Edistysaskelia tyttöjen asemassa | Plan

9.2.2017

Edistysaskelia tyttöjen asemassa

Toimintavuonna 2016 paransimme yhdessä 17,1 miljoonan tytön ja 15,5 miljoonan pojan elämää. Erityisen paljon tuloksia saavutimme tyttöjen koulutuksen edistämisessä. Lue lisää tuloksista tuoreesta vuosikertomuksestamme (1.7.2015–30.6.2016).

Työmme tulokset viime toimintavuodeltamme (1.7.201530.6.2016) on koottu juuri julkaistuun vuosikertomukseemme.

Vuoden aikana nostimme tytöt entistä vahvemmin työmme kärjeksi. Kun parannamme lasten elämää ja oppimisoloja, on tärkeää keskittyä erityisesti tyttöjen asemaan. YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ei voida saavuttaa ilman tyttöjä. Kun tuemme yhdessä yksityisten lahjoittajiemme ja muiden rahoittajiemme kanssa kehitysmaiden tyttöjen koulutusta, saamme katkaistua köyhyyden kierteen.

Tyttöjen oikeuksien edistäminen näkyi työssämme toimintavuoden jokaisena päivänä. Kehitysyhteistyön lisäksi toteutimme erilaisia kampanjoita ja tempauksia, joilla teimme kehitysmaiden tyttöjen asiaa näkyväksi. Erityisen merkittävä meille oli 11.10. vietettävä kansainvälinen tyttöjen päivä, joka syntyi alkujaan Planin aloitteesta.

Edistimme tyttöjen asiaa myös, kun vaadimme Minun lakini -kampanjassa tytöille turvallista koulunkäyntiä, Plan kertoi SuomiAreenassa työstään tyttöjen silpomisen ja lapsiavioliittojen kitkemiseksi, huippumuusikot esiintyivät Haaveille siivet ‑konsertissa, kapuajat valloittivat vuoren Boliviassa, Seppälä haastoi asiakkaansa tukemaan tyttöjen koulunkäyntiä ja kun pääsihteerimme rohkaistui tyttöjen puolesta mäkihyppyhaasteeseen Salpausselällä.

Lue toimintakertomus 2016

Tutustu toimintaamme