Järjestä tapahtuma maailman lasten hyväksi | Plan

Järjestä tapahtuma maailman lasten hyväksi

Haluatko tehdä jotain konkreettista ja parantaa kehitysmaidenlasten elämää? Järjestä tapahtuma! Tapahtumalla voit kertoa lasten oikeuksista suurelle yleisölle tai kerätä varoja lasten suojeluun, koulutukseen ja yhteisöjen pitkäkestoiseen kehitykseen. Tältä sivulta voit lukea ohjeistusta oman tapahtuman järjestämiseen. Jos haluat järjestää lipaskeräyksen, voit lukea ohjeet lipaskeräyksen toteuttamisesta täältä

 

Miten ja milloin järjestää oma tapahtuma?

Onnistunut vapaaehtoistapahtuma on hauska ja helppo. Tapahtumilla ja tempauksilla autetaan -oppaastamme löydät tietoa ja vinkkejä oman tapahtuman tai tempauksen järjestämiseen. Opas on kirjoitettu erityisesti varainhankintatapahtumien tueksi, mutta löydät sieltä paljon hyviä vinkkejä myös muunlaisten tapahtumien järjestämiseen. Voit hyödyntää myös vuosikelloamme, josta saat ideoita siihen milloin järjestää tapahtuma. Vuosikelloon voit tutustua klikkaamalla tästä

Lue alta esimerkkejä vapaaehtoistemme järjestämistä tapahtumista sekä erityisvinkit kouluille ja työporukoille

Kaikkialla maailmassa vapaaehtoiset osallistuvat monin tavoin työhömme, se tekee merkittävän eron monen lapsen elämään.

Lue ohjeet tapahtuman toteutuksesta, rahojen tiliöinnistä sekä esimerkkejä tapahtumista oppaastamme.

Voit myös käyttää tapahtuman suunnittelussa apuna vapaaehtoisillemme tarkoitettua budjettipohjaa.

 

 

 

 

kerää varoja työyhteisön voimin 

Työpaikkojen henkilöstöt muodostavat usein tehokkaan ja luovan porukan, joka keksii uusia tapoja auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia.
Me Planilla haluamme tukea työyhteisöjen varainhankinta-aloitteita. Jotta sinun ja henkilöstön on helppo aloittaa varainkeruu on tälle sivulle koottu ideoita ja tietoa varainhankintatapahtumien järjestämiseen liittyen. 

Ideoita ja inspiraatiota 

 
Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa kerätä varoja ja voitte hyvinkin keksiä jotain uutta. Alla silti erilaisia varainkeruutapoja antamaan ideoita ja inspiraatiota.
 
 

Sponsorihaasteita

 • Kävele töihin – Hanki sponsori työmatkan taittamiseen kävellen tai pyöräillen. 
 • Urheiluhaaste – Kävelyt, juoksut ja pyörämatkat ovat mahtavia mahdollisuuksia kohottaa kuntoa, nauttia ulkoilmasta ja saada kerättyä varoja. 
 • Luovu lasten hyväksi – Voit pyytää sponsoria tempaukselle, jossa luovut tietyksi ajaksi vaikka suklaasta, kahvista, facebookista tai muovin käyttämisestä. 
 

Toimiston voimin

 • Pukeutumispäivä – Voitte sopia toimiston kesken, että jonain päivänä tulette porukalla töihin tietyllä teemalla pukeutuneena ja kaikki lahjoittavat erikoispäivän kunniaksi tietyn tai valitsemansa summan
 • Teemapäivä tai –viikko – valitkaa jokin Planin kohdemaista teemaksi. Voitte tutustua maan nykytilaan, historiaan, musiikkin tai ruokaan sekä lahjoittaa Planin työhön kyseisessä maassa.  
 

Toimisto vapaalla

 • Karaoke-ilta – Lähtekää karaoke baariin ja laulakaa sydämen pohjasta hyvälle asialle.
 • Viininmaisteluilta – Kootkaa erilaisia hyviä viinejä sekä maisteluopas, ja viettäkää sivistynyt hyväntekeväisyysilta työporukalla.
 • Viihteellinen urheilupäivä – Pitäkää ulkosalla kevytmielinen eukonkanto-, säkkijuoksu- tai norsupallokisa ja osallistumismaksut voi lahjoittaa lasten hyväksi. 
 
