Ryhdy kuukausilahjoittajaksi | Plan

auta tyttöjä nyt

Sinä voit auttaa kuukausittaisella tuellasi tyttöjä siellä, missä tarve on suurin. 

Kehitysmaiden tytöt kärsivät sukupuolensa, ikänsä ja köyhyytensä vuoksi huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, aliravitsemuksesta, väkivallasta, lapsikaupasta ja tarttuvista taudeista.

Tällä hetkellä edistämme kaltaistesi suomalaisten kuukausilahjoittajien tuella tyttöjen koulutusta ja suojelua esimerkiksi Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa ja Laosissa. Kansainvälisesti toimimme tyttöjen hyväksi yli 70 maassa.

 

Toisinaan tyttöjen koulutuksen edistäminen lähtee perusasioista. Ugandassa tytöt ja pojat yhdessä tekevät tytöille kestositeitä. Samalla lisääntyy tieto kuukautisista, mikä vähentää niihin liittyvää häpeää.

 

Näin kuukausilahjoituksesi auttaa

 • TYTÖT SAAVAT KOULUTUKSEN
  Panostaminen tyttöjen koulutukseen kannattaa, sillä se on yksi parhaita keinoja vähentää köyhyyttä ja edistää tasa-arvoa.
 • HAITALLISET PERINTEET LOPPUVAT
  Suojelemalla tyttöjä väkivallalta ja haitallisilta perinteiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja sukupuolielinten silpomiselta, muutamme maailmaa yhteisö yhteisöltä paremmaksi.
 • TERVEEMPI ELÄMÄ
  Laadukas terveydenhoito, tuki ja varhaiskasvatus varmistavat lapsille hyvän alun, nuorille tärkeää tietoa elämäänsä koskevista asioista ja äideille terveemmän elämän.

Miljoonat tytöt tarvitsevat apuasi

 • Maailmanlaajuisesti 62 miljoonaa tyttöä ei pääsee kouluun.
 • 120 miljoonaa tyttöä on kokenut seksuaalista väkivaltaa.
 • 12 miljoonaa tyttöä joutuu joka vuosi naimisiin alle 18-vuotiaana.
 • Joka vuosi 2 miljoonaa tyttöä synnyttää alle 15-vuotiaana.

Näin kuukausi­lahjoitus toimii

 1. Tule mukaan täyttämällä liittymislomake. Voit tehdä ensimmäisen lahjoituksesi heti verkkopankissasi, yleisimmillä maksukorteilla tai MobilePaylla.
 2. Jatkossa kuukausilahjoituksesi tapahtuu kätevästi e-laskulla tai tilisiirrolla. Lähetämme sinulle ohjeet liittymisesi jälkeen.
 3. Tuellasi edistämme tyttöjen oikeuksia tehokkaasti. Saat säännöllisesti tietoa siitä, mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan.