Avioliittoon siepattu | Plan

Avioliittoon siepattu

Hirut oli 12-vuotias, kun joukko miehiä yritti siepata hänet pakkoavioliittoon. Lue, miten Hirut pelastui sieppaajiltaan.

– En tiennyt mitä he halusivat. Olin järkyttynyt. Meni hetki, ennen kuin sain huudettua apua, Hirut, 15, muistelee kolmen vuoden takaista kokemustaan.

Hirut oli matkalla kotiin koulusta, kun joukko miehiä sieppasi hänet ja veti hänet tiensivuun. Kyseessä oli sieppausyritys pakkoavioliittoon. Onneksi joukko ihmisiä tuli apuun ja ajoi miehet karkuun.

Vaistosin, että jokin on pielessä.

Monissa yhteisöissä eteläisessä Etiopiassa tyttöjen sieppaus pakkoavioliittoon on edelleen syvälle juurtunut perinne, vaikka se onkin laitonta.

Hirut teki omasta sieppausyrityksestään rikosilmoituksen. Kylän vanhimmat kuitenkin sovittelivat tapauksen ja miehet vapautettiin rahaa vastaan.

Opettajat pelastivat toiselta sieppausyritykseltä

Mies, joka halusi Hirutin kanssa naimisiin, yritti avioliittoa vielä kylänvanhimpien välityksellä. Kylänvanhimmat olivat lahjoneet Hirutin vanhemmat naittamaan tyttäreensä.

– Vaistosin, että jokin on pielessä. Lähdin nopeasti kotoa ja menin koululle, missä pyysin apua, Hirut muistelee.

Hirutin koulun opettajat tekivät ilmoituksen poliisille.

– Sen jälkeen vanhempani lupasivat, etteivät enää koskaan toimi samoin ja että antavat minun jatkaa opintojani, Hirut sanoo.

Hirut pyysi apua opettajiltaan. He tekivät ilmoituksen poliisille.

loppu lapsiavioliitoille

Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella tuet tyttöjä Etiopiassa ja autat lopettamaan lapsiavioliitot. 

Lapsiavioliitot ja liian varhaiset raskaudet ovat kehittyvissä maissa vielä yleisiä. Säännöllinen tukesi auttaa yhä useampaa Hirutin kaltaista tyttöä pysymään koulussa ja säästymään lapsiavioliitolta.

Tyttösponsorina luot mahdollisuuksia maailman tytöille.