Kummiksi Peruun? | Plan

Kummin silmin näet enemmän

Kummina olet ainutlaatuisessa asemassa. Pääset tutustumaan kummilapsesi elämään ja yhteisöön, aitoihin iloihin ja suruihin. Autat tuomaan tuhannet alle 5-vuotiaat laadukkaan varhaiskasvatuksen pariin. Perussa tuet myös tyttöjä: teiniraskaudet ja kaupunkien turvattomuus ovat isoja ongelmia.

Ilmastonmuutos tuo haasteita lasten ja tyttöjen oikeuksien toteutumiseen, sillä Peru on erityisen altis luonnonkatastrofeille. Katastrofeissa heikommassa semassa olevat kärsivät eniten. Kummien tuki auttaa myös katastrofin aikana.

Ryhdy kummiksi nyt. Lapsen ja hänen yhteisönsä elämä paranee tuellasi pysyvästi.

 

Ryhdy kummiksi

Kummina muutat kehitysmaan lapsen, ja koko hänen yhteisönsä elämän pysyvästi.

  Tervehdys perulaiselta kummilapselta

  Annoimme Genesikselle kameran ja pyysimme häntä kertomaan elämästään. Tutustu Genesiksen kertomana hänen perheeseensä, arkeensa ja kouluunsa. Genesis ja muut kummilapset pysyvät terveinä, kouluttautuvat ja kasvavat tasa-arvoisiksi yhteisön jäseniksi tuellasi.

  Elina kävi tapaamassa kummilastaan

  Tamperelainen Elina vieraili Perussa Plan-kummityttönsä Aidan luona. Elina on ollut Aidan kummi vuodesta 2008 asti.

  "Kun Aida tuli avaamaan pienen kotitalonsa oven, olimme molemmat liikuttuneita toistemme kohtaamisesta. Alkujännityksen jälkeen Aidasta paljastui määrätietoinen ja sympaattinen 12-vuotias. Oli ihana nähdä, että hän oli säilyttänyt lähettämäni kirjeet", Elina kertoo.

  Haluatko kummivierailulle?

  Kummina tutustut kummilapsesi elämään ja yhteisöön kirjeiden välityksellä. Jos haluat lähteä käymään paikan päällä, sekin on mahdollista. Plan-kummit ovat tervetulleita vierailulle kummilastensa luokse. Lahjoittajapalvelumme auttaa kummimatkan järjestelyssä.