnistuneen edistämään tasa-arvoa omalla tavallaan.”


Ohjelman jälkeen sinulla on ymmärrys sukupuolen ja tasa-arvon merkityksestä yhteiskunnassa, osaat perustella miksi tasa-arvon edistäminen on Sinusta tärkeää ja tiedät, miten voit itse vaikuttaa asioihin itseäsi inspiroivalla tavalla. Löydämme yhdessä tapoja edistää tasa-arvoa siten, että kaikki hyötyvät siitä.

mitä ryhmässä tehdään?

Ohjelma kestää elokuusta–marraskuuhun 2024. Siihen kuuluu kolme koulutusta Helsingissä ja neljä tapaamista etänä. Ohjelma vaatii oma-aloitteisuutta ja voit itse vaikuttaa kokonaisuuteen. Tulet suunnittelemaan ja toteuttamaan tasa-arvoprojektin yksin tai yhdessä muiden kanssa. Tasa-arvoprojektit toteutetaan lähtökohtaisesti lokakuussa kansainvälisen tyttöjen päivän 11.10. ympärillä. Saat koulutuksissa ja tapaamisissa kaiken tarvittavan tiedon projektin toteuttamiseen sekä tukea ideointiin.

Järjestämme kaksi koulutusta paikan päällä Helsingissä:

1. Perjantai 13.9. klo 18 – lauantai 14.9. klo 16 saakka Suomenlinnassa Helsingissä. Saapuminen perjantaina 13.9. klo 18 alkaen. Illalla yhteistä ohjelmaa klo 21 saakka ja lauantaina klo 10–16. Majoittuminen Suomenlinnan hostellissa jaetuissa huoneissa.
2. Lauantai 16.11. klo 11-16 Helsingissä Planin toimistolla Teollisuuskatu 13.

Maksamme matkasi kulukorvauksena ja järjestämme majoituksen kauempaa tuleville. Toivomme, että voit osallistua näihin koulutuksiin paikan päällä.

Tämän lisäksi järjestämme kolme vapaamuotoista tapaamista etänä Microsoft Teamsin välityksellä, joissa pääset juttelemaan muiden vaikuttajien kanssa ja vaihtamaan ajatuksia projekteista:

1. Torstai 8.8. klo 16.15-17.15 (etänä)
2. Torstai 29.8. klo 16.15-17.15 (etänä)
3. Torstai 26.9. klo 16.15-17.15 (etänä)

Näiden lisäksi sovitaan mahdollisia projektikohtaisia tapaamisia, mikäli toteutat oman tasa-arvoprojektisi yhdessä muiden kanssa. Nämä ajankohdat sovitaan yhdessä erikseen.

miten hakea mukaan?

Voit hakea mukaan, mikäli:

  • Olet 15–25-vuotias
  • Sinua kiinnostaa tasa-arvo ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen
  • Olet motivoitunut ideoimaan ja kokeilemaan vaikuttamista konkreettisesti toteuttamalla oman tasa-arvoprojektin


Et tarvitse aiempaa tietoa tai kokemusta – tässä ryhmässä pääset kasvamaan vaikuttajana yhdessä muiden kanssa ja saat tukea tekemiseen tarpeidesi mukaan. Valitsemme ryhmään mukaan 25 vaikuttajaa. Aiempina vuosina hakemuksia on tullut enemmän kuin voimme valita mukaan niin perustelethan hyvin, miksi haluaisit mukaan ryhmään ja miksi se on Sinulle tärkeää. Hae mukaan täyttämällä hakulomake 19.5. mennessä täällä.

Edellytämme Sinulta aktiivista sitoutumista tälle ajalle. Huomioimme jokaisen yksilölliset voimavarat ja hyvinvoinnin. Teemme vaikuttamista toisiamme kannustaen ja hyvässä hengessä yhdessä inspiraation kautta. Arvostamme monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia. Noudatamme toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita, joihin toivomme, että sitoudut: plan.fi/yhdenvertaisuus.

lisätiedot

Ryhmän järjestää yhteistyössä lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi ja Naisjärjestöjen keskusliitto. Planin visiona on oikeudenmukainen maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Toimimme lähes 80 maassa ja tuomme globaalin näkökulman tasa-arvokysymyksiin sekä tyttöjen oikeuksiin. Naisjärjestöjen Keskusliiton tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten oikeuksien edistäminen yhdessä yli 70 jäsenjärjestöjen kanssa. He ovat kotimaan tasa-arvoilmiöiden asiantuntijoita.

Yhteyshenkilö: Maiju Tuomainen, maiju.tuomainen@plan.fi, 050 439 4857

Tietosuojaseloste: plan.fi/tietosuojaseloste-vapaaehtoisrekisteri Tietoja hallinnoi Plan International Suomi ja yhteistyökumppanina Naisjärjestöjen Keskusliitto.