Lue ohjeet tapahtuman järjestämiseen ja rahojen tiliöintiin oppaastamme.

 

 

 

KERÄÄ VAROJA KOULUSI KANSSA 

Haluatteko auttaa ja pitää hauskaa yhdessä? Järjestä koulusi tai opiskelijaporukan voimin kirpputori, konsertti tai disko ja lahjoittakaa varat työhön kehitysmaiden lasten hyväksi. 
 
Plan-keräyksiä järjestetään ympäri vuoden sekä erityisesti jouluna ja tyttöjen päivän viikolla lokakuussa. Koululuokat ovat erittäin tervetulleita auttamaan tuolloin. 
Keräykset ovat mahdollisia myös muina ajankohtina.
 
Erilaiset tempaukset ja tapahtumat ovat myös mahdollisia koulun, luokan tai opiskelijaporukan voimin. Tutustu tapahtuman järjestämisestä kertovaan oppaaseemme. Oppaasta löydät myös ohjeet, kuinka tilittää oman keräyksesi tuotot työmme hyväksi.
 
Jos olet kiinnostunut lukemaan globaalikoulusta sekä lapsen oikeuksien lähettiläistä, klikkaa tästä näistä kertovalle sivulle. 

 

Esimerkkejä onnistuneista tapahtumista 

 
Haastoimme kevään aikana vapaaehtoisia järjestämään varainhankinnallisia tapahtumia ja tempauksia lasten hyväksi. Valitsimme kevään 2015 aikana pidetyistä varainhankinnallisen elementin sisältävistä tapahtumista kolme tempausta, jotka saavat tunnustuksen Plan-haasteen voittajina. Toivomme, että nämä hienot tempaukset ja tapahtumat voivat toimia inspiraationa myös muille omien tapahtumien järjestämisessä!
 
Voittajiksi valikoituivat seuraavat tapahtumat:
 1. Lasten Piknik
 2. Flash Mob -tempaus
 3. Oulu Folkin Plan-illat
 

 

Lasten Piknik

Planin pääkaupunkiseudun vapaaehtoiset järjestivät toukokuussa 2015 lasten piknikiin Lastenlehdon puistossa. Tapahtumassa oli myytävänä ihania makeita ja suolaisia lastenherkkuja.  Ohjelmassa oli muun muassa kasvomaalausta ja puistoleikkejä. Kaikki tuotot (raaka-ainekustannukset vähennettynä) menevät Planin työhön kehitysmaiden lasten auttamiseen. Tapahtuma oli hieno esimerkki viihteellisestä perhetapahtuman yhdistämisestä hyvän tekemiseen.
 

 

Flash Mob -tempaus

Planin vapaaehtoiset järjestivät toukokuussa Helsingin keskustassa Flash Mobin osoittaakseen tukensa Nepalin lapsille.Tapahtumasta tehtiin video, jolla pyydettiin ihmisiä auttamaan Nepalin maanjäristyksen uhreja. Voit katsoa video täältä.
Flash Mob oli hieno esimerkki tietoisuuden lisäämisestä ja erilaisesta varojen keräämisestä.
 

 

Oulu Folkin Plan- illat

Oulun Plan-vapaaehtoiset ovat järjestäneet yhteistyössä Tuba-ravintolan ja Oulu Folkin kanssa sarjan Plan-konsertteja. Yhteistyö on ollut esimerkillistä, yhteistyökumppanien avulla on saatu tilat ja muusikot.  Illoissa on kuultu esimerkiksi ainutlaatuista sekoitusta flamencoa, jazzia, lattaria, rockia ja poppia pohjoisella twistillä. Lipputulot lahjoitettiin lyhentämättömänä Planin kampanjaan. Tapahtumat ovat olleet esimerkki hauskan pitämisen yhdistämisestä hyvän tekemiseen.

 

 

Tyttöjen päivän leivoskampanja 

Turun vapaaehtoiset ovat syksyllä 2014 järjestäneet yhteistyössä usean eri kahvilan kanssa tyttöjen päivän leivoskampanjan. Kahvilat saivat itse päättää vaaleanpunaisten ja pinkkien leivoksen reseptin. Jokaisesta myydystä leivoksesta lahjoitettiin 2€ Planin työhön. Vapaaehtoisemme toteuttavat syksyllä 2015 useassa kaupungissa leivoskampanjan. Kampanjan materiaaleihin voit tutustua täältä