Ryhdy kuukausilahjoittajaksi | Plan

Auta tyttöjä päättämään omasta elämästään

Kehitysmaiden tytöt kärsivät sukupuolensa, ikänsä ja köyhyytensä vuoksi huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, aliravitsemuksesta, väkivallasta, lapsikaupasta ja tarttuvista taudeista.

Tyttöjen aseman parantaminen hyödyttää koko yhteisöä ja yhteiskuntaa. Koulutettu tyttö avioituu ja hankkii lapsia vasta aikuisena ja jokainen lisävuosi koulussa kasvattaa tytön elinaikaisia tuloja. Tytöt ovat siis avainasemassa, kun sukupolvelta toiselle periytyvä köyhyys halutaan katkaista.

Kuukausilahjoittajana autat tyttöjä siellä, missä tarve on suurin. Tällä hetkellä edistämme suomalaisten lahjoittajien tuella tyttöjen koulutusta ja suojelua esimerkiksi Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa ja Laosissa.

Kansainvälisesti toimimme tyttöjen hyväksi yli 70 maassa.
 

Säännöllinen tuki auttaa pysyvästi

Tyttöjen oikeuksien edistäminen ja pysyvät muutokset vaativat sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Säännöllinen tukesi on äärimmäisen tärkeää siellä, missä tytöillä on heikot lähtökohdat hyvään elämään. Näin tukesi auttaa:

 • TYTÖT SAAVAT KOULUTUKSEN
  Panostaminen tyttöjen koulutukseen kannattaa, sillä se on yksi parhaita keinoja vähentää köyhyyttä ja edistää tasa-arvoa.
 • HAITALLISET PERINTEET LOPPUVAT
  Suojelemalla tyttöjä väkivallalta ja haitallisilta perinteiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja sukupuolielinten silpomiselta, muutamme maailmaa yhteisö yhteisöltä paremmaksi.
 • TERVEEMPI ELÄMÄ
  Laadukas terveydenhoito, tuki ja varhaiskasvatus varmistavat lapsille hyvän alun, nuorille tärkeää tietoa elämäänsä koskevista asioista ja äideille terveemmän elämän.

 

Toisinaan tyttöjen koulutuksen edistäminen lähtee perusasioista. Ugandassa tytöt ja pojat yhdessä tekevät tytöille kestositeitä. Samalla lisääntyy tieto kuukautisista, mikä vähentää niihin liittyvää häpeää.

Miljoonat tytöt tarvitsevat apuasi

 • Maailmanlaajuisesti 62 miljoonaa tyttöä ei pääsee kouluun.
 • 120 miljoonaa tyttöä on kokenut seksuaalista väkivaltaa.
 • 12 miljoonaa tyttöä joutuu joka vuosi naimisiin alle 18-vuotiaana.
 • Joka vuosi 2 miljoonaa tyttöä synnyttää alle 15-vuotiaana.

Yhdessä teemme tuloksia

Vaikka ongelmat ovat suuria, muutos on mahdollinen. Hyviä esimerkkejä löytyy eri puolilta maailmaa.

Yhdessä tukijoidemme kanssa olemme muun muassa

 • edistäneet lapsiavioliitot kieltävien lakien toteutumista esimerkiksi Malawissa, Zimbabwessa, Guatemalassa, Hondurasissa ja El Salvadorissa.
 • huolehtineet tyttöjen suojelusta katastrofeissa, kuten Nepalin maanjäristyksissä ja Itä-Afrikan ruokakriisissä.
 • heikentäneet haitallisia perinteitä, kuten sukupuolielinten silpomista. Esimerkiksi Etiopiassa kaikki 84 yhteisöä, joissa työskentelemme suomalaislahjoittajien ja ulkoministeriön tuella, ovat kieltäneet silpomisen. Lapsiavioliitot ovat vähentyneet yhteisöissä merkittävästi.

Näin kuukausi­lahjoittaminen toimii

 1. Tule mukaan täyttämällä liittymislomake. Voit maksaa ensimmäisen kuukauden lahjoituksen verkkopankissasi, yleisimmillä maksukorteilla tai MobilePaylla.
 2. Jatkossa kuukausilahjoituksesi tapahtuu kätevästi e-laskulla tai tilisiirrolla. Lähetämme sinulle ohjeet liittymisesi jälkeen.
 3. Tuellasi edistämme tyttöjen oikeuksia tehokkaasti. Jokaisesta eurosta noin 75 senttiä auttaa tyttöjä kehitysmaissa ja loput käytämme uusien tukijoiden hankkimiseen sekä hallintokuluihin. Saat säännöllisesti tietoa siitä, mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan.