Ei peruuteta tyttöjen oikeuksia | Plan

Vuosikymmenten kehitys tyttöjen asemassa on uhattuna

Koronapandemia on saanut kehityksen taantumaan lukemattomilla tavoilla. Kriisien keskellä eläville tytöille pandemia tarkoittaa, että vuosikymmenten aikana saavutetut parannukset tyttöjen asemassa ovat uhattuina. Pandemia estää tyttöjä pääsemästä kouluun, suojelemasta itseään ja saavuttamasta päämääriä, joiden eteen he ovat tehneet valtavasti töitä. 

Yhdessä voimme olla tyttöjen puolella myös kriiseissä.

Ei peruuteta tyttöjen oikeuksia. 
 

Miljoonat tytöt ovat joutuneet keskeyttämään koulunkäynnin 

Koronapandemia on sulkenut kouluja ympäri maailmaa ja vaikuttanut yli miljardin lapsen koulutukseen. Maailman heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen elämässä pandemian vaikutuksen näkyvät pitkään: koulujen ollessa suljettuina tytöt altistuvat väkivallan ja hyväksikäytön riskille. Koulutuksen keskeydyttyä monet tytöt eivät enää koskaan palaa kouluun. Yhdessä voimme pitää tytöt koulussa. 

Sinun lahjoituksesi on jollekulle todella tärkeä. 

Lapsiavioliittoon pakotettujen tyttöjen määrä kasvaa 13 miljoonalla 

Koronapandemian aiheuttama taloudellinen epävarmuus lisää lapsiavioliittojen riskiä. Pandemian myötä monet perheet ovat menettäneet elinkeinonsa. Tulonsa menettäneissä perheissä tytöt voivat joutua naimisiin liian aikaisin ja vasten tahtoaan. Yhdessä voimme suojella tyttöjä tukemalla heikoimmassa asemassa olevia perheitä taloudellisesti. 

Jokaisella lahjoituksella on merkitystä.

En tiedä, milloin voin palata kouluun. Minun on vaikeaa saada yhteyttä opettajaani. Toivoisin, että kylässämme olisi parempi kuuluvuus, ja että pystyisimme maksamaan internet-yhteydestä.
- Kamel, 17, Indonesia

Koronapandemiasta johtuva koulujen sulkeminen vaikuttaa jopa 743 miljoonan tytön oppimiseen. Heistä yli 111 miljoonaa elää vähiten kehittyneissä maissa, joissa tyttöjen koulutus on normaalioloissakin haaste.

Sinä voit auttaa.

Näin lahjoituksesi auttaa

Hätäapulahjoituksellasi järjestämme esimerkiksi opetusta virtuaalisesti ja jaamme materiaaleja kotona opiskelua varten 50 maassa. Tarjoamme taloudellista tukea 100 000 elinkeinonsa menettäneelle perheelle ja työskentelemme sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan.

Lahjoituksesi käytetään työhömme hätäapurahastomme kautta. Koronapandemia ja muut kriisit uhkaavat tyttöjen asemassa saavutettuja parannuksia ja tyttöjen oikeuksien suojeleminen on tärkeämpää kuin koskaan. Hätäapurahastomme avulla voimme toimia nopeasti ja tehokkaasti kriisien keskellä.

Tee hätäapulahjoitus

Lahjoituksellasi jaamme esimerkiksi materiaaleja kotona opiskeluun 50 maassa ja tarjoamme taloudellista tukea 100 000 elinkeinonsa menettäneelle perheelle.

Liity tyttösponsoriksi

Planin tyttösponsorina tuet tyttöjen oikeuksien edistämistä pitkäjänteisesti. Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella autat tyttöjä myös kriisien aikana. 

Lahjoita mobiililla

Tekstaa KRIISI numeroon 16155 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita Mobilepaylla numeroon 80500

Lahjoita yrityksenä

Tekemällä lahjoituksen hätäapurahastoomme yrityksenne voi auttaa maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä kriisien keskellä.