Ryhdy kuukausilahjoittajaksi | Plan

MIKSI sinua TARVITAAN?

 
Tytöt ovat avainasemassa sukupolvelta toiselle periytyvän köyhyyden katkaisemisessa. Tytöillä on kuitenkin ikänsä ja sukupuolensa takia usein heikot lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. 
 
Tyttöjen oikeuksien edistäminen on pitkäjänteistä työtä, johon tarvitsemme myös sinun apuasi. Maailmanlaajuisesti 62 miljoonaa tyttöä ei pääse kouluun ja 15 miljoonaa tyttöä joutuu joka vuosi naimisiin alle 18-vuotiaana. Koulutuksen puute on tyttöjen mahdollisuuksien tuhlausta.
 
Koulutettu tyttö tuntee oikeutensa, hankkii lapsia vasta aikuisena ja sijoittaa ansionsa perheensä hyväksi. Kun yhteiskunnat vaurastuvat, ne voivat tarjota enemmän mahdollisuuksia kaikille.
 
 

MITÄ saat lahjoittajana aikaan?

  • Tuet tyttöjen koulutusta, koska se on parhaita keinoja parantaa tasa-arvoa ja pysäyttää köyhyyden periytyminen.
  • Suojelet tyttöjä väkivallalta ja haitallisilta perinteiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja sukupuolielinten silpomiselta.
  • Varmistat, että äidit ja heidän lapsensa saavat laadukasta terveydenhoitoa, tukea ja varhaiskasvatusta.

Kuukausilahjoittajana edistät tyttöjen oikeuksia aina siellä, missä suurin tarve kulloinkin on.

Tällä hetkellä työskentelemme tyttöjen hyväksi esimerkiksi Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa ja Myanmarissa.

Kuukausilahjoittajana edistät maailmanlaajuisesti tyttöjen koulutusta ja oikeutta päättää omasta elämästään.

Yhdessä teemme tuloksia

Kuukausilahjoittaja saat säännöllisesti tietoa, miten työ tyttöjen oikeuksien edistämiseksi etenee. Vaikka ongelmat ovat suuria, muutos on mahdollinen ja edistystä tapahtuu koko ajan. Hyviä esimerkkejä löytyy eri puolilta maailmaa.

Yhdessä tukijoidemme kanssa olemme muun muassa:

  • parantaneet tyttöjen koulutusta ja suojelua jo 50 maassa.
  • edistäneet lapsiavioliitot kieltävien lakien toteutumista esimerkiksi Malawissa, Zimbabwessa, Guatemalassa, Hondurasissa ja El Salvadorissa.
  • huolehtineet tyttöjen suojelusta katastrofeissa, kuten Nepalin maanjäristyksissä ja Itä-Afrikan ruokakriisissä.
  • heikentäneet haitallisia perinteitä, kuten sukupuolielinten silpomista. Esimerkiksi Etiopiassa kaikki 84 yhteisöä, joissa työskentelemme suomalaislahjoittajien ja ulkoministeriön tuella, ovat kieltäneet silpomisen. Lapsiavioliitot ovat loppuneet yhteisöissä lähes täysin.