Iloa ja innostusta vapaaehtoistyöhön | Plan

13.2.2017

Iloa ja innostusta vapaaehtoistyöhön

Vapaaehtoisemme ja lähettiläämme kokoontuivat viikonlopuksi oppimaan ja suunnittelemaan uutta. Energinen, iloinen tunnelma tarttui kaikkiin osallistujiin.

Vapaaehtoiset ja lähettiläät virkistyivät koulutuksen ja suunnittelun keskellä ulkoilemalla.

Yhdessä tekemisen iloa, maailmanparannusta, hauskoja ja hullujakin ideoita, oivalluksia ja paljon naurua. Kaikkea tätä mahtui kahteen päivään Hotelli Nuuksiossa.

Järjestimme ensimmäistä kertaa inspiraatioviikonlopun, johon kokoontuivat kaikki vapaaehtoisryhmämme sekä lapsen oikeuksien lähettiläämme. Planin lastenhallitus, nuorten aikuisten Mitä-verkosto, vapaaehtoisten aluevastaavat eri puolilta Suomea sekä kouluissa kiertävät lähettiläät viettivät viikonlopun Nuuksiossa.

Ryhmät saivat koulutusta Planin työstä tyttöjen aseman parantamiseksi. Kuvajournalisti Meeri Koutaniemi kertoi työstään ja Planin hankkeista, joihin on tutustunut monessa maassa. Viestintätoimisto Måndag koulutti vapaaehtoisia innostavasta kampanjoinnista, ja lähettiläät tutustuivat tasa-arvokysymyksiin. Vapaa-ajanvirkistystä tarjosivat Tuk Tuk Travellersin sirkustaiteilijat ja improvisaatioryhmä Kolina. Toisena päivänä osallistujat suunnittelivat tulevaa toimintaa ryhmittäin ja paikkakunnittain. Innostavia ideoita syntyi valtava määrä.

– On ollut tosi kiva tutustua eri-ikäisiin vapaaehtoisiin ja planilaisiin ja suunnitella ja tehdä yhdessä, kertoi 14-vuotias lastenhallituslainen Minttu Saarinen Kangasalta.

Hän liittyi lastenhallitukseen, koska haluaa kokeilla uusia asioita ja pitää Planin työtä tärkeänä.

– Parasta viikonlopussa oli Meeri Koutaniemen tapaaminen. Haaveeni on tehdä samanlaista työtä kuin hän, ja tuli tosi voimaantunut olo, kun hän kertoi työstään. Se antoi luottamusta, että voisin itsekin tehdä jotain samanlaista ja merkityksellistä, Minttu kertoi.

Kuvajournalisti Meeri Koutaniemi (takana keskellä) on monen lastenhallituslaisen esikuva.

Myös pitkään Joensuun vapaaehtoisten aluevastaavana toiminut Marjatta Haapaniemi kiitteli viikonlopun monipuolista ohjelmaa.

– Tällä viikonlopulla oli oikea nimi – nämä olivat todelliset inspiraatiopäivät. On ollut kiva, että kaikki ryhmät suunnittelevat yhdessä. Itselleni ainakin on tullut paljon ideoita ja lisää innostusta, Marjatta summasi.

Meeri Koutaniemi muistutti vapaaehtoisille, että vapaaehtoistyö on upea etuoikeus. Sen avulla voi paitsi auttaa muita myös saada paljon hienoja kokemuksia itselleen.

– Vapaaehtoisuus ei katso ikää. Sitä ajaa tarve tehdä yhdessä töitä hyvän asian puolesta, ja sen huomaa kaikesta Planin vapaaehtoisten toiminnasta. Täällä aistii innostuksen ja ilon, valokuvaaja sanoi.

Eri-ikäiset vapaaehtoiset nauttivat yhteisestä tekemisestä.

Kuvat: Elmeri Kauko

Tutustu toimintaamme