Koska olen tyttö | Plan

Tyttöjen oikeudet todeksi

Kansainvälinen Koska olen tyttö -liikkeemme parantaa kehitysmaiden tyttöjen elämää ja tulevaisuutta.

 

Jokaisella tytöllä on oikeus laadukkaaseen, turvalliseen koulutukseen ja elämänmittaiseen oppimiseen.

Jokaisella tytöllä ja nuorella naisella on oikeus osallistua yhteisönsä päätöksentekoon ja yhteiskunnan rakentamiseen.

Jokaisella tytöllä on oikeus päättää, haluaako hän mennä naimisiin ja perustaa perheen – ja milloin se tapahtuu.

Jokaisella tytöllä on oikeus kasvaa turvassa väkivallalta ja syrjinnältä ja saada tasa-arvoinen mahdollisuus toimeentuloon.

Miksi tytöt?

Kaikilla lapsilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet hyvään elämään ja tulevaisuuteen. Tytöillä on kuitenkin sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan. Tytöt kärsivät poikia useammin aliravitsemuksesta, huonosta koulutuksesta, lapsiavioliitoista, väkivallasta, lapsikaupasta ja hiv/aidsista. Kehitysmaiden tytöt kokevat kolminkertaista syrjintää ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä takia.

Tyttöjen tilanne vaatii muutosta

Työmme tuottaa tulosta

Puramme esteitä tyttöjen koulunkäynnin tieltä ja suojelemme tyttöjä väkivallalta ja haitallisilta perinteiltä, kuten lapsiavioliitoilta ja sukupuolielinten silpomiselta. Annamme tytöille mahdollisuuksia saada äänensä kuuluviin ja osallistua päätöksentekoon koulussaan, yhteisössään ja yhteiskunnassaan.

Koska olen tyttö -liike varmistaa koulutuksen neljälle miljoonalle tytölle. Lakimuutosten kautta se parantaa jopa 500 miljoonan tytön elämää ja oikeuksia. Tähän mennessä liike on parantanut tyttöjen koulutusta ja suojelua jo 50 maassa.

Tuotamme myös tutkimustietoa maailman tyttöjen ja nuorten naisten arjesta. Julkaisemme vuosittain raportin tyttöjen elämästä ja asemasta.

Lahjoittamalla annat tytöille paremman tulevaisuuden

Lahjoita 10 € lähettämällä tekstiviesti PLAN numeroon 16499

Tee tilisiirto Nordea IBAN FI90 1279 3000 5131 56
BIC NDEAFIHH