Girls Takeover tulee taas – hae valtaajaksi ja vaikuta! | Plan

12.2.2019

Girls Takeover tulee taas – hae valtaajaksi ja vaikuta!

Plan International Suomi järjestää tyttöjen päivänä jo kolmatta kertaa Girls Takeover -tempauksen. Paljon huomiota saaneen tempauksen teemana on nyt ilmastonmuutos, ja etsimme valtaajia avoimella haulla.  

Helsingin Sanomien Lasten uutiset haastatteli lappeenrantalaista Sonja Korpelaista tyttöjen päivänä 2018. Sonja valtasi HS:n päätoimittajan Kaius Niemen paikan Girls Takeoverissa. Kuva: Mika Ranta / Helsingin Sanomat

Oletko 14–18-vuotias tyttö, joka haluaa vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään ja tyttöjen oikeuksien toteutumiseen? Tai tunnetko kuvaukseen sopivan tytön?

Jos vastasit kyllä, nyt on hyvä tilaisuus päästä vaikuttamaan hauskalla ja vaikuttavalla tavalla.

Järjestämme kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta Girls Takeover -tempauksen ja etsimme tempauksen toteuttajiksi aktiivisia tyttöjä tai tytöksi itsensä identifioivia nuoria.

Kolmatta kertaa toteutettavassa tempauksessa tytöt ympäri maailmaa astuvat valtaa pitävien paikalle yhden päivän ajaksi. Viime vuonna tempaukseen osallistui yli tuhat tyttöä yli 70 maassa.

Suomessa tytöt ovat vallanneet mm. pääministeri Juha Sipilän, Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen paikat.

Ugandalainen Scovia Alinza, 22, vietti päivän ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen työparina. Alinza kertoi näkemyksiään tyttöjen asemasta ja köyhimpien maiden tukemisesta.

Tänä vuonna haluamme vaikuttaa kampanjalla erityisesti suomalaisten yritysten ja instituutioiden tekoihin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat äärimmäisen vakavia koko ihmiskunnalle, mutta erityisen vakavia ne ovat kehittyvien maiden köyhille ja haavoittuville ryhmille, kuten tytöille ja naisille.

Mukaan valittavat nuoret pääsevät suunnittelemaan tempausta yhdessä vallattavan tahon kanssa sekä saavat Planilta koulutusta ilmastonmuutos ja tytöt -teemasta. Toivomme mukaan nuoria mahdollisimman monipuolisista taustoista.
 

 

16-vuotias Sonja Korpelainen valtasi Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen paikan vuoden 2017 Girls Takeoverissa. Kuva: Silja Mankkinen

Girls Takeoverin tavoitteena on herättää keskustelua tyttöjen asemasta ja muistuttaa tyttöjen potentiaalista ja oikeudesta osallistua päätöksentekoon.

Liperiläinen Minttu Kurki, 16, valtasi ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen paikan. Hän johti valiokunnan keskustelua Naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman tulosraportoinnista.

Tutustu toimintaamme