Intia | Plan

Intia

 • Pääkaupunki: New Delhi
 • Korkein huippu: Kangchenjunga, 8 586 metriä
 • Yleisimmät nimet: Aarav, Aahdya
 • Suosittuja urheilulajeja: kriketti, tenssi, šakki, maahockey
 • Kielet: hindi, englanti, 21 muuta virallista kieltä
 • Tyypillinen ruoka: rogan josh, chaat, kaali daal
 • Kansallislintu: intianriikinkukko
 • Yleisiä kukkia: yöjasmiini, kiinanruusu, lootus

 

 

Tervehdys Intian kummilapsilta

Työmme saavutuksia Intiassa vuonna 2018

 • 9 623 tyttöä ja 10 744 nuorta naista hyötyi EU:n tukemasta Samanta-hankkeestamme, jossa puutuimme työelämän epätasa-arvoon. Lisäksi epäsuorasti hyötyi 21 720 tyttöä ja 30 137 nuorta naista. Hankkeessa mukana olleiden naisten palkkaus nousi ja he saivat tietoa oikeuksistaan. Naisten määrä työpaikoilla kasvoi. Myös työnantajat saivat koulutusta tasa-arvosta.
 • 86 943 tyttöä ja 86 943 poikaa hyötyi kampanjoinnistamme lapsiavioliittoja vastaan.
 • 24 247 tyttöä ja 22 920 poikaa hyötyi koulujen sanitaatiohankkeestamme. Paransimme koulujen vessoja, teimme käsienpesupisteitä ja jaoimme tietoa hygieniasta.
 • 405 tyttöä ja 270 poikaa hyötyi Dreams on Street -hankkeestamme Delhissä. Kaduilla kerjäävät lapset pääsivät kouluun, saivat vaatteita sekä terveydellistä ja psykologista apua. Selvitimme myös kuinka tukea lasten perheitä, jotta lasten ei tarvitsisi mennä kaduille perheiden taloudellisen tilanteen takia.
 • 3 330 tyttöä ja 6 159 nuorta naista hyötyi Safer Cities -hankkeestamme, jossa pyrimme muuttamaan kaupunkeja turvallisemmiksi tytöille. Lisäksi hankkeesta hyötyi epäsuorasti 73 650 tyttöä ja 77 589 nuorta naista.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

17-vuotias intialainen Ruchi esti oman avioliittonsa.

Tyttö joutuu kestämään varhaisen avioliiton seuraukset koko elämänsä ajan. Siksi päätin kapinoida, Ruchi sanoo.

Hänen kotiseudullaan Utter Pradeshin alueella 10 prosenttia tytöistä menee naimisiin alle 18-vuotiaina, vaikka alaikäisten avioliitot ovat laissa kielletty. Myös Ruchin isä oli järjestänyt molempien tytärtensä avioliitot heidän tietämättään. Isä oli luvannut Ruchin ja tämän 18-vuotiaan siskon Rubynperheelle, jossa oli kaksi poikaa.

Varhain naimisiin menneillä tytöillä on suurempi riski kokea väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Työskentelemme Intissa varhaisten avioliittojen lopettamiseksi. Olemme jakaneet nuorille tietoa sukupuolten tasa-arvosta, tyttöjen oikeuksista ja koulunkäynnin tärkeydestä. Kun tytöt saavat lisää itsevarmuutta, he uskaltavat puhua oikeuksistaan ja puolustaa itseään.

Ruchi vastusti vanhempiensa vaatimusta mennä naimisiin alaikäisenä. Hän kertoi haluavansa käydä koulunsa loppuun, mutta isä tahtoi tytärtensä menevän samaan aikaan naimisiin. 

Ruchi sai Planin kautta apua ja työntekijämme vieraili hänen kotonaan puhumassa varhaisen avioliiton haitoista. Ruchi oli tietoinen oikeuksistaan ja sanoi ilmoittavansa poliisille, jos hänet pakotettaisiin naimisiin alaikäisenä.

– Kerroin, että he joutuisivat maksamaan sakkoa. Se pelasti minut, Ruchi sanoo.

Lopulta isä luopui suunnitelmistaan ja antoi molempien tytärtensä jatkaa koulunkäyntiään.

Ruchista on tullut roolimalli ja tyttöjen oikeuksien puolestapuhuja omassa yhteisössään.

 

 

Maajohtajan terveiset

Toivottavasti sinua on ilahduttanut tieto siitä, että tuellasi on ollut suuri merkitys lukuisten intialaislasten elämään.

Yhä useammalla lapsella on nyt koulussa puhdasta juomavettä ja asianmukaiset käymälätilat. Tuhannet lapset ovat pystyneet lopettamaan työnteon ja ahkeroivat nyt koulussa. Ja monet tytöt ovat saaneet kertoa mielipiteensä siitä, miten heidän yhteisöjään – ja jopa koko maata – pitäisi hoitaa.

Yhä useamman lapsen tulevaisuus on nyt täynnä toivoa ja hymyjä. Kiitos.

Bhagyashri Dengle
Maajohtaja, Plan International Intia

 

Tiedeoppia tytöille yritysyhteistyöllä

 

Paremmat opetustilat, laadukkaampaa opetusta, tiede- ja matematiikkaluokkia, nykyaikaista it-teknologiaa ja koulukirjastoja. 

Näitä kaikkia Pohjois-Intian Alwarin alueen koulut saavat työmme ansiosta. Tuemme erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Tytöillä on alueella suuri vaara keskeyttää koulunkäyntinsä liian varhain. He jatkavat myös poikia harvemmin alakoulusta yläkouluun.
 
Laadukkaan opetuksen lisäksi varmistamme, että kouluissa on kunnolliset, lukolliset vessat ja puhdasta juomavettä. Ne parantavat oppilaiden terveyttä ja varmistavat, että tytöt voivat käydä koulua turvallisesti. 
 
Työmme tavoittaa noin 8 000 tyttöä ja poikaa 25 koulussa. Teemme työtämme Metson tuella vuosina 2014–2018.