Lastensuojeluohjeet kummeille | Plan

LASTENSUOJELUOHJEET KUMMEILLE

 

Plan on kansainvälinen lastensoikeusjärjestö. Työmme Suomessa pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin sekä Suomen lakiin. Lastensuojelumme visio on luoda lapsille turvallinen ympäristö, jossa heitä kunnioitetaan ja suojellaan, mahdollistaa lasten osallistuminen lastensuojelumme kehittämiseen ja varmistaa, että henkilöstöllämme ja yhteistyökumppaneillamme on tehtäviensä edellyttämä osaaminen lastensuojelussa.

Yhteydenpito kummilapseesi tapahtuu aina toimistomme kautta. Emme välitä kummin tai kummilapsen yhteystietoja toisilleen. Luemme kaikki viestit läpi, jotta lähetykset ovat lastensuojeluohjeidemme mukaisia. Plan-kummin Omasta kirjasta voit lukea tarkempia ohjeita kummikirjeenvaihdostamme.

Ethän julkaise kummilapsesi kuvia sosiaalisessa mediassa tai muualla. Jos kerrot kummiudestasi julkisesti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, kerrothan kummilapsestasi vain etunimen, iän ja asuinmaan, jotta voimme suojella kummilastasi parhaalla mahdollisella tavalla. Ethän lähetä kummilapsesi tietoja eteenpäin sähköpostitse tai muulla tavoin.

Jos olet lähdössä kummivierailulle, sovithan asiasta kanssamme viimeistään kahdeksan viikkoa ennen matkaa. Paikallinen työntekijämme on aina mukana kummivierailulla. Saat lisätietoja vierailusta ja tarkemmat vierailua koskevat lastensuojeluohjeet, kun otat yhteyttä lahjoittajapalveluumme. Valitettavasti et voi kutsua kummilastasi vastavierailulle Suomeen.

Kummilapsesi tai hänen perheensä saattaa ottaa sinuun yhteyttä sosiaalisen median kautta. Ethän hyväksy kummilastasi tai hänen perheensä jäseniä Facebook-kavereiksesi tai muiksi sosiaalisen median kontakteiksi. Jos saat kummilapseltasi ystävä- tai seurauspyynnön, ilmoitathan asiasta meille. Suojelemme kummejamme rahapyynnöiltä, jotka usein seuraavat ystäväpyyntöjä. Ethän pyydä kummilapseltasi suoraan yhteystietoja tai välitä hänelle omia yhteystietojasi missään sosiaalisen median palvelussa